CONCURS: Demonstreză-ne cât de mult îţi doreşti să ajungi la NexT şi noi te premiem

În mai puţin de o săptămână, Festivalul Internaţional de Film NexT va avea marea deschidere. Aşteptăm cu sufletul la gură 28 martie pentru a viziona programe care mai de care mai interesante, proiecţii inedite şi surprize pregătite de organizatori.

Eu una sunt nerăbdătoare să văd ce au pregătit Andrei Gorzo şi Irina Trocan pentru această ediţie. Am aşteptări mari de la secţiunea NexT Dance. Îmi doresc să vizionez filme care să îmi inspire energie, să mă facă să râd şi să îmi doresc să dansez alături de personaje.

NexT Dance - Baldguy

NexT Dance - Baldguy

Un alt program care sigur mi-a atras atenţia şi de la care am aşteptări mari este NexT Imaginaria. Organizatorii au promis scurtmetraje ieşite din comun ce ne vor prezenta o altă faţă a realităţii.

NexT Imaginaria - Coming of Oracle

NexT Imaginaria - Coming of Oracle

Ca în fiecare an, au fost pregătite filme ce au menirea de a ne aminti de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu. Aşa că programul Cristi&Otto rămâne unul la fel de important ca şi până acum. Astfel cultura naţională revine în prim plan, o mare parte din timpul zilei de sâmbătă şi duminică fiind dedicat filmelor româneşti.

Cristi&Otto - California Dreamin

Cristi&Otto - California Dreamin

Un alt program consacrat este Festival Friends, moment în care foşti participanţi ai competiţiilor trecute revin la NexT pentru a-şi arăta munca depusă între timp. Aici aproape toate cele 17 scurtmetraje vor fi prezentate în premieră şi ne vor lăsa de-a dreptul uimiţi. Un alt program asemănător este Şi ei au fost NexT Generation, care are ca scop promovarea tinerilor regizori care au participat de asemenea la festivalurile trecute.

Festival Friends - Jaful

Festival Friends - Jaful

Şi ei au fost NexT Generation - Littlerock

Şi ei au fost NexT Generation - Littlerock

Ultimele programe pe care le prezint sunt cele ale scurtmetrajelor premiate. Aici vorbim despre Short Matters! – EFA şi Oscars Night. Ambele secţiuni cumprind filme participante la competiţiile precizate şi vor aduce un aer aparte festivalului din acest an.

Short Matters! EFA - The Wholly Family

Short Matters! EFA - The Wholly Family

Oscars Night - God of Love

Oscars Night - God of Love

Iar programul cel mai aşteptat, ca în fiecare an, este chiar Competiţia NexT 2012. Douăzeci şi şapte de scurtmetraje din 15 ţări participante vor fi analizate de cinci membrii ai unui juriu pentru a se alege premiantele. Vino şi tu la film şi spune-ţi părerea. Fiecare vot al publicului contează, aşa că şi tu poţi alege un film favorit.

Competiţia NexT 2012 - Hell

Competiţia NexT 2012 - Hell


CONCURS:
Şi acum să trecem la partea interesantă. Îţi face cu ochiul vreun program din cele prezentate mai sus? Ţi-ai dori să te numeri şi tu printre cei care participă la NexT şi urmăresc cele mai interesante scurtmetraje? Noi te putem ajuta să îţi împlineşti visul!

Spune-mi care este scurtmetrajul tău preferat pe care ai dori să îl vezi în cadrul Festivalului de Film NexT. Dacă îmi zici şi de ce crezi că ar merita să apară în cadrul festivalului şi îmi spui şi care ar fi cel mai potrivit program în care ar putea fi prezent, ai un avantaj.

Lasă-mi un comentariu până pe data de 25 martie 26 martie, ora 20:00, şi vei intra automat în etapa de votare. Imediat după colectarea comentariilor şi postarea poll-ului, se va da start votării, iar cel mai apreciat comentariu va primi un Abonament dublu pentru 5 proiecţii.

Etapa de votare se va încheia pe data de 27 martie, ora 19:00, iar câştigătorul se va anunţa imediat cum va fi confirmat.

Ne rezervăm dreptul de a nu păstra în competiţie acele comentarii care nu se încadrează în tema concursului, acelea care sunt postate după data de încheiere a înscrierii, precum şi cele care nu au datele de contact valide.

Abia aştept să văd cu ce scurtmetraje vreţi să vă întâmpine NexT 2013!

UPDATE: Câştigătoarea concursului este andra chill, cu care abia aşteptăm să ne întâlnim la Festival!

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

  • Reply 21.March.2012

    andra chill

    un scurtmetraj foarte bun care ar merita sa apara la NexT este “Sinucide-ma!”, de Jamil Hendi. nu stiu exact in ce program s-ar incadra, sa zicem… NexT Friends? poate ca nu impresioneaza chiar asa mult prin scenariu, dar are actori buni si imi place mult cum este realizat, montaj, efecte vizuale, toate te introduc in atmosfera aia apasatoare. inca un plus, dupa parerea mea, este coloana sonora si prezenta lui Cheloo.

    il puteti vedea si online aici: http://www.cinemagia.ro/stiri/premiera-online-sinucide-ma-20061/ :)

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.