Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

Datorită succesului pe care l-a avut prima ediție a Cupei Liceelor la League of Legends, în primăvara acestui an va fi organizată o nouă competiție pentru liceenii care iubesc jocul creat de Riot Games.

Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

Despre League of Legends

Inspirându-se din jocul video Defense of the Ancients (DotA), studio-ul american Riot Games a reușit să creeze cel mai de succes “multiplayer online game” la ora actuală: League of Legends. De la lansarea ce a avut loc în octombrie 2009 și până în luna ianuarie a acestui an, League of Legends a reușit să atingă cifre impresionante precum: peste 67 de milioane de jucători pe lună, 27 de milioane de jucători zilnic și peste 7,5 milioane de utilizatori online la orele de vârf.

Ideea jocului este simplă: zece jucători se-mpart în două echipe de 5vs5, fiecare dintre aceștia alegând caracterul (eroul), cu care va dori să joace, dintr-o listă prestabilită. Odată ajunși pe harta intitulată Summoner’s Rift, cele două echipe vor fi nevoite să se înfrunte până când una dintre acestea va reuși să distrugă Nexus-ul celeilalte echipe (n.r.: să cucerească baza celeilalte echipe).

Cu toate că scopul jocului pare simplu, succesul unei victorii este asigurat numai în cazul în care există o combinație favorabilă de strategie, coordonare și abilitate din partea membrilor echipei învingătoare.

Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

Deși de la prima ediție a acestei competiții adresate liceenilor nu a trecut decât câteva luni, organizatorii au dat startul înscrierilor pentru un nou turneu. Semifinalele și finala celei de-a doua ediții se vor ține tot la Sala Polivalentă din București, în cadrul evenimentului Dreamhack Bucharest 2014, care va avea loc pe 26-27 aprilie.

În noul turneu se pot înscrie echipe formate din maxim șapte jucători de la același liceu, fiecare liceu putând avea un număr nelimitat de echipe înscrise. Jucătorii pot concura doar pentru echipa liceului la care învață!

Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

O altă condiție de eligibilitate a jucătorului ar fi aceea că acesta trebuie să fii ajuns nivelul 30 de summoner și să aibă cel puțin 16 eroi cumpărați pe contul său. Mai mult, conturile trebuie să fie pe serverul EU Nordic & East.

Prima fază a turneului se va desfășura online, în sistemul Single Elimination – Best of 1, urmând ca cele mai bune patru echipe să ajungă în faza de play-off. Perioada în care se va desfășura această etapă eliminatorie este 24.03.2014 – 04.04.2014.

În faza finală, care va avea loc în weekend-ul 26-27 aprilie, cele patru echipe calificate vor fi prezente la Sala Polivalentă din București. Aici sistemul se schimbă în Single Elimination – Best of 3, urmând ca jucătorii să se-ntreacă pentru premiile puse la bătaie de către organizatori.

Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

Premiile pentru Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

La acest turneu vor fi premiate doar cele patru echipe calificate în finala concursului. Acestea vor primi:

  • Tricouri personalizate și invitații la Dreamhack București 2014;
  • Locul 1: 500 lei + periferice / jucător;
  • Locul 2: 300 lei + periferice / jucător;
  • Locurile 3 și 4: 100 lei / jucător.

Cupa Liceelor la League of Legends – Ediția #2

Înscrierea participanților

În perioada 17.02.2014 – 17.03.2014, cei interesați se pot înscrie în competiție prin completarea formularul, care poate fi găsit aici. După înscriere, componența echipei poate fi modificată doar prin intermediul unui e-mail trimis pe adresa: cupaliceelor[@]computergames[.]ro, cu subiectul Schimbare componenta – {nume echipă}.

Atenție! Echipele care au rezerve (mai mult de cinci jucători) trebuie să completeze datele și pentru jucătorii suplimentari. Pentru identificare, jucătorii calificați în playoff trebuie să aibă asupra lor atât C.I, cât și Carnetul de Elev care să confirme liceul unde învață.

Mult succes!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.