Delivery Man (2013)

Păstrând un echilibru între comedie și dramă, Delivery Man sau “Tată fără număr” (după cum este tradus titlul filmului în limba română) reușește să ofere o lecție de viață despre familie, legăturile interumane și necesitatea de a avea un țel în viață.

Delivery Man (2013)

Sinopsis

David Wozniak este un bărbat obişnuit, de vârsta a doua, a cărui direcție în viaţă este necunoscută. După ce află că în urma unei greşeli la clinica de fertilitate cu care a “colaborat” în tinerețe a devenit tatăl a 533 de copii, la care mai adaugi faptul că a fost părăsit de propria iubită şi că este dator unor cămătari, David este convins că trece prin cea mai grea perioadă a vieţii sale!

Dar, în momentul în care primeşte dosarele celor 142 de copii care doresc să-i afle identitatea, David decide că este timpul pentru o schimbare majoră. Motiv pentru care se hotărește să cunoască cât mai mulți dintre urmașii săi și să încerce să-i ajute dacă are ocazia. Comportându-se ca un înger păzitor, David ajunge să-nvețe să pună interesul celorlalți mai presus de al său și să petreacă clipe neprețuite alături de “familia” sa.

Delivery Man (2013)

Despre Delivery Man

Încă de la început voi menționa că Delivery Man este, de fapt, o reecranizare a comediei franco-canadiene Starbuck (2011), un film despre un bărbat comun care descoperă într-o bună zi că este tatăl a 533 de copii. Fiind o reecranizare a uneia dintre cele mai apreciate comedii din ultimii ani, Delivery Man nu vine cu mai nimic nou, dar reușește, prin integrarea poveștii în cultura americană și nu numai, să se adreseze unui public mai larg decât a făcut-o Starbuck în urmă cu doi ani.

Iar pentru cei care au văzut Starbuck și-și fac griji pentru calitatea acestui film, vă voi spune că regizorul este același, Ken Scott devenind unul dintre puținii regizori care a avut ocazia de a se ocupa atât de filmul inițial, cât și de remake!

Dacă vă întrebați de unde vine titlul filmului, trebuie să vă spun că nu are nicio legătură cu celebrul lanț de cafenele, ci provine de la o rasă de tauri care deține recordul pentru reproducere. De asemenea trebuie să menționez că povestea are și un corespondent în realitate, în persoana lui Kirk Maxey, devenit cunoscut în urmă cu trei, patru ani, atunci când s-a descoperit că este tatăl a 400 de copii datorită donațiilor sale regulate de spermă la o clinică de specialitate.

Delivery Man (2013)

Revenind la film, Delivery Man este o poveste plină de umor despre un om care ajunge să-și accepte propriile defecte și să-și schimbe viața. Un film în care îl întâlnim pe Vince Vaughn (cunoscut pentru comediile din ultimii ani precum: The Dilemma, Four Christmases sau Wedding Crashers) într-un rol mai matur față de cele cu care ne-a obișnuit, dar la fel de comic.

Vince Vaughn joacă rolul lui David, protagonistul filmului, un tip care lucrează alături de tatăl și frații săi, în Brooklyn, la afacerea familiei. Este un tip foarte simpatic, îndrăgit de lume, dar care obișnuiește să intre în tot felul de belele. Iar pe cea mai mare dintre acestea a făcut-o în tinerețe, atunci când a fost donator pentru o clinică de fertilitate timp de 33 luni și peste 600 de recoltări.

Delivery Man (2013)

Din toate aceste recoltări au luat naștere 533 de suflete, iar 142 dintre acestea vor să-și cunoască adevăratul tată. Un lucru ce-l face pe David să apeleze la ajutorul celui mai bun prieten al său, încă din copilărie – Brett, un avocat deprimat ce stă acasă pentru a avea grijă de cei patru copii ai săi. Un tip foarte amuzant în același timp, care este interpretat de Chris Pratt din Bride Wars (2009) și Moneyball (2011).

Un aspect ce trebuie apreciat la acest film este folosirea actorilor tineri în rolul copiilor lui David, pe care acesta încearcă să-i cunoască și să facă parte din viața lor pentru câteva momente. Jack Reynor este unul dintre micii actori, care interpretează personajul lui Josh, un actor în devenire care lucrează ca barman într-o cafenea din oraș pentru a se putea întreține.

Delivery Man (2013)

Britt Robertson joacă rolul lui Kristen, o tânără ce a trăit multe dezamăgiri în viață și care are nevoie de iubire pentru a depăși toate obstacolele, iar Dave Patten este Adam, un muzician care-și promovează munca în parcurile din New York. Ar mai fi și Sébastien René, căruia i-a fost distribuit rolul unui copil cu nevoi speciale, imobilizat într-un scaun cu rotile și față de care David dezvoltă o afecțiune specială.

Interesant la Delivery Man este și contrastul dintre această situație “modernă” a bărbatului cu 533 de copii și familia din care provine David, o familie poloneză tradițională, foarte unită și al cărui cap de familie este Mikolaj Wozniak (Andrzej Blumenfeld). Un bărbat care trăiește după principiul că locul tatălui este lângă familie, iar fericirea există în momentele în care fiii săi sunt împreună și fericiți.

Delivery Man (2013)

Concluzie

Delivery Man este filmul perfect pentru această perioadă a anului, un film despre familie și pentru familie, care te-nvață că, deși nu-i poți satisface pe toți, lucrurile mici pe care le faci pentru ceilalți sunt cele care contează, până la urmă.

Delivery Man este distribuit în România de MediaPro Distribution și poate fi vizionat în cinematografe începând cu 29 noiembrie 2013.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.