Dependenţa mersului cu taxiul

Dependenţa de a lua un taxiCa şi mie, ţi se întâmplă uneori să te afli în întârziere şi să te gândeşti că singura ta scăpare de a ajunge la timp la şcoală, facultate sau întâlnire este să iei un taxi.

Dar o dată ce te îţi intră în obicei să faci acest lucru, apar şi problemele. Poate că nu eşti încă dependent de mersul cu taxiul, dar asta nu înseamnă că nu ai observat că fiecare plimbare te costă ceva şi îţi cauzează o gaură în micile economii.

Fie că faci această alegere din comoditate, ori din lipsă de timp, preferi să dai un ban în plus pentru a beneficia de confort şi rapiditate. Altfel ai merge frumos în staţia de RATB şi ai aştepta ca oricine altcineva un tramvai sau un autobuz care să te ducă la destinaţie.

Dar nu tot timpul taxiul este varianta rapidă a unui drum dintr-un punct în altul al oraşului. Adesea, aglomeraţia te împiedică să te deplasezi cu viteza dorită şi astfel, ajungi şi târziu şi cu banii luaţi. De aceea eu recomand transportul altrenativ cu bicileta, trotineta sau rolele.

Mai există şi varianta: “împart cu cineva un taxi şi ies mai ieftin”, dar nu trebuie să te bazezi pe asta. Chiar şi atunci când plăteşti mai puţin şi ajungi la timp la locul dorit, rişti să te înveţi cu confortul unei “maşini personale”. Astfel vei ajunge din ce în ce mai des să apelezi la un taxi atunci când vei vrea să mergi undeva.

Cum să uiţi de dependenţa mersului cu taxiul

  • Pune de-o parte banii pe care i-ai cheltui în mod normal pe transportul cu taxiul şi la sfârşitul unei luni de mers doar cu RATB sau mijloace alternative, te vei convinge singur de ce să alegi varianta non-taxi.
  • Pregăteşte-te din timp pentru a pleca de acasă şi astfel vei scoate din discuţie problema “sunt în întârziere, hai să iau un taxi”.
  • Roagă pe un apropiat să te sune din timp pentru a putea aplica cel de-al doilea sfat. Aşa sigur te vei ţine de cuvânt şi vei pleca la timp de acasă.
  • Alege mersul cu bicicleta, trotineta sau rolele. Sigur vei avea parte de o plimbare pe cinste până la destinaţie. Pe lângă asta vei face şi mişcare şi te vei bucura şi de soarele care abia îşi arată faţa.

Şi nu în ultimul rând, fereşte-te de melodiile obsedante ale companiilor de taximetrie. Fie că vrei, fie că nu, ele îţi intră în cap şi în timp îşi fac bine treaba: aceea de a te determina să suni la un taxi!

Tu te numeri printre persoanele care aleg transportul cu taxiul?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.