Cucereşte-o cu salsa (2014)

“Salsa poate însemna şi altceva în afară de sosul folosit pentru nachos?” este întrebarea pe care unul dintre personajele filmului Cucereşte-o cu salsa le adresează personajului principal, Bruce. Ei bine, da, este mult mai mult de-atât, iar dacă până acum nu ai avut vreo ocazie să te întâlneşti cu ritmurile latine de salsa, cu siguranţă acest film  oferă o adevarată experienţă.

Cucereşte-o cu salsa (2014)

Sinopsis

Bruce, interpretat de Nick Frost (Shaun of the Dead; Hot Fuzz), este genul de persoană care, în urma unei experienţe neplăcute şi marcante din copilărie, renunţă cu uşurinţă la visele sale, fără a părăsi vreodată zona de comfort. Astfel, dedicarea sa nemărginită pentru salsa din copilărie, imortalizată în zeci de trofee de la diverse competiţii de salsa este abandonată pentru o slujbă obişnuită într-o companie de utilaje.

Deseori ofensat de insultele pe seama greutăţii sale de către colegul de serviciu, Drew, interpretat de Chris O’Dowd (Bridesmaids), singura plăcere pe care o mai are este de a juca golf cu prietenii săi. Însă, odată cu venirea unui nou manager, Julia, jucată de actriţa Rashida Jones (I Love You, Man), Bruce revine la sentimentele şi devotamentul pe care le avea odinioară faţă de viaţă şi totul devine o adevărată provocare pentru el de a o cuceri la aflarea secretului Juliei – împătimită a dansului salsa.

Cucereşte-o cu salsa (2014)

Impresii despre Cucereşte-o cu salsa

Cucereşte-o cu salsa este o comedie decentă, cu umor plăcut chiar şi pentru un film englezesc, dar mai ales, cu o lecţie romantică şi energică despre cheia către cucerirea unei femei – ritmuri alerte, paşi precis calculaţi, şolduri cât mai flexibile şi o inimă plină de pasiune. Toate aceste ingrediente le întâlnim, culmea, la un bărbat pe care femeile nu l-ar găsi la prima vedere atrăgător, însă dacă i-ar permite un dans cu ele, cu siguranţă ar fi impresionate.

Pe lângă simbolul pe care dansul salsa îl poartă pentru dragostea cu patimă şi dezinhibări, aici este vorba şi despre lucrurile care te captivează atât de mult încât simţi că nu poţi respira fără ele, iar la o singură mică scăpare, totul este pierdut. Atunci teama de a încerca ceva nou ne copleşeşte şi pierdem încrederea în sine. Aceasta i se întamplă şi lui Bruce, iar ceea ce pentru el salsa era doar un fragment din copilărie, revine în calea sa şi reprezintă testul de foc pe care trebuie să îl treacă ca astfel să se deprindă de temerile anterioare.

Cucereşte-o cu salsa (2014)

Lăsând la o parte esenţa poveştii, modul în care este pusă în scenă de către actorii sus-mentionaţi şi nu numai, te captivează, datorită modestiei cu care regizorul a reuşit să îmbine comedia cu ritmurile muzicii salsa. Respectând fiecare etapă a unei poveşti, parcursul său este încărcat de întâmplări hazlii ce au loc la momentul potrivit, replici umoristice bine plasate, scene emoţionante de suspans şi concursuri de dans care îţi mobilizează picioarele să ţină ritmul.

Astfel, fie că doreşti să cucereşti pe cineva şi nu ştii exact cum, fie că ai chef de o comedie cu accent britanic şi umor echilibrat sau fie pentru simplul motiv că eşti un împătimit al dansului, Cucereşte-o cu salsa este alegerea potrivită pentru o seară la cinema.

Filmul Cucereşte-o cu salsa este disponibil în cinematografe începând cu 11 iulie, datorită celor de la Ro Image.

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

2 Comentarii

  • Reply 10.July.2014

    Paul T.

    Un fel de step-up in varianta britanica. Destul de reusit filmul, in ciuda faptului ca este britanic, cum spune si mai sus, in articol :)

  • Reply 10.July.2014

    Corina

    Hmmm, pare interesant filmul dupa cum il descrii tu aici. Il pun pe to see list :D

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.