Cuscrii (2014)

Coșmarul multor tineri care urmează să se căsătorească este întâlnirea cu viitorii cuscri. Comedia regizată de Radu Porcoavă ilustrează perfect această situație, într-o atmosferă hilară și bazată pe realitatea românească. Filmul îi aduce pe ecrane pe actorii: Luminița Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj și Paul Ipate și poate fi văzut în cinematografele din toată țara începând cu 24 Octombrie.

cuscrii

Sinopsis

Ionuț și Mariana se vor căsători curând. E timpul ca familiile lor să se întâlnească și să pună la cale fericitul eveniment. Cuscrii par să se înțeleagă perfect: îi unește pasiunea pentru telenovele, lux, muzica românească a anilor ’80 și țuica. Mai ales țuica.

Pe măsură ce sticlele se golesc, neînțelegerile încep să apară. Trei cupluri, trei viziuni asupra nunții: fast și opulență (cu porumbei albi, Holograf și Fuego), nuntă tradițională (cu lăutari și cort), sau una tinerească? Opțiuni diferite, tabere diferite. Nimeni nu cedează.
Mai mult, cei doi cuscri își amintesc că s-au mai întâlnit odată, acum 25 de ani. Erau în tabere diferite. Acum, ca prin minune, viața i-a adus din nou față în față. Urmează Marea Confruntare.

E nevoie de o minune ca această nuntă să mai aibă loc…

Despre Cuscrii

Ioana Blaj și Paul Ipate se reîntorc pe ecrane, în rolul a doi tineri îndrăgostiți ce vor să înceapă pregătirile de nuntă, iar primul pas pe această cale este ca familile lor să se cunoască. Cei doi actori sunt cunoscuți publicului din serialele tv, dar și din reclamele la telefonie mobilă, unde formau un cuplu amuzant și simpatic.

“Ionuț este un băiat care lucrează într-o multinatională, genul de băiat care a muncit să ajungă acolo unde este, tocmai a fost promovat și încearcă să își asume noua funcție și în relația cu iubita lui.”, spune Paul Ipate despre rolul său. Mariana, în schimb, “este o fată simplă, sensibilă, care își iubește familia și îl iubește.

În plan secundar, aflăm povestea cuscrilor și drama personajului interpretat de Marian Râlea – acesta ajunge să recunoască chiar în casa cuscrilor săi o cunoștință foarte îndepărtată, cu care nu și-ar mai fi dorit să dea vreodată ochii. În rolul protectoarei sale soții este actrița Gabriela Popescu, o prezență cu adevărat efervescentă.

Luminița Gheorghiu joacă rolul unei soții de cadru militar (Mircea Diaconu), o cuscră amabilă, mamă a trei fete pe care încearcă mereu să le controleze, dar cu care are diferite probleme. Cuplul locuiește într-o vilă somptuasă din Pipera, alături de cele trei fiice ale lor și de doi gineri pe care nu îi pot suferi.

Filmul este regizat de Radu Potcoavă, cel care în 2011 realiza scurtmetrajul Tatăl meu e cel mai tare (Mențiunea Specială a Juriului la Sarajevo în 2012), iar scenariul este semnat de semnat de Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopolși Radu Potcoavă.

cuscrii

Distribuția este una excelentă, având în rolurile principale actori pe care publicul îi îndrăgește. O comedie energică, care scoate în evidență diferite tipuri de comportamente tipic românești. „Cuscrii” este un film care reușește să îți stârnească atenția, amintind din nou că cinematografia românească merită atenția noastră.

Comedia intră în cinematografele din toată țara de pe 24 octombrie. Produs de Media Pro Entertainment și distribuit în România de Intercom Film, filmul poate fi vizionat în premieră în cinematografele din întreaga țară.

Distribuie:

1 Comentariu

  • Reply 25.October.2014

    Alina Suica

    Cum se numeste melodia din reclama la filmul “cuscrii”?

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.