Cum să ieşi din magazinele de fiţă cu produsele magnetizate!

Cum să ieşi din magazinele de fiţă cu produsele magnetizate!Nu ai cum să nu treci prin centru, sau printr-un mall exclusivist, fără a da nas în nas cu unul dintre acele magazine de fiţă. Adesea se face mare vâlvă pentru fiecare brand, pentru fiecare haină cu “nume” şi uneori aceste mari firme chiar îşi merită renumele. Unele se remarcă prin calitatea serviciilor, unele prin calitatea produselor, iar altele… doar prin preţ.

Astăzi am nimerit într-un magazin care aparţine categoriei mai sus menţionate, unul nou răsărit în centrul bucureştean. Voiam să cumpăr un cadou pentru o persoană importantă şi îmi doream să o impresionez pe aceasta cu un dar pe care şi-l dorea de multă vreme.

Ştiam exact unde să merg! De altfel, era unul dintre magazinele de suflet, până astăzi! Am ales produsul, am mers la casă, am mai ales o pereche de ochelari şi apoi am ajuns la rând. O mică începătoare în ale casieriei mi-a bătut produsele la maşină, apoi m-a trimis pe margine: “Îmi pare rău, dar nu ştiu să scot dispozitivul de la ochelari pentru a-l demagnetiza. Va trebui să aşteptaţi puţin până vine colega mea.”. Am aşteptat o vreme până a venit colega ce era expertă în ale meseriei.

Ochelarii mei au fost demagnetizaţi, am primit şi un toc pentru ei, apoi am plecat fericită către persoană căreia îi aparţinea cadoul. Între timp, tipa cea
experimentată o învăţa pe începătoare arta meseriei de a demagnetiza produsele şi de a le scoate obiectele de plastic magnetizat (aka sensormatic hook security tag).

Am ajuns la gazdă şi am oferit cum se cuvine cadoul. Surpriză mare! Produsul cumpărat pentru a fi dăruit avea încă obiectul magnetizat şi nu putea fi folosit. Am stat bine să mă gândesc dacă l-am furat sau nu? Apoi mi-a venit în cap ideea că poţi ieşi cu mare uşurinţă din Stradivarius Unirea având produse care nu au trecut pe la casa de marcat. Care este explicaţia managerului? Una simplă: “Mai există şi erori informaţionale! Nu vi s-a întâmplat să vi se defecteze calculatorul”. Să înteleg că la voi nu merge sistemul, deci nici alarma?

Aşadar, stau să îmi pun în continuare întrebarea: Dacă mă duc pur şi simplu la casă spunând că am cumpărat asta astăzi la prânz şi am ajuns cu ea acasă şi nu o puteam folosi din cauza security tag-ului, cineva mi-o va debloca şi voi putea merge cu ea acasă fără să o fi plătit?

Înţeleg că managerului de la Stradivarius nu îi pasă de câteva produse lipsă de pe raft, dar totuşi nu îi pasă de faptul că renumele magazinului se duce de râpă? A avut o explicaţie şi pentru asta! Cică “vorbim de la oameni la oameni, se mai întâmplă!”.

Ei bine, eu cred că nu e chiar aşa! Sunt chiar curioasă dacă mai există oameni care pot ieşi din acest magazin cu produsele magnetizate! Eu am reuşit această performanţă, deşi în Zara, magazin aflat la câţiva paşi mai încolo, nu m-a lăsat nici măcar să intru pentru că aveam o simplă carte magnetizată, d-apăi să şi ies. În Bershka nu mai zic… Acolo ţipă alarma non-stop!

Acum sincer, voi aţi ieşit din Stradivarius cu produse magnetizate?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

7 Comentarii

 • Reply 29.December.2011

  Deea

  Eu cred ca de fapt cadoul a fost demagnetizat, insa casiera a uitat sa si scoata security tag-ul. Asta ar putea fi motivul pentru care nu a a piuit cand ai iesit cu el din magazin. Iar ‘sensormatic hook’ este bratul dispozitivului care scoate security tag-urile (care se numeste sensormatic detacher).
  Probabil ca daca te-ai duce cu un produs care inca are security tag-ul la casa si le-ai spune ca l-ai cumparat deja, ti-ar cere bonul mai intai.

  • Reply 29.December.2011

   Corina Niţescu

   Mie nu mi-a cerut niciun bon. Mi-a luat produsul din mână şi i-a scos acel obiect din plastic. Deci teoria mea poate fi încă verificată. :D

 • Reply 29.December.2011

  Ariel Constantinof

  Data viitoare caută pe Google soluţii alternative… Sunt mulţi hoţi experimentaţi online! :) Tu eşti la început de carieră.

  http://www.youtube.com/watch?v=jc5IbE1FZiE

 • Reply 29.December.2011

  dragos

  A patit si un prieten treaba asta, si-a luat o pereche de blugi si tipa de la casa nu a observat ca pe interior a ramas o jucarie dintr’aia. Prietenu a fost destept si a aruncat bonu asa ca de frica sa nu fie considerat hot a inceput sa caute metode prin care sa-si fure blugii platiti. Pana la urma s-a dus la gima si a rugat o caserita sa i-l desfaca – asta de frica sa nu sparga fiolele cu vopsea din chestia aia. Oricum cred ca obiceiul e sa demagnetizeze orice trece pe la casa, la bershka mai mereu inainte sa imi dea punga o trece scurt pe sub tejghea.

 • Reply 29.December.2011

  A.I

  Incearca asta, e mai profesionist : http://goo.gl/Gu1X8

 • Reply 9.January.2012

  Costi

  A gresi este omeneste. Deci, eu ti-as fi multumit pentru sesizare. Evident ca e responsabilitatea lor cum isi securizeaza marfa. Atat doar ca nu e normal sa iti lase acel dispozitiv atasat marfii cumparate,

 • Reply 15.March.2017

  Raluca

  1.Shit happens everytime and everywhere but life goes on …(pentru cei care nu sunt prieteni cu limba română ).
  2.Verifcarea unui produs consider ca este datoria cumparatorului.
  3.Vine un iz puternic de reclama mascata, data pe fata si manjita frumos cu reclame gen Zara, Bershka chiar si Stradivarius Unirea .

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.