Cirque du Soleil – Worlds Away (2012)

Am fost de-am văzut Cirque du Soleil Worlds Away – filmul şi a fost pentru prima dată când am regretat că nu am citit câteva rânduri despre noua producţie, sau măcar să fi văzut trailerul înainte…

Cirque du Soleil Worlds Away (2012)

Am ajuns în sala de cinema aşteptând să văd cu totul altceva decât un spectacol de circ în întregime. Nu zic că a fost rău, dar aş fi preferat să merg să văd alt film.

Am stat apoi şi m-am gândit “De ce ar veni cineva să vadă un asemenea film la cinema?” şi în căutarea unui răspuns care să mă mulţumească am încercat să fiu atentă pe tot parcursul filmului la reacţia publicului, dar şi la scenele cu acrobaţii.

Cirque du Soleil Worlds Away (2012)

De ce să vii să vezi un spectacol de circ la cinema, în loc să vezi unul în realitate? Un răspuns rapid ar fi acela că Cirque du Soleil sunt cea mai bună trupă de circari şi pe ei ai şansa foarte mică de a-i vedea în realitate. Doar că, în cazul nostru, ei chiar vin în România şi se întâmplă asta chiar în acest an.

Ar mai fi ideea că scenele cu acrobaţii şi giumbuşlucuri pot fi legate astfel încât să respecte o poveste bine gândită. Fără pauze, acestea ar crea o lume nemaiîntâlnită şi ar ajuta spectatorul să se transpună în pielea unui personaj de circ. Şi iată că la acest capitol, tehnologia 3D a ajutat foarte mult.

Cirque du Soleil Worlds Away (2012)

Deşi nu sunt un mare fan al spectacolelor de circ, am încercat să apreciez fiecare mişcare pe care o făceau personajele şi am încercat, de asemenea, să subînţeleg mesajele pe care voiau ei să le transmită prin intermediul mişcărilor corpului.

În prim planul filmului a fost prezentată, în mare, o poveste de dragoste. Dar dacă nu eşti adeptul acestui gen de film, sigur nu vei înţelege nimic din el. Şi la fel ca ultimele trei filme pe care le-am văzut (Life of Pi, Anna Karenina, Cloud Atlas), s-a pus foarte mare accent pe sibmolistică şi pe subînţeles.

Cirque du Soleil Worlds Away (2012)

Filmul este unul relativ bun, dar ai grijă să mergi să îl vezi doar dacă eşti 100% interesat de acest gen, de povestea în sine, sau de acrobaţiile celor de la Cirque du Soleil, pentru că altfel vei regreta că l-ai ales. De altfel, dacă totuşi vei merge să îl vezi la cinema, ai grijă să alegi o difuzare în care nu sunt dublate cele câteva cuvinte pe care le spun personajele.

Şi, ca argument suprem, dacă vrei sa dai bani pe biletul pentru spectacolul live al celor de la Cirque du Soleil şi nu ştii sigur dacă o să îţi placă, îţi recomand să mergi mai întâi la cinema să vezi cât de spectaculos este show-ul lor. Filmul este difuzat începând cu 11 ianuarie în Cinema City şi poate fi urmărit în varianta 3D.

Tu ai fi curios să vezi Cirque du Soleil Words Away?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.