Concurs de BD-uri: Comorile pierdute din Sibiu

Ţi-au plăcut vreodată benzile desenate? Dar ţi-ai dorit vreodată să participi la un concurs de benzi desenate? Dacă ai talent şi eşti pasionat de desenul animat, nu ezita să participi la acest concurs!

Concurs de BD-uri: Comorile pierdute din Sibiu

În cadrul celui de-al treila Festival Internaţional de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 3-10 aprilie 2015, Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu şi Asociaţia Solidarité 35 Roumanie organizează în parteneriat cu Lectoratul francez de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Asociaţia bedefililor din România, Asociaţia Bulles d’Encre şi Asociaţia La Ribambulle, un concurs de benzi desenate (BD) cu tema “Comorile pierdute din Sibiu”.

Candidaţii vor realiza o planşă cu benzi desenate în format A3, în care vor reprezenta oraşul Sibiu şi comorile sale ascunse.

Concursul se adresează tinerilor cu vârste între 11 şi 18 ani. Textul benzilor desenate va trebui realizat în limba franceză sau în limba română.

Participanţii se vor înscrie la una din cele două categorii:

  • Banda desenată în limba franceză
  • Banda desenată în limba română

Fiecare laureat va câştiga premii deosebite: o săptămână de vacanţă la Costineşti, weekend-uri la munte în Păltiniş, Arena Platos şi Orlat, precum şi multe cărţi şi ex-libris numerotate.

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limbă de comunicare, valorizarea diversităţii lingvistice şi culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenţă a oraşului Sibiu prin grafism şi banda desenată.

Dacă încă mai aveam talent la desen şi eram din Sibiu, serios de nu mă duceam la concurs: mai ales când ei spun că ne-ar răsplăti cu o excursie… Practic dai un desen pe o excursie. Sibieni, culegeţi-vă inspiraţia şi participaţi la acest concurs.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.