De la idee… la scenariu – Atelier cu realizatorii #selfie69

Cristina Iacob, regizorul comediei româneşti #selfie69 și fondatorul Asociației Scenariștilor Români (ASCER) va organiza atelierul de scriere a unui scenariu cinematografic De la idee… la scenariu. Atelierul este susținut de profesorul Tudor Potra, scenarist, regizor și advertising creative director, unul dintre scenariștii #selfie69.

De la idee... la scenariu - Atelier cu realizatorii #selfie69

Workshop-ul se adresează celor care de multe ori și-au spus: “Povestea mea ar fi un film grozav“, dar nu au știut de unde să înceapă. Celor care vor să învețe să își transforme ideea în scenariu de film, având la final oportunitatea de a susține un pitch în fața unor regizori și producători din industria cinematografică românească.

Atelierul se va desfășura timp de șase luni (9 martie – 10 august) în mansarda Cărturești Verona, în fiecare joi, de la ora 19:00 la ora 21:00. Vor fi selectați 15 participanți, iar prețul este de 1200 de lei. Pentru înscriere este necesar un CV și o scrisoare de intenție, trimise la adresa inscrieri[@]asociatiascenaristilor[.]ro, până vineri, 3 martie. Contact: edith.alibec[@]zazufilm[.]com / 0757.643.477.

Cursul-atelier își propune să ofere participanților un bagaj teoretic prin care să poată înțelege mai bine fenomenul cinematografic, pentru a putea să propună proiecte cu șanse de succes; să le îndrume primii pași în această profesie, oferindu-le asistență profesionistă la fiecare pas al transformării ideii lor originale într-un scenariu de fim complet.

Fiecare sesiune de două ore conține o primă parte consacrată unei etape de realizare a unui scenariu (ilustrată cu exemple video din filme importante), urmată de monitorizarea evoluției fiecărui proiect individual. Întâlnirile sunt săptămânale, pentru a oferi fiecărui cursant timpul necesar pentru a lucra la proiectul său de scenariu. Evoluția acestuia este prezentată public și comentată de colegi și profesor.

Atelierul-curs va fi susținut de Tudor Potra, scenarist, regizor și advertising creative director, la Paris și București. Absolvent al UNATC (Regie film) și Université Paris III Sorbonne Nouvelle (Teorie film), este laureat al Premiului Beaumarchais al Societății Autorilor din Franța. Tudor a colaborat cu Zazu Film ca scenarist al filmului #selfie69 (cel mai mare succes de public din 2016, cu peste 150.000 spectatori).

De data aceasta, atelierul se adresează tuturor celor care au o idee și vor să învețe să scrie o poveste pe care să o transpună într-un scenariu.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.