De la camera de copil, la cea de adolescent

Ştii că te maturizezi atunci când, deodată, nu îţi mai place cum arată camera în care locuieşti. Începi să vezi tot felul de lucruri aruncate prin cameră, obiecte şi accesorii cu care nu te mai identifici şi îţi doreşti să fii chiar tu cel care face următoarele modificări. Nu mai vrei ca părinţii să fie cei care care fac alegerile pentru tine şi cumpără de la raionul “mobilă copii“. Vrei să treci de la camera de copil, la cea de adolescent!

De la camera de copil, la cea de adolescent

Prima dată când am început să fac modificări în cameră nu puteam să le cer părinţilor mobilă nouă. Am fost nevoită să încep cu o rearanjare a mobilierului vechi într-o formă care să mă facă să mă simt bine în camera mea. Am mutat patul şi dulapul de haine, un dulap asemănător cu cele de la Noriel, care încă îşi mai găsea locul în noul meu proiect. Dar asta nu pentru mult timp.

De la camera de copil, la cea de adolescent

Câţiva ani mai târziu am decis că vreau să îmi vopsesc pereţii. Aveam în plan să desenez împreună cu mătuşa mea un răsărit de soare pe peretele de lângă pat. Îmi doream ceva doar al meu, un peisaj unic, care să îmi dea energie în fiecare dimineaţă când îl privesc. Dar, din păcate, visul nu s-a putut transformat în realitate. Am început pur şi simplu să umplu pereţii de postere şi poezioare, hârtii cu desene şi alte brizbrizuri. Treptat, camera a început să arate ca cea a unui adolescent rebel.

Odată cu intrarea la liceu am putut să cer şi mobila mult dorită. Am început cu un dulap pentru cărţi, căci acum îmi era mai mult decât necesar. O măsuţă joasă, colorată, care a ajuns să fie loc de depozitare pentru tot felul de accesorii mici.

De la camera de copil, la cea de adolescent

Ce îţi recomand şi ţie să faci pentru a trece de la camera de copil, la cea de adolescent?

  • Fă-ţi un plan pe etape. E important să nu vrei să schimbi totul dintr-odată. E total nerealist şi te va demoraliza complet.
  • Ia în calcul mobila pe care trebuie neapărat să o schimbi şi gândeşte-te la ce poţi refolosi şi adapta la noua cameră.
  • Odată ce faci curăţenie, vei descoperi o grămadă de lucruri pe care nu le mai foloseşti. O parte (cele care sunt stricate) va trebui aruncată, dar multe dintre lucruri pot fi curăţate şi donate celor nevoiaşi.
  • Pune de-o parte lucrurile pe care vrei să le păstrezi şi organizează-ţi-le mai bine pe cele pe care le vei folosi cel mai des.
  • Dacă nu te poţi apuca de cumpărături substanţiale, cere-le ajutor părinţilor pentru a vopsi camera în culoarea preferată. E o variantă ieftina şi un bun început.
  • Începe cu schimbări mici. Spre exemplu, poţi schimba carpetele de pe jos şi accesoriile de iluminat.
  • Nu uita de accesorii! Ele sunt cele care te definesc şi te vor ajuta să te bucuri de camera ta.
  • Nu în ultimul rând, fii entuziasmat! E o schimbare care îţi va menţine o stare de bine continuă!

[Sursă foto 1] [Sursă foto 2][Sursă foto 3]

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.