Despre destin, relaţii şi comunicare – Literatura Rulează #2

Iată că a trecut o nouă ediţie Literatura Rulează şi ne-am bucurat să petrecem o seară specială alături de nişte oameni speciali.

Am legat prietenii, am purtat discuţii, am urmărit un film deosebit şi am rămas să dezbatem subiecte interesante. Am vorbit despre destin, despre comunicare, despre cum fiecare dintre noi are nevoia de a-şi răspunde la întrebări esenţiale şi astfel caută şi primeşte fără a fi conştient răspunsuri din mediul înconjurător. Aşa se întâmplă şi cu filmele, iar dacă nu ai ce învăţa dintr-o peliculă, mai bine alegi să faci altceva decât să o vizionezi.

Am ajuns de comun acord la ideea că fiecare va contempla la poveste prezentată în cartea “O zi” şi îşi va găsi răspunsurile de care avea nevoie.

Seara a fost presărată şi cu câteva surprize, printre care o tombolă. Premiile au fost puse la dispoziţie de Editura Litera şi au fost înmânate după cum urmează: “mâna destinului” a ales bileţelul Cristinei, iar eu l-am ales pe Cristi ca fiind cel care participat într-un mod deosebit la dezbatere – în cuvinte puţine a înglobat esenţialul.

Şi acum, pentru ca fiecare să poată medita asupra existenţei şi asupra modului în care relaţiile se leagă între oameni, am pregătit mai jos răspunsurile celor care au participat la tombolă. Întrebarea a avut foarte mare legătură cu cartea şi filmul pe care le-am ales, dar fiecare răspuns ne-a putut conduce într-o altă direcţie cunoscută doar de cel care a aşternut puţinele rânduri pe hârtie.

Cum crezi că destinul ar putea lega pe vecie două persoane?

“Dacă destinul ar avea aripi, ar zbura pe deasupra unor nori inexistenţie şi din inexistenţă s-ar transforma într-un noroc inexistent. Destinul este în sânge, dar ca şi sângele, se poate pierde oricând într-un accident imprevizibil.”

Cătălina Sîrbu

“Nu cred în destin.”

Adrian Tatu

“Prin iubire necondiţionată şi involuntară şi, mai ales, reciprocă.”

Nicoleta Vasile

“Printr-o serie de evenimente aparent întâmplătoare.”

Andrei Marta

“Transplantul de organe ar putea lega pe vecie două persoane.”

Cristina-Maria Mihalache

“În general nu cred că există relaţii veşnice fără să existe compromisuri mari între parteneri dar cred că factorul cel mai important în consolidarea unei legături este COMUNICAREA.”

Venera Dimulescu

“Când două persoane omoară pe cineva îi leagă secretul pe vecie. :)”

Aurora Vasilescu

“Destinul?, sau în înţelegerea mea “O întâmplare spontană”, cu ajutorul comunicării, sincerităţii, sau a diferitelor calităţi a celor doi. Astfel cred eu că se pot crea legături strânse în timp.”

Cristian Crestincov

Fotografiile au fost realizate de Matei Stoenescu

Tu ce ai fi răspuns la această întrebare? Crezi că destinul ne poate conduce viaţa?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

  • Reply 19.November.2012

    Tatu Adrian

    Foarte misto, astept cu nerabdare editia urmatoare. Si poate ca raspunsul meu la intrebare a fost cam sec, data viitoare o sa ma straduiesc mai mult :D

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.