Concurs de Benzi Desenate la Sibiu

În cadrul celui de-al cincilea Festival Internațional de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 19 – 26 aprilie 2017, Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », Complexul Național Muzeal ASTRA și Asociația « Solidarité 35 Roumanie » organizează un concurs de benzi desenate (BD) cu tema «A fost odată ca niciodată… în Sibiu». Evenimentul este realizar cu sprinjinul Wacom prin MGT Educational, Editura HAC!BD şi Revista Comics.

Candidaţii vor realiza o planşă de BD în format A3, scenariul fiind adaptarea unui basm din literatura română sau universală precum şi o creație originală. Povestea se va desfăşura în oraşul Sibiu. Textul poate fi redactat în limba franceză sau în limba română.

Concursul se adresează tinerilor cu vârste între 11 și 18 ani.

Concursul are 4 categorii:

– Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele V-VIII

– Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele V- VIII

– Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele IX – XII

– Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele IX – XII

Fiecare laureat va caştiga premii deosebite: o tabletă grafica Wacom Intuos, week-end-uri la munte. Caştigatorii vor fi publicat în Revista Comics.

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limbă de comunicare, valorizarea diversității lingvistice și culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidență a orașului Sibiu prin grafism și bandă desenată.

Depunerea planşelor se va face pâna în data de 10 mai 2017 la sediul Asociației de prietenie «Ille et Vilaine – Sibiu» (APIVS). Pe plic se va menționa «Pentru concursul de Benzi Desenate» și va fi depus la urmatoarea adresă:

Casa Ille et Vilaine,

Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Ele pot fi depuse fie direct la Casa Ille et Vilaine, fie trimise prin poștă.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.