Cinema-Edu proiectează ceea ce liceeni creează

Cinema-Edu, împreună cu echipa de film a liceului Lazăr (Lazăr Cinema Army), îi invită liceenii să călătorească în lumea filmelor ALTFEL.

Cinema-Edu proiectează ceea ce liceeni creează

Ajuns la cea de-a patra ediţie, Cinema-Edu este cel mai extins proiect de educație cinematografică și socială din țară. Cele mai reușite filme europene sunt proiectate an de an şi sunt însoțite de discuții inedite alături de invitați speciali.

De data asta, se vor viziona cele mai bune scurtmetraje realizate de liceeni pentru liceeni. Întâlnirea este stabilită pentru 12 iunie, de la ora 18:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, unde ne aşteaptă o porție de râs și de suspans.

A fost pregătită o selecție de scurtmetraje produse în întregime și regizate de liceenii cinefili ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”. Vom putea viziona thrillere-psihologice sau drame (”The World from Above”, ”Another Side of Heaven”), dar şi un serial de comedie – ”Friendzone”, care s-a dovedit a fi un mare success. Se vor prezenta, de asemenea, şi peliculele câștigătoare ale concursului Lazărul prin ochii mei și un documentar despre frumos, dragoste și fericire. Aşa cum ne-am obişnuit, la final vor exista dezbateri despre serial cu regizorul și actorii.

Despre proiecţii

  • Fiendzone îi are ca protagoniști pe patru adolescenți total diferiți, care vor prezinta manualul contemporan al vieții de liceean. În cadrul acestei întâlniri se vor viziona primele două episoade, dar și premiera celui de-al treilea.
  • The World from Above parcurge povestea unui băiat care își descoperă pasiunea prin viziunile cu unchiul său decedat.
  • Another Side of Heaven este ecranizarea vieții unui elev bolnav psihic care locuiește în secret în liceul său. Un documentar despre frumos, dragoste și fericire.

După eveniment, vom fi așteptați la un after party împreună cu echipa scurtmetrajelor. Intrarea este liberă și distracția este garantată. Detaliile despre locație vor fi oferite la fața locului.

Şi, nu uitați, restul proiecțiilor Cinema-Edu au loc la Biblioteca Natională în zilele de miercuri, 4 iunie, de la ora 10:00, 11 iunie, de la ora 14:00 și 18 iunie, de la ora 10:00.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.