Cum să evadezi de pe Pământ / Escape from Planet Earth (2014)

Uneori frații pot fi extrem de diferiți, nevând nimic în comun în afara legăturilor de sânge. Însă dragostea față de familie poate depăși orice limite – lucru care leagă și personajele principale ale animației Cum să evadezi de pe Pământ, o comedie de familie ce te trimite într-o excursie în Univers, pe planeta Baab.

Cum să evadezi de pe Pământ

Sinopsis Cum să evadezi de pe Pământ

Bab este o planetă îndepărtată pe care locuiește o civilizație formată din extratereștrii albaștrii și simpatici. Foarte popular printre aceștia este astronautul Scorch Supernova, celebru pentru misiunile sale de salvare. În umbra curajosului erou trăiește fratele său, Gary, un familist liniștit și calculat, șeful misiunii de control de la BASA.

Când o misiune se ivește pe periculoasă Planetă Întunecată, de pe care nu s-a mai întors nicio ființă vie, Gary dorește să își împiedice fratele să plece. Lipsit de prudență sau de frică, acesta îi ignoră sfaturile, nerăbdător de o nouă experiență.

Pentru că Scorch este prins și închis de către generalul Shanker în Zona 51, fratele său pleacă într-o călătorie riscantă spre Pământ, Planeta Întunecată.

Cum să evadezi de pe Pământ

Despre filmul Cum să evadezi de pe Pământ

Filmul poate fi catalogat drept o comedie de familie care le va capta atenția celor mici atât prin partea vizuală, cât și prin acțiune și prin cele câteva scene amuzante. În ceea ce privește scenele de luptă, acestea nu pot fi catalogate ca fiind violente, deoarece nu depășesc cu mult animațiile prezente astăzi pe posturile pentru copii, sau desenele de tipul Tom și Jerry.

Pentru cei mari nu este neapărat o capodoperă sau o animație excepțională, dar este cel puțin simpatică și reușește să îi amuze pe aceștia prin câteva subtilități. Un exemplu în acest sens este afișul de la intrarea în Zona 51: „Nothings says fun like 51”, sau numele băuturii favorite a extratereștrilor, „Cola Planeta Întunecată”.

Regizat de Cal Brunker și scris Bob Barlen, Cal Brunker, Tony Leech, Cory Edwards și Stephen Fry, Cum să evadezi de pe Pământ este un film ușor, cu dialoguri simple și personaje colorat, care iau viață prin vocile actorilor Brendan Fraser, Rob Corddry, Jessica Alba, Sofia Vergara, Sarah Jessica Parker, dar care însă este dublat în limba română în cinematografe.

Extratereștrii de pe Baab sunt personaje simpatice, ușor de îndrăgit – Gary este tipul tocilarului retras, lipsit de curaj, pasionat de tehnologie, puțin complexat de faptul că fiul său se arată mai interesat de compania unchiului cel curajos. Scorch este masiv, neînfricat, mândru și extrovertit, însă cu o gândire simplă, naivă. Cei doi frați ilustrează perfect sintagma „the brain and the braw”, dar fac echipă bună și sunt cu siguranță cu cuplu hazliu de personaje.

Filmul are și o latură moralizatoare, încercând într-un mod copilăresc să explice efectele răului. De asemenea, oamenii sunt ușor ironizați, fiind numiți singura rasă care „se dezvoltă în sens invers”, auto-distrugându-se. Plasarea acestor subtilități (despre care vorbeam și mai sus) îi va face pe cei mari să zâmbească, chiar dacă vor fi ignorate de copii.

Pe mine m-a trimis puțin cu gândul și la alte povești asemănătoare, printre care și la filmul Avatar, în care este pusă din nou în evidență forța de distrugere pe care o au oameni, fie că este vorba de ei înșiși, propria rasă, de alte ființe sau de mediul înconjurător.

În concluzie, Cum să evadezi de pe Pământ este o comedie decentă, cu grafică foarte bună (chiar și personajele extraterestre sunt create într-un mod care prezintă diversitate), potrivită pentru o ieșire cu frații mai mici la cinema, sau pentru o duminică cu întreaga familie, pentru iubitorii filmelor de animație.

Cum să evadezi de pe Pământ apare în cinematografe pe 8 august şi poate fi vizionat în varianta 3D sau Real 3D, datorită celor de la Ro Image 2000.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.