Cowboys&Aliens (2011)

Am mers la filmul Cowboys&Aliens aproape sigură că mă voi plictisi, într-un final, deoarece în minte mi se implantase gândul că filmele action – S.F. nu sunt făcute deloc pentru mine, mai ales că de fiecare dată când încercam să mă uit de acasă la unul mă plictiseam groaznic din prima clipă.

Dar de data aceasta nu a fost deloc aşa. Ba mai mult, este printre puţinele filme care a reuşit să mă ţină cu sufletul la gură până la final, fără să pot măcar să beau apă în timpul rulării acestuia.

Cowboys&Aliens în regia lui Jon Favreau este un film ce îmbină într-un mod excepţional arta S.F. cu acţiunea, efectele speciale fiind cu adevărat spectaculoase. Totul începe într-un deşert pustiu, în momentul în care personajul principal, Jake, al cărui rol este jucat de Daniel Craig, se trezeşte dintr-un somn adânc, cu o cătuşă bizară la mână şi cu o rană sângerândă pe trup, nereuşind să îşi amintească nimic din trecutul lui. Pleacă la drum şi ajunge într-un orăşel minier unde, însă, nu este primit tocmai bine, explicându-i-se că este urmărit şi fiind ulterior întemniţat.

Nu a durat mult, însă, deoarece, ca din senin, cerul a fost împânzit de nave extraterestre ce au început să atace cu focuri şi să răpească oamenii. Abia acum Jake îşi dă seama de puterile miraculoase ale cătuşei pe care începe să o folosească împotriva fiinţelor neobişnuite şi reuşeşte să iasă dintre gratii.

Orăşenii din Absolution hotărăsc să pornească pe urmele extratereştrilor pentru a-şi recăpăta persoanele dragi, Jake şi Ella (Olivia Wilde), o altă băştinaşă, alăturându-se lor. Pe drum trec prin încercări grele, pierderi umane, atacuri ale fiinţelor neobişnuite şi întâlniri cu personaje ce vor reprezenta adevărate obstacole în calea lor, însă, după lupte crâncene, armata ajunge la destinaţie: nava “mamă” a extratereştrilor, pe care, cu ajutorul Ellei, vor reuşi să o distrugă şi să îi aducă înapoi pe toţi cei răpiţi.

Cu toţii se întorc apoi, mai bogaţi, în orăşelul unde se revine la vechile obiceiuri, însă fără Ella, a cărei dispariţie vă las să descoperiţi singuri cum s-a produs.

Mi-a plăcut foarte mult acest film nu doar datorită efectelor folosite, dar şi a imaginaţiei incredibile care a ajutat la realizarea lui. Un lucru important este faptul că totul se îmbină perfect: stilul country cu tehnologia, irealul cu pământescul şi sentimentele frumoase cu agresivitatea, ca şi când toate aceste caracteristici s-ar completa una pe cealaltă.

Este genul de film ce captează atenţia şi interesul oricui, indiferent de gusturi, reuşind să te ţină în faţa ecranului până la final.

Dacă îţi doreşti şi tu să vezi filmul, o poţi face începând cu 26 august în cinematograful Imax.

Distribuie:

5 Comentarii

 • Reply 24.August.2011

  Alin

  Am citit recenzia la filmul Cowboys&Aliens aproape sigur că mă voi plictisi, într-un final, deoarece în minte mi se implantase gândul că scriiturile de pe Am doar 18 ani nu sunt făcute deloc pentru mine, mai ales că de fiecare dată când încercam să mă uit de acasă la una dintre ele mă plictiseam groaznic din prima clipă.

  http://movies.nytimes.com/movies/critics/A-O-Scott
  http://rogerebert.suntimes.com/

  • Reply 25.August.2011

   Ariel Constantinof

   Wow, amice, cât de plictisit eşti.

   • Reply 25.August.2011

    Alin

    Și e numai vina voastră. Oricum, tocmai v-am făcut siteul mai haios. Nu e nevoie să-mi mulțumiți.

 • Reply 24.August.2011

  Alin

  Acum am observat că în locul posterului de film, ai pus o copertă de la banda desenată.

 • Reply 3.September.2011

  Ronnie

  este un blockbuster reusit, poate cel mai bun din cele ale verii anului curent, insa era nevoie sa povestesti, fie si pe scurt, actiunea a filmului? ;)

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.