De vorbă cu…

Tot ce îşi mai amintea era că băuse ceva (ceva mai mult ca să fim cinstiţi…) şi se culcase în patul acela cu multe perne din casa aceea obscură a… unui prieten de-al altui prieten…

Acum este într-o cameră… dac-o poate numi aşa, unde totul arăta ca o pajişte verde cu un cer de vară, cer care parcă la un moment dat se oprea, dând impresia de “cameră” – ceea ce era foarte intrigant pentru el. Deodată auzi o voce – parcă era vocea din Black Eyed Peas – Boom Boom Pow cea care zice “let the beat rock” – care-l întrebă ce face.

– Mmmbine? Cine întreabă? Unde sunt?

– Cam multe întrebări pentru unul ca tine…

– Unu’ ca mine?

– Da… un… Nemulţumit…

– Adică? Cine eşti? De ce sunt aici? De fapt unde sunt? deja simţea cum creşte frica în el. Frica de necunoscut.

– Calmează-te nu o să păţeşti nimic. Ştiu că ţi-e frică… dar doar vreau să avem o mică discuţie după care te poţi întoarce la… viaţa ta… Spune-mi… De ce eşti aşa?

– Cum aşa?

– Aşa… Fără sens sau scop în viaţă, fără chef…

– Păi ce chef să am când totul din jur se năruie… Când încerc şi eu să fac ceva nu-mi iese. De ce să mai îmi pun vreun scop în viaţă când viaţa nu mai are nici un sens.

– Aici greşeşti pentru că te grabeşti. Te-ai gândit vreodată că poate nu ţi-a ieşit ce îţi propusesei pentru că nu ai aşteptat până la sfârşit? Să ştii că răbdarea este cheia. Dacă ai răbdare se pot întâmpla multe… TOT ce îţi propui e posibil. Pentru că odată cu răbdarea vin şi restul. Asta tot încerc să vă învăţ.

– “Să ne”? Cine eşti? Dumnezeu???

– De ce zici cu frica aia? Ţi-e frică de răspuns ca mereu? Ţi-e frică de eşec?

– Normal…

– Nu, nu sunt Dumnezeu… Nu trebuie să-ţi pui mereu atâtea întrebări. De multe ori e bine doar să închizi ochii şi să sari… Să te gândeşti că oricum iese bine… Să te gândeşti că orice problemă este o oportunitate.

– Dar cine eşti şi de ce îmi zici toate astea?

– Ce ţi-am zis? Pui prea multe întrebări… Poate sunt doar o parte din imaginaţia ta… Partea care ştie că am drepatate şi vrea să te trezească… Sau poate nu… ţi-am zis… asta nu contează… Ce contează e că trebuie să te schimbi… Pentru că ai potenţial şi o să-ţi fie bine…

Nici nu mai apucă să zică ceva că se trezi în patul în care adormise alături de câţiva prieteni. Puţin speriat, începu să se gândească la tot…

Oare se va schimba?

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

2 Comentarii

  • Reply 30.May.2010

    Roxana

    preferata mea:)

  • Reply 1.August.2010

    frujy

    merci mult…

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.