Despicable Me 2 (2013)

După succesul din 2010 a peliculei Despicable Me, era de așteptat ca un sequel să-și facă apariția mai devreme sau mai târziu în cinematografe. Dar pe cât de previzibil a fost acest aspect, pe atât de imprevizibilă a fost direcția în care s-a îndreptat noul film, rar existând sequel-uri care să se ridice la nivelul filmului originar sau să-l depășească!

Despicable Me 2 (2013)

Sinopsis Despicable Me 2

Gru, unul dintre cei mai simpatici ticăloși, a eșuat să cucerească lumea în urmă cu trei ani. Totuși deznodământul acelei povești a fost unul favorabil răufăcătorului, deoarece cele trei fetițe orfane pe care le-a folosit drept pioni în planul său au reușit să-l aducă pe drumul cel bun, devenindu-le și tată adoptiv.

Continuarea poveștii lui Gru, alături de simpaticii minioni galbeni ai acestuia, pregătiți întotdeauna să producă mici dezastre, îl găsește departe de planurile malefice care l-au făcut cunoscut, ocupându-se să pună pe picioare o afacere cu jeleuri și gemuri și să fie un tată cât mai bun pentru Agnes, Edith și Margo.

Lucrurile se complică atunci când apare în peisaj un nou personaj malefic și misterios, pe care Liga Anti-Răufăcători nu-l pot identifica. Gru, datorită trecutului său, este singurul care poate pune punct noii amenințări la adresa omenirii, motiv pentru care este și recrutat de agenție.

Despicable Me 2 (2013)

Despre Despicable Me 2

Din păcate se-ntâmplă rar în cinematografia mondernă ca un studio sau producătorii unui film să treacă peste mirajul sutelor de milioane de dolari câștigați în urma unui proiect de succes și să nu scoată pe piață un sequel slab al acelui proiect, doar pentru a urma rețeta de succes modernă “milk the cow until it’s dead“…

Pot spune că acest lucru nu se aplică și-n cazul francizei Despicable Me, studio-ul Illumination Entertainment și producătorii Chris Meledandri și Janet Healy înțelegând că un sequel nu-nseamnă același produs într-un alt ambalaj, ci trebuie să progreseze pentru a avea succes. Au reușit să identifice elementele care au făcut din Despicable Me un blockbuster al anului 2010, să le păstreze și să le completeze cu idei noi și inspirate.

Despicable Me 2 (2013)

Echipa este aceeași, de la producători la regizori (Chris Renaud și Pierre Coffin), de la scenariști (Cinco Paul și Ken Daurio) la actori (Steve Carell, Miranda Cosgrove, Russel Brand, Elsie Fisher, Dana Gaier), de la graficieni la minioni, acestora alăturându-se nume importante precum Kristen Wiig și Benjamin Bratt în calitate de noi protagoniști.

În ceea ce privește povestea rămânem în sfera dragostei, dar trecem de la iubirea părintească ca element central la cea a cuplurilor atât adolescentine, cât și a celor adulte. Vom avea ocazia să descoperim mai multe secrete din trecutul lui Gru, să-l vedem în mai multe ipostaze în calitate de părinte și cum se descurcă după ce a lăsat deoparte trecutul său de răufăcător și a început a “legitimate buisiness“.

Despicable Me 2 (2013)

Le vom vedea pe cele trei fete, adoptate de Gru la sfârșitul primului film, crescând dar rămânând la fel de dragi. Margo este adolescentă și se confruntă cu primele sale probleme în dragoste, Edith se antrenează în continuare pentru a deveni un luptător puternic, iar mezina familiei, Agnes, este la fel de simpatică și iubitoare ca-n prima parte (“It’s so fluffy!“)

Minionii galbeni ai lui Gru apar mai des de această dată și sunt mult mai haioși decât în urmă cu trei ani, împreună cu Agnes reprezentând aproximativ trei sferturi din farmecul filmului. Aceștia au devenit la fel de faimoși și îndrăgiți precum pinguinii din Madagascar, lucru ce i-a determinat pe producători să le ofere mai multe scurtmetraje și un lungmetraj în care să fie protagoniștii principali (acesta urmând să apară la sfârșitul anului 2014).

Lucy Wilde este un personaj nou, un agent al Ligii Anti-Răufăcători, ale cărei sarcini sunt acelea de-al recruta pe Gru și de a-l ajuta să-l prindă pe cel ce dorește să cucerească lumea. Lucy pătrunde în lista caracterelor îndrăgite cu ușurință, o poți simpatiza ușor, în special după ce intră în viața lui Gru și a fetițelor sale.

Din punct de vedere vizual, Despicable Me 2 este un model de urmat pentru animații! Culori vii, personaje care prezintă trăsăturile actorilor ce le interpretează, cu defectele duse la extrem ca-n cazul caricaturilor, efecte 3D folosite în multe situații până la limita tehnologiei moderne.

Despicable Me 2 (2013)

Coloana sonoră este semnată în continuare de Pharrell Williams și Heitor Pereira, păstrând melodia din prima parte “Despicable Me” și adăugând alte compoziții ce se aseamănă mult cu munca lui John Williams pentru franciza Star Wars.

Concluzie

Despicable Me 2 este cel puțin la fel de bun ca predecesorul său, mult mai haios și mult mai galben decât m-aș fi așteptat vreodată! 98 de minute care vor aduce multe zâmbete și lacrimi (din cauza râsului) atât celor mici, cât și “copiilor” mari care vor merge să-l vadă!

Despicable Me 2 va fi lansat în cinematografele Cinema City din România pe 5 iulie 2013 în format 3D și este distribuit în România de Ro Image.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.