Cinema.edu revine în atenţia liceenilor

După ce în 2011, Cinema.edu a fost un succes, în acest an proiectul revine pentru a-i învăţa pe liceeni cele mai importante lucruri despre educaţia socială Şi cum altfel, decât prin intermediul filmelor.

Desfăşurat pe parcurusul întregului an, Cinema.edu va implica licee din oraşele: Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Slobozia, Craiova, Caracal, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Bârlad, Giurgiu, Constanţa, Mioveni, Slatina, Brăila şi Corabia.

Având teme precum diversitatea culturală, dezvoltarea durabilă şi responsabilitatea socială, egalitatea de şanse, modele de implicare şi activism social sau câştigarea independenţei şi autonomiei personale, proiecţiile vor genera discuţii libere care vor fi moderate de invitaţi speciali.

Pentru perioada februarie-iunie, organizatorii au pregătit un film care îmbină două teme foarte diferite: arta şi gunoiul. Documentarul “Waste land”, primiat cu Oscar în 2011 la categoria “Cel mai bun film
documentar”, în regia lui Lucy Walker, va prezenta publicului modul în care un artist poate crea opere de artă cu ajutorul unor materiale colectate selectiv.

Pe lângă vizionarea filmelor, elevii sunt invitaţi să participe şi la workshopuri şi concursuri, de unde pot pleca cu premii surpriză din partea partenerilor.

Alte filme proiectate în cadrul acestui proiect sunt:

  • Waste Land (documentar 2010, regia Lucy Walker, premiul Oscar pentru “Cel mai bun documentar”)
  • Străina/ Die Fremde (dramă, 2010, premiul Lux al Parlamentului European)
  • A Happy Event (comedie, 2011, regia Rémi Bezançon)
  • Loverboy (dramă, 2011, regia Cătălin Mitulescu)
  • Hoțul de lumină (documentar, 2010, regia Aktan Arym Kubat)
  • Intimate Grammar (dramă, 2010, regia Nir Bergman)

Mai multe despre programul Cinema.edu puteţi afla de aici.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.