Cum să realizăm machiaje naturale pentru mers la şcoală

Iată c-a-nceput şi şcoala, iar noi, ca nişte fete cochete începem să ne punem problema “Cum să arătăm bine la şcoală cu atâtea restricţii în jur?”. Ei bine, fiecare liceu în parte are regulile lui şi profesorii lui care sunt exigenţi în ceea ce priveşte ţinuta la ore. Băieţi scapă destul de uşor: fără pantaloni scurţi şi fără plete. Dar când vine vorba de aspectul nostru, al fetelor, deja problema se complică.

Fără fustiţe scurte, fără bluze decoltate, ba pe deasupra mai intervine şi o uniformă obligatorie. Şi dacă tot au fost introduse atâtea reguli, în speranţa că vom găsi o scăpare, dăm iama în trusa de cosmetice, poate poate aşa ne vom face remarcate. Şi iată că din nou vom scoate din minţi profeosrii care se vor lua constant de aspectul exterior al nostru.

Tocmai de aceea, am venit în ajutorul vostru cu o serie de tutoriale de make-up, realizate în parteneriat cu SLA Paris şi Beauty Make-Up Artistry. Vrem să oferim alternative pentru fetele care vor să îşi sublinieze frumuseţea exterioară, fără a exagera şi fără a-şi pune în pericol sănătatea tenului.

Am mers pe ideea de naturaleţe, căci la 18 ani nu se pune problema de retuşare sau ascundere a ridurilor şi ale altor probleme care vin odată cu înaintarea în vârstă.

Aşadar, să vedem ce a ieşit:

Cum să realizăm machiaje naturale pentru mers la şcoală

Aici am încercat să punem în practică viziunea unui machiaj special realizat pentru zilele când mergem la şcoală. Unul care să fie plăcut atât de noi, fetele cochete, cât şi de profesoarele cu un aer uşor conservator. Nu este nimic extravagant, conturează discret linia ochilor şi oferă hidratare tenului.

Ce paşi am urmat?

  • Am aplicat o Bază de machiaj care este foarte lejeră şi care hidratează tenul înainte de aplicarea produselor de make-up.
  • Am aplicat un Fond de ten cu acoperire naturală şi l-am întins iniţial cu o pensulă, după care am folosit buricele degetelor pentru a avea un aspect natural.
  • Pentru a scăpa de cearcănele pe care le-am dobândit în urma nopţilor pierdute în faţa serialelor preferate, am plicat un Anticearcăn cu acoperire perfectă. Aici e de menţionat că pe pleoapa superioară am aplicat o nuanţă mai deschisă, iar pe cea inferioară, una uşor mai închisă.
  • După tot acest ritual, am folosit Pudra de orez pentru fixare şi matifiere şi astfel am trecut la pasul următor.
  • Pentru obraz am folosit foarte puţină Pură bonzantă pentru a contura linia feţei.
  • Ochii au fost conturaţi cu un Creion dermatograf maro, care să nu iasă prea tare în evidenţă, dar care să îşi atingă scopul fixat de noi.
  • În colţul interior al ochiului am aplicat Fard de pleoape într-o culoare cât mai deschisă, iar în colţul exterior am aplicat o umbră cu un maro într-o nuanţă uşor sidefată.
  • Make-up-ul a fost gata atunci când am aplicat un Gloss cu o tentă spre roz şi am ştiut că sunt gata pentru a merge la şcoală.

Make-up-ul este rezistent la mersul pe bicicletă. Cofirm asta.

Cum să realizăm machiaje naturale pentru mers la şcoală

Click pe fotografie pentru a o mări.
În continuare poţi urmări în fotografii paşii pe care i-a urmat Andreea Rădoi, profesor la Beauty Make-up Artistry, pentru a realiza machiajul mai sus prezentat.

Cine a realizat machiajul?

După cum spuneam Andreea, cea care predă arta make-up-ului la Beauty Make-up Artistry este cea care ne-a ajutat. Ea a absolvit London School of Beauty and Make-up, după care a lucrat pentru Dior, în acelaşi oraş.

Dacă aveţi întrbări legate de idei de machiaj, sfaturi pentru make-up sau pentru alegerea perfectă a produselor de beauty, nu ezitaţi să le lăsaţi mai jos, iar noi vom reveni cu răspunsurile primite de la Andreea Rădoi.

Foto: Dorothea Kettler

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.