Culoare și Energie la Creative Fest

Sâmbătă și duminică, în Parcul Tineretului, bucureștenii au avut ocazia să întâlnească diverși artiști underground. Vremea mohorâtă nu i-a împiedicat să iasă la aer curat și să se bucure de evenimentul care a avut loc în centrul industriilor creative.

Culoare și Energie la Creative Fest

Aflat la prima ediție, festivalul de artă și cultură urbană Creative Fest a avut ca temă „Bucureștiul e cool”. Acesta a avut loc în weekend-ul 6-7 septembrie, între orele 16:00 și 23:00 și a inclus concerte, show-uri de dans, expoziții foto și expoziții de fashion, o zonă de artă urbană și un atelier de pictură pentru copii.

Daniel Relenschi, artist care desenează încă de la vârsta de patru ani și care a făcut prima pictură 3D pe asfaltul din România, a realizat o lucrare ce a avut în centru Arcul de Triumf, amintind de spiritul Bucureștiului, și adăugând desigur nota sa personală, plină de creativitate.

Un alt street-artist român, ale căror lucrări au atras atenția la multe festivaluri internaționale de profil, Obie Platon și-a exprimat și el viziunea creativă asupra unui București Cool.

Culoare și Energie la Creative Fest

Tot în zona „Artă urbană”, vizitatorii l-au putut întâlni pe Zoltan Martonos, care a făcut demonstrații spectaculoase de space-painting.

Zona fashion și zona foto au fost cu siguranță un motiv de amuzament pentru cei prezenți, deoarece acestea au inclus o expoziție de tricouri Lana X Britnic și o expoziție foto Julien Britnic. Aici, culturii românești i-a fost adus un plus de creativitate și umor, printr-o serie de coperți clasice remixate și tricouri inspirate din literatura românească.

Culoare și Energie la Creative Fest

Cei mici și-au arătat creativitatea la atelierul de pictură dedicat lor, și s-au bucurat de show-urile de dans pe care le-au oferit trupele Onebeat și Unreal. În zona dance, stilurile au fost diverse, de la bachata până la breakdance, au avut loc sesiuni de freestyle, iar la battle-uri au fost invitați și cei din public. Acrobații pe două roți, Upgrade-crew, au încântat și ei publicul cu un număr de trial-bike.

Programul muzical a avut loc între orele 19:00 și 23:00, reunind diverși artiști, precum Yvat, Souptrip, Brazda lui Novac și Gojira & Planet H, sâmbătă, iar duminică au urcat pe scena centrală Campsauvage, Aria Urbană, Domino și Omul cu Șobolani.

DSCN5124

Publicul a fost numeros, semn ca bucureștenii devin tot mai interesați de evenimentele de profil, iar vremea urâta nu le poate strica buna-dispoziție, mai ales când are loc un festival ce promite să aducă culoare și energie în peisajul urban.

Foto: Adina Mihalache

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.