Cum să comunici cu oricine – Leil Lowndes

Cum sa comunici cu oricine - Leil Lowndes
Ţi s-a întâmplat vreodată să faci cunoştinţă cu o persoană, dar să nu ştii ce să spui mai departe, după introducere? Ţi s-a întâmplat vreodată să mergi la o petrecere, dar să nu ştii cum să te integrezi într-un grup deja format? Ţi s-a întâmplat să îţi doreşti să creezi o legătură puternică cu cineva încă de la început?

Cum să comunici cu oricine“, a lui Leil Lowndes, este cartea potrivită din care poţi extrage foarte multe informaţii ajutătoare pentru situaţiile descrise mai sus şi/sau alte situaţii asemănătoare.

Despre ce vorba în Cum sa comunici cu oricine?

În cartea “Cum să comunici cu oricine” este abordată tema evidentă a comunicării între indivizi în diverse contexte sociale. În aceasta, scriitoarea, care este specialistă în comunicare, îşi împărtăşeşte cu cititorii experienţa personală sau a unor cunoştinţe, pentru a ne putea da sfaturi specializate, care să ne ajute în acele contexte. Cartea este structurată în nouă părţi, fiecare capitol fiind ierarhizat, astfel încât Leil ne dă sfaturi începând de la primele cuvinte şi gesturi, terminând cu situaţii de viaţă, ultimul capitol fiind bazat pe exercitarea într-un scop pozitiv al puterii persuasive pe care fiecare din noi o are.

Ce mi-a plăcut la Cum sa comunici cu oricine?

În primul rând, mi-a plăcut structura cărţii. Nouă părţi subdivizate fiecare, cu o temă aleasă per capitol, dezvoltată în subcapitolele care la rândul lor conţin o serie de mai multe sfaturi.

Cartea nu conţine un limbaj de specialitate, astfel încât ea poate fi citită uşor, fără a avea nevoie de cunoştinţe în filosofia comunicării sau termeni complicaţi din psihologie.

Datorită structurii şi limbajului, aceasta poate fi citită repede, iar sfaturile pot fi aplicate în timp util. De asemenea, toate sfaturile sunt valabile (*din experienţă proprie) şi sunt aplicabile.

De ce recomand Cum sa comunici cu oricine?

Pentru că vei avea surpriza plăcută, asemenea mie, să descoperi că foarte multe lucruri le faci în mod firesc, natural, simţul nativ ajutându-te să supravieţuieşti în jungla urbană a comunicării.

Vei afla multe lucruri noi, pe care nu le ştiai, îţi vei corecta greşelile comportamentale şi vei înţelege de ce ai apropiat sau depărat anumite persoane, într-un anumit context şi cum poţi să-ţi îmbunătăţeşti condiţia socială actuală.

De pe urma acestei cărţi vei rămâne cu o experienţă pe care dacă o vei pune în aplicare în scurt timp după citirea acesteia, te va ajuta întreaga viaţa, iar învăţăturile vei ajunge să le practici fără ca măcar să-ţi dai seama.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.