CONCURS: Am o idee (1981) – Film interzis în epoca de gală

Filmul românesc “Am o idee“, în regia lui Alecu Croitoru, prezintă povestea unei echipe de fotbal a unui mic oraș din România, care este retrogradată în liga a treia și care dorește să revină acolo unde îi este locul. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de o strategie, iar aceasta este creată de Tovarășul Zmeu, cel care are o idee ori de câte ori este nevoie de una.

Ideea este una originală, presupunând ca în loc să fie angajat un antrenor pentru echipă, sunt angajați patru!!! Pe lângă cei patru antrenori, este înființat și un fanclub al echipei denumit FEMINA, din acesta făcând parte soțiile jucătorilor și având rolul de a-i încuraja pe băieți atât la antrenamente cât și în timpul lor liber. Când totul este pus la punct, o comisie din capitală ajunge în orășel pentru a analiza situația și a decide dacă echipa merită să revină în ligile superioare.

Din distribuţie fac parte actori legendari ai comediei româneşti printre care Dem Rădulescu, Jean Constantin, Stela Popescu, Horaţiu Mălăele, Vasilica Tastaman, Geo Saizescu, Rodica Popescu Bitănescu, Radu Gheorghe, Melania Cârje, Anda Caropol, Camelia Zorlescu şi Mihai Mereuţă.

Un aspect foarte interesant este acela că filmul a fost interzis în 1981, a doua zi după ce a avut loc premiera. Dar acum Romania Film şi Centrul Naţional al Cinematografiei vă oferă şansa de a-l viziona la cinematograful Scala din Bucureşti joi, 20 septembrie 2012, de la ora 19:30.


Concurs:

Echipa AmDoar18Ani.ro şi ISIC România vine în ajutorul vostru în cazul în care doriţi să vedeţi acest film românesc, ce se aseamănă foarte mult cu problemele din fotbalul românesc actual, oferindu-vă invitaţii duble la premiera de gală!

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să lăsaţi un comentariu la acest articol, prin care să ne spuneţi ce persoane credeţi că au fost deranjate atât de tare şi de ce, încât filmul să fi fost interzis imediat după premieră!

Concursul se încheie mâine, 20.09.2012, la ora 12:00, după care îi vom anunţa cele două persoane, care vor primi câte o invitaţie dublă pentru premiera de mâine de la ora 19:30, la cinematograful Scala din Bucureşti!

Pentru a participa la concurs, trebuie să lăsaţi cumele complet scris, precum şi date clare de contact. De asemenea, persoanele care se înscriu de mai multe ori, vor fi descalificate. Câştigătorii vor fi aleşi în funcţie de creativitatea răspunsului oferit.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

2 Comentarii

 • Reply 19.September.2012

  Popovici Remus-Valentin

  Ar fi fost interesant sa fi retrogradat o echipa importanta si sa se supere “conducere”, drept urmare sa interzica filmul, dar din pacate nu s-a intamplat asa.

  Interesant ar fi fost sa ironizeze partidul si de aceea sa fie interzis, insa consider ca ar fi facut multi ani de puscarie. Unii actori sunt inca in viata si bine, deci cade si aceasta teorie.

  Istoric vorbind stiu ca Valentin Ceausescu a fost implicat mult in conducere clubului Steaua si in 80-81 a terminat pe 4, astfel s-ar putea sa se fi simtit jicnit cel mic si sa fi interzis filmul.

  A doua ipoteza ar fi ca filmul sa fie prea occidental, femeia avand mai multe atributii decat trebuia, probabil unele glume deplasate pentru acea doctrina. Probabil la avan-premiera a participat un securist care a doua zi l-a interzis pentru grave incalcari aduse doctrinei.

  • Reply 20.September.2012

   Corina Niţescu

   Felicitări, invitaţia dublă este a ta. Ne vedem la 19:15 la Cinema Scala.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.