Darul / The Gift (2015)

De câte ori vi s-a întâmplat ca un dar pe care l-aţi primit de la cineva să însemne mai mult decât o ocazie de sărbătorit? Thriller-ul psihologic Darul (The Gift) porneşte de la această idee şi ne arată cum situaţia poate lua o întorsătură drastică pornind de la un simplu dar.

The Gift poster

Povestea este construită în jurul lui Simon (Jason Bateman) şi al lui Robyn (Rebecca Hall), un cuplu fericit care are parte de un nou început într-un alt oraş, datorită serviciului lui. Într-o zi, cei doi se întâlnesc întâmplător cu un fost coleg de liceu al lui Simon, Gordo (Joel Edgerton), moment ce dă naştere întregului mister. După o serie de întâlniri neprevăzute şi tot mai incomfortabile, însoţite de cadouri pe măsură, iese la suprafaţă un secret care răstoarnă complet situaţia.

Filmul Darul marchează debutul regizoral al lui Joel Edgerton şi pot spune că a început cu dreptul. Povestea a fost construită impecabil, respectând cu stricteţe orice detaliu de la început până la sfârşit. Este cu desăvârşire un thriller psihologic datorită misterului dat întregii acţiuni, pot spune chiar cu tente “horror” în cazul unor secvenţe care au făcut publicul să tresară şi chiar să ţipe de câteva ori.

Am fost complet captivată de poveste, iar o mare contribuţie la aceasta a fost adusă de actori. Jason Bateman şi Rebecca Hall au creat un cuplu uşor de îndrăgit – bărbatul decis, cu o carieră de succes într-un domeniu căutat, aşteptat acasă de soţia antreprenoare, care trece printr-o perioadă de recuperare după pierderea sarcinii. Cei doi încearcă să se susţină unul pe celălalt pentru a trece peste această perioadă şi pentru a se focusa pe planurile de viitor.

Totul pare perfect, până la apariţia lui Gordo, care ne dezvăluie mai multe despre ceea ce ne imaginasem iniţial despre acest cuplu. Cadourile şi vizitele pe care Gordo le face la noua locuinţă a lui Simon şi a lui Robyn provoacă un şir de reacţii de la simple glume şi amintiri, la certuri, reproşuri şi, în cele din urmă, la întrebările pe care Robyn şi le pune în privinţa soţului ei: Cât de bine îi cunoaştem pe cei mai apropiaţi oameni din viaţa noastră?” şi “Este posibil ca trecutul să fie dat uitării cu adevărat?

Thegift1

Pe toată durata filmului focusul a fost asupra replicilor, acestea reprezentând mici piese dintr-un puzzle foarte inteligent creat, astfel încât chiar şi la final încă există un dubiu despre ultima piesă. Regizorul dă viaţă lui Gordo, pe care cu toţii îl credem personajul negativ, însă ne dovedeşte a fi cu mult mai complex. Deşi pare a fi tipul dubios, cu un trecut negru, gesturile sale ne pun pe gânduri. Secretul pe care el şi Simon îl împărtăşesc explorează impactul pe care-l poate avea trecutul negativ a două persoane asupra prezentului lor şi victimele colaterale pe care le creează acest trecut.

The-Gift-Trailer

De asemenea, la atmosfera din ce în ce mai tensionată a filmului a contribuit şi decorul. Noua casă în care cei doi se mută are pereţii de sticlă, ce permit astfel completă vizibilitate spre exterior, dar mai ales spre interior. Acest element a reprezentat un mare plus pentru scenele de suspans, sugerând anumite presentimente rele.

În esenţă, Darul este o poveste despre efectele pe care le poate avea faptul că uneori suntem lipsiţi de responsabilitate, iar anumite decizii pe care le luăm în prezent, ce îi pot afecta pe alţii, se pot întoarce mai curând sau mai târziu împotriva noastră, înzecit.

Vă recomand să vizionaţi acest thriller captivant din care, cu siguranţă, puteţi extrage şi o lecţie de viaţă. Darul / The Gift a avut premiera pe 7 august în cinematografele din România şi a fost adus de cei de la InterCom Film.

Părerea autorului

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră