Concursul The Pitch revine la NexT Film Festival

Şi anul acesta vom avea parte de Concursul The Pitch, unul dintre cele mai populare proiecte ale Festivalului Internațional de Film NexT (15-19 aprilie, Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO).

Concursul The Pitch revine la NexT Film Festival

Pentru cineaștii aflați la început de drum trebuie să amintim că înscrierile în cursa pentru un premiu de 5.000 de euro, bani acordați pentru producția unui scurtmetraj, se fac în perioada 5-20 martie 26 martie.

Candidaturile trebuie să conțină un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare. Candidații trebuie să aibă în portofoliu cel puțin un film scurt și un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute.

Numărul maxim de proiecte admise în concurs este 15. Candidații acceptați vor fi invitați la The Pitch, care va avea loc pe 15 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. Fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate pe pagina de Facebook a ShortsTV, prin intermediul unei aplicații speciale, în dimineața de după susținerea lor, pe 16 aprilie.

Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri până sâmbătă, 18 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT Film Festival, duminică, pe 19 aprilie.

Pentru al doilea an, festivalul organizează și NexT Short Film Market, în completarea concursului The Pitch. Vineri, 17 aprilie, cei 15 tineri cineaști selecționați pentru The Pitch vor avea, în plus, posibilitatea de a discuta aplicat pe scenarii cu un script doctor. Iar sâmbătă, 18 aprilie, cei 15 își vor prezenta proiectele în fața producătorilor români și străini, în întâlniri individuale de 10 minute, timp în care cineaștii trebuie să convingă producătorii de valoarea proiectelor lor.

În 2014, juriul și producătorii străini au fost impresionați de calitatea celor 14 proiecte selectate la The Pitch și cea a prezentărilor echipelor. Câştigătorii concursului au fost Raluca Răcean-Gorgos și Ion Aramă, cu 4 and 1⁄2 Senses.

Competiția este organizată de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor, și are loc în cadrul mai multor festivaluri, inclusiv cel de la Cannes.

Regulamentul complet al concursului The Pitch poate fi consultat pe site-ul www.shorts.tv.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.