Cum de-am curăţat România în 2011

Cum de-am curăţat România în 2011Da! Am ajuns şi eu la Let’s Do It, Romania! Deşi m-am înscris în ultima clipă, am reuşit să merg cu o echipă tare drăguţă în Pădurea Cernica şi să curăţ gunoaiele care “împodobeau” mediul înconjurător.

Alături de opt oameni am colindat pe drumurile care înconjurau Bucureştiul pentru a găsi locul ideal de unde să putem strânge gunoaie. După ceva vreme de mers de colo-colo, am intrat în Cernica unde deja multă lume era pusă pe treabă. Pe marginea drumului se găseau aliniaţi sacii adunaţi.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult a fost să văd că două-trei clase cu elevi de liceu au venit alături de diriginţi pentru a ajuta la Curăţenia Naţională.

Şi iacătă că ne-am afundat în inima pădurii. Am început deja să văd multe hârtii care indicau locurile ideale de urinat – “toaletele” alese de oamenii care obişnuiesc să facă picnicuri în pădure. Apoi, înaintând vedeam micile “separeuri” în care ei îşi aşezau masa, vedeam şi fosta “bucătărie”, locul unde erau urmele focului şi resturile de la cutiile de carne.

Mai înaintam puţin şi puteam observa locul “barului”. Multe sticle de bere. Enorm de multe! Cred că am strâns trei saci de 120 litri de sticle de băuturi alcoolice.

Ca să fie totul complet, nelipsit este şi “dormitorul”. Undeva în inima pădurii am găsit şi o pernă. Părea destul de curăţică, semn că nu era părăsită de mult. Că de!, după o masă bună şi o băută, oamenii tre să se şi odihnească undeva.

Nelipsite au fost şi animale de companie. În sticle pline cu apă am găsit şi şobolănei. Apoi am dezgropat şi broaşte râioase din maldărul de gunoaie.

Cel mai mişto mi s-a părut ideea că am putut vedea exact data de la care mormanele zăceau acolo. Într-unul dintre separeuri am găsit nişte ziare. Acolo am putut vedea exact data la care s-a luat “masa în oraş”. Mai exact 4 aprilie 2011. Pare-se că a trecut muuuult timp de atunci, dar totul rămăsese intact.

În alt loc am găsit bonul de la cumpărături. Arăta cam aşa: “Carne, carne, carne, carne. Subtotal. Pui, pui. Total: 83,57 lei. Data: 11 Septembrie 2011“.

Mă bucur că am reuşit să eliberez o mică parte din pădure de povara “amintirilor” şi că am ajutat la strângerea a nu mai puţin de 30 de saci de deşeuri.

Cum de-am curăţat România în 2011

Dar stau şi mă gândesc că pe lângă curăţenia în sine, această iniţiativă ar ajuta la realizarea unor studii ale preferinţelor oamenilor în ceea ce priveşte alegerea produselor alimentare, a ţigărilor, a băuturilor alcoolice şi a mărcilor de prezervative.

Cam asta fuse cu Ziua Curăţeniei Naţionale. Voi cum aţi ajutat la strângerea gunoaielor şi care a fost cel mai “dubios” deşeu pe care l-aţi descoperit şi adunat?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.