Dăruieşte timp şi cunoştinţe copiilor – Ajungem MARI

Un nou apel la voluntariat este lansat de către cei care coordonează programul educaţional Ajungem MARI. Dacă şi tu vrei să le dăruieşti copiilor din centrele de plasament timp şi cunoştinte pentru a-i ajuta să ajungă oameni mari, responsabili şi independenţi, înscrie-te degrabă pe liste voluntarilor Ajungem MARI.

Pentru că şi copiii din centrele de plasament merită șansa unui viitor mai bun, iar pentru asta au nevoie de educație, încurajări şi motivație să țintească mai sus, alătură-te găştii lor de prieteni și devino unul dintre modele lor de urmat.

Apelul la voluntariat se adresează tinerilor cu vârste de peste 16 ani și adulților din toate domeniile, persoane cu inițiative, responsabile și implicate, spontane și dornice să facă mici minuni pentru copiii din centre.

Voluntarii nu trebuie să aibă experiență de predare pentru că înainte de începerea activităților în centre participă la un training în care învață despre nevoile copiilor și cum să lucreze cu ei.

Proiectul se desfășoară în București și în alte 25 de județe, iar voluntarii merg săptămânal în centrele de plasament în echipe de câte doi și îi învață pe copii ce îi pasionează prin metode non-formale și multă joacă.

Voluntarii pot susține ședințe de

  • pregătire școlară (matematică, engleză, istorie etc.)
  • ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.)
  • cultură generală
  • educație pentru sănătate
  • educație civică

Pe lângă cursuri și ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.

Voluntarii Ajungem MARI primesc mai mult decât dăruiesc: îmbrăţişările copiilor, satisfacţia de a vedea progresul celor mici şi energie pentru toată săptămâna!

Înscrierea pentru următorul modul se face până pe 10 februarie prin completarea unui formular online. Pentru organizarea trainingurilor în județe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, așadar doritorii sunt rugați să transmit apelul colegilor și prietenilor.

Mai multe detalii pe site-ul Ajungem MARI, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.