Cum îl face haina pe tânăr? Află la expoziția Colours.

F64 Studio împreună cu tânărul fotograf Dragoş Voicu, vă invită la o expoziţie plină de culori. 

Cum îl face haina pe tânăr? Află la expoziția Colours.

Tematica expoziţiei este una mai inedită şi anume modalitatea prin care principalul lucru care se observă într-o discuţie între tineri sunt hainele. Personal, cred că nu haina îl face pe om, doar omul îi poate da orice valoare chiar şi unei cârpe. Adevărul este că tinerii pun foarte mult accentul pe exprimarea prin intermediul vestimentației. Un soi de paradox se poate naşte dintr-o discuţie în contradictoriu pe această temă, tocmai de aceea numesc tema principală a expoziţiei inedită.

DV-19

Expoziţia naţională Colours este o selecţie de fotografii realizate în decursul unui an şi jumătate (august 2013-februarie 2015). Întregul concept se bazează pe ilustrarea  vitalităţii şi puterii de exprimare a generaţiei tinere prin modalitatea care îi este cel mai la îndemână, adică modul de a se îmbrăca. Deşi conceptul a derivat din colaborarea cu un blog de fashion,  acesta poate fi observat sub forma unei colecţii de 21 de fotografii prezentând atât stiluri vestimentare, cât şi atitudini, emoţii, punând într-o lumină nouă variabilitatea individuală a adolescenţilor.

Cum îl face haina pe tânăr? Află la expoziția Colours.

Dragoș Voicu este un tânăr pasionat de fotografie, din București, care și-a început activitatea fotografică în anul 2012. Prima sa expoziție personală, Teenage Dream, a fost vernisată în vara anului 2013, tot în cadrul F64 Studio. De când s-a apucat de fotografie, a fost activ în acest domeniu, lucrând cu modele atât din capitală cât și din țară. Cu toate acestea, Colours este primul său proiect care se bucură de patronaje naţionale, atât din partea Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) cât și din partea Asociației Euro Foto Art – Oradea (AEFA).

DV-21

Expoziția nu cuprinde doar fotografiile celui care a creat conceptul. În cadrul acestei epoziţii îi puteţi urmări operele tinerei liceene, Cătălina Cosma. Experimentele au fost făcute și de această parte, astfel că și tânăra fotografă a analizat relația om-haină și a exploatat latura de element metamorfozator al articolului vestimentar. Astfel, lumea devine o poveste, iar noi, personaje pe scena vieții. Cum adolescența este perioada marilor vise și a planurilor îndrăznețe, prin îmbrăcăminte omogenizăm realul cu idealul dând naștere unei lumi puternic subiectivizate.

Cum îl face haina pe tânăr? Află la expoziția Colours.

Cătălina Cosma și-a început activitatea fotografică pe la mijlocului anului 2011. Deși a mai participat și la alte proiecte fotografice de-a lungul timpului, aceasta își expune pentru prima dată o serie de fotografii în cadrul prezentului eveniment.

Expoziția Colours va fi vernisată în dată de 24 martie 2015, orele 19:00, în cadrul Sălii Expoziţionale F64 Studio (Bulevardul Unirii 45) și va fi deschisă publicului până pe 4 aprilie 2015. Intrarea este liberă!

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.