Cum a fost la Optimism 2010?

Cum a fost la Optimism 2010?

Foto: Robert Lazăr

După cum vedeți în imagine, plin de pufuleți!
Dar, serios acum.

După cum v-am spus aici, ediția de primăvară Optimism 2010 a avut loc vineri, 9 aprilie. Ne-am înscris și noi (eu, Robert și Ariel, din echipa amdoar18ani), am ajuns la Howard Johnson pe la ora 13 să ne lipim numele pe piept, am mai băut un suc și gata, evenimentul se pregătea să înceapă.

Foto: Robert Lazăr

Toată lumea a fost dezamăgită să afle că nu mai vine Cabral. Și am aflat datorită TwitterWall-ului ce era proiectat pe perete, în stânga sălii, unde apăreau toate mesajele de pe Twitter cu hashtagul #optimism2010. Pe parcurs, chiar era distractiv să citești ce trimiteau oamenii din sală sau cei care se uitau la transmisia live.

Foto: Robert Lazăr

Primul speaker a fost Adrian Soare, cunoscut online datorită site-ului www.succesdublu.ro. În prezentarea lui, “Sfaturi de seducție pentru bărbați”, a vorbit despre relații, despre menținerea unei conversații fluente cu o persoană. El susține că bărbații au nevoie de aceste sfaturi pentru că sunt timizi, pentru că nu știu să interpreteze semnalele pe care o femeie încearcă să i le transmită. Ne-a mai spus că cea mai bună replică este un simplu “Bună!”, ceva ce a influențat toată ziua, întrucât toată lumea râdea când vorbitorii se prezentau și spuneau “Bună!”.

Foto: Robert Lazăr

A urmat Cristian Lupșa, cunoscut ca unul dintre inițiatorii Decât o Revistă. Prezentarea lui mi s-a părut cea mai legată de subiectul optimismului. 25 de slide-uri cu câte un lucru/o persoană ce îi mențin pe el optimist și îi fac viața mai frumoasă, de la iubită, frate, la dulciuri, sporturi, activități. Am primit și noi o hârtiuță să facem același lucru, să scriem măcar 3 lucruri ce ne influențează starea pozitivă.

Sursă foto: http://neelucidat.oricum.ro

Nici nu s-a terminat bine prezentarea lui Cristian, că am avut parte de o surpriză de la Gusto, iluzionistul Johannes a apărut oferind un spectacol cu lasere.

Sursă foto: http://sorin.rusi.ro

Ultimul vorbitor din această sesiune a fost Mihai Sturzu, care a spus de la început că el nu a venit aici drept băiatul de la Hi-q, ci are un proiect de dezvoltare socială pentru tineri, intitulat “Modelul meu”. A prezentat fiecare parte a proiectului, metodele de promovare; pe scurt, ideea e că el vrea să ofere tinerilor variante realiste asupra metodelor despre cum poți avea success.

Sursă foto: http://www.toane.ro

A urmat o scurtă pauză, apoi a început sesiunea a doua, o sesiune de povești.

Mihaela Feodorof, ce are un site de consiliere profesională, a vorbit despre cum, după 16 ani în care a lucrat într-un anumit domeniu, a ales un nou drum. Ne-a prezentat și ce a răspuns ea la întrebarea “De ce viața merită trăită?”, răspunsul fiind constituit din poze cu familia ei.

Sursă foto: http://www.toane.ro

Marta Ușurelu, redactorul-șef de la Revista Biz, a povestit cum a salvat revista după ce a fost lovită de criză. A prezentat situația în care erau, hotărârile pe care le-au luat, evoluția lucrurilor și planurile de viitor.

Sursă foto: http://www.toane.ro

Cristina Bazavan, redactorul-șef de la Revista Tabu, a avut o poveste similară, despre cum a depășit criza Tabu, cum a căutat noi investitori. Mi s-a părut, nu numai mie cred, că a fost foarte emoționată când povestea prin ce a trecut atunci.

Sursă foto: http://www.toane.ro

Vedeți voi, tot femeile o scot la capăt! În pauză ni s-au oferit ambele reviste, Tabu și Biz.

Revista Biz Aprilie 2010

A urmat Alexandra Sandu, o știți, proiectul ei este Daydreamers, fotografierea a 1000 de oameni zâmbind cu ochii închiși. Ne-a povestit cum a început totul și cum a crescut proiectul ei.

Sursă foto: http://www.toane.ro

A apărut din nou Johannes iluzionistul, de data asta făcând să zboare o masă.

Sursă foto: http://sorin.rusi.ro

Ultimii din această sesiune, Dan Dumitrescu și Sandra Ghițescu, au avut o prezentare intitulată “Optimismul în grup”, pornind de la ideea că “Afli mai multe despre o persoană într-o oră de joacă decât într-un an de conversație”. Au încurajat cooperarea în locul competiției. Interesant mi s-a părut cum au demonstrat ei importanța jocului, prin faptul că un cunoscut jucător de WoW a fost angajat la o multinațională pentru că angajatorul a văzut în CV-ul lui că ajunsese în joc liderul nu-știu-cărei armate de nu-știu-câte ori.

Sursă foto: http://www.toane.ro

După mica pauză a urmat Mircea Ecxarcu, dansator de hip-hop și salsa. Am înțeles că are și o școală de dans unde merge Marta Ușurelu. Nu ne-a povestit cum, dar se pare că s-a vindecat de paralizie. Evident că la sfârșit a și dansat (cu mascota Gusto pe lângă el).

Bogdan Grigore a prezentat proiectul biblionet.ro, ce constă în aducerea calculatoarelor, internetului și trainingului gratuit în biblioteci din toată țara. Proiectul este sprijinit financiar de Bill Gates. Bogdan ne-a mai arătat fotografii făcute de el cu locuri frumoase din România, niște statistici din 2009 în comparație cu 2010, de la trafic.ro. La sfârșit ne-a pus să ne cunoaștem cu cei din jur în diferite etape, întâi să fim straight face, apoi să zâmbim, apoi să facem și un compliment, iar în final, să salutăm persoana respectivă considerând că ne-a dat un milion de dolari.

Sursă foto: http://sorin.rusi.ro

Cristina Badea ne-a prezentat site-ul ei, cristina-cauta-job.eu. Pentru ea, o persoană optimistă este cel mai bine definită de zicala “Un pesimist vede dificultatea în fiecare provocare, un optimist vede oportunitatea în fiecare provocare”.

Ultimul, dar nu cel din urmă (așa se spune, nu?) a fost Alex Gavriliu. El a pus accent întâi pe dezvoltarea ta, ca persoană, și apoi pe dezvoltarea comunității în care trăiești. Începi tu să evoluezi și oamenii te vor urma.

Totul s-a încheiat cu un scurt metraj de la ShortsUp, foarte simpatic.

Mai multe poze (unele sunt și sursele noastre): http://sorin.rusi.ro, http://neelucidat.oricum.ro, http://toane.ro, Iyli, http://agenda-mea.blogspot.com, Badita Florin

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.