Cum a fost în cea de-a doua zi de Ursus Evolution 2012

Căldură mare, mon cher… Cam asta au fost primele reacţii de când am păşit în incinta Ursus Evolution 2012.

Ursus Evolution 2012

Am ajuns în timp ce băieţii de la CTC cântau. Muzică destul de bună, lumea reacţiona bine, dar totuşi atmosfera nu era tocmai cea mai potrivită. Acum îmi dau seama că şi soarele a afectat destul de mult primele reprezentaţii.

Timpul trece, lumea începe să se adune din ce în ce mai repede. Trupele se schimbă şi îşi fac apariţia cei de la Les Elephants Bizarres care încing atmosfera. Publicul sare şi cântă şi se bucură de toate melodiile, pregătindu-se încet încet să schimbe ritmurile.

Muzica electro îşi face loc pe scenă, Paparudele urmând să bage în priză toţi fanii. Aceşti oameni chiar au ştiut să ne facă să simţim fiecare strop de muzică. Aici am realizat că muzica se simte şi că oamenii pot genera o imensă masă de energie pozitivă.

Şuie Paparude chiar au făcut spectacol şi au fost chemaţi la două BIS-uri de către public.

A urmat apoi Guess Who, pare-se, cel mai aşteptat concert al serii. Deşi mă aşteptam ca tot numărul să fie unul creat pe calculator şi susţinut de voce, am fost uimită să văd că pe scenă erau şi un chitarist şi un basist. Cei doi i-au acompaniat foarte bine pe băieţii de pe scenă.

Şi… seara a fost închieată de Vama. Chirilă, un om care nu poate sta locului, a impresionat publicul atât cu emoţia cu care a cântat, dar şi cu energia pe care a împrăştiat-o în rândul celor din public.

Din păcate filmuleţul realizat de noi în timpul concertului Vama a fost şters din cauza agenţiei care se ocupă de promovarea lui Chirilă care-şi cere drepturile, aşa că vă veţi putea delecta doar cu clipurile celorlate formaţii care au fost de-a dreptul electrizante!

Ce mi-a plăcut la Urusus Evolution 2012?

Trupele alese au cântat foarte bine, au făcut atmosferă şi au încântat publicul cu melodiile lor. Efectele speciale au fost binevenite şi au completat întregul program. Locaţia festivalului a fost una bine aleasă, iar scena a fost bine plasată.

Ecranele au avut şi ele rolul lor, astfel că, dacă nu voiai să te înghesui în primele rânduri, aveai toate şansele să te bucuri la fel de mult de concerte.

Un alt plus a venit din partea prezentatorului, Bogdan Şerban făcând o trecere foarte bună între trupa care părăsea scena şi cea care urma să apară.

Ce ar putea fi îmbunătăţit pe viitor?

Soarele arzător a fost un mic impediment. Probabil că dacă s-ar fi dat startul concertelor mai pe înserat s-ar fi evitat insolaţia.

O altă problemă a fost intrarea liberă, astfel că mulţi oameni care nu aveau un comportament corespunzător au avut acces în perimetrul festivalului. Cu toate acestea, oamenii de la pază şi-au făcut datoria şi nu s-au întâmplat lucruri grave.

Foto & Film: Corina Niţescu

Aşadar, recomand cu căldură Ursus Evolution 2012 şi pentru cei din alte oraşe. Programul pentru Cluj-Napoca, Braşov şi Mamaia poate fi găsit aici.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

4 Comentarii

 • Reply 21.June.2012

  Ioana

  Orice concert/festival care are ca line-up Vama si Guess Who e un succes! :)

 • Reply 26.June.2012

  Kidu

  Ai idee cum se numeste piesa din clipul cu Suie Paparude postat aici ?

  • Reply 26.June.2012

   Corina Niţescu

   Din păcate nu am reuşit să aflu numele celei de-a doua piese. Bănuiesc că despre ea vorbeşti, nu?

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.