Cinema-Edu aduce educația cinematografică în licee

Cinema-Edu este un program de educație cinematografică ce se desfășoară în diferite licee din România. Aflat la cea de-a patra ediție, acest proiect are ca scop proiectarea diferitelor filme în aproape 80 de licee bucureștene și din alte șapte județe, pentru a le forma elevilor o cultură cinematografică.

Ediția curentă, care se va desfășura în perioada februarie-iunie 2014, aduce în prim-plan șase filme. Vizionările vor începe pe 24 februarie la Noul Cinematograf a Regizorului Român și la Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso”, iar pe 25 februarie vor continua la Institutul Cervantes. Filmele proiectate sunt: Io e te (Eu și tu – 24 februarie) și El Bola (Bila – 25 februarie).

Cinema-Edu aduce educația cinematografică în licee Cinema-Edu aduce educația cinematografică în licee

Io e te este cel mai recent film al marelui maestru Bernardo Bertolucci. Scenariul gravitează în jurul creativităţii şi al relaţiilor de comunicare, care adesea pot fi dificile, inclusiv între fraţi.

El Bola este o poveste despre o prietenie care are puterea de a-l transforma pe Pablo, un băiat de 12 ani cu o situaţie familială dificilă.

Alte localităţi participante în proiect, în afara capitalei, pentru perioada februarie – iunie 2014 sunt: Toplița, Corabia, Toplița, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia.

Cinema-Edu aduce educația cinematografică în licee

Proiectul organizat de Asociația Mocondo, cu sprijinul Consiliului Național al Cinematografiei, își propune să familiarizeze liceenii cu filme din patrimoniul european și național, susținând discuții și dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate.

Fiecare film Cinema-Edu este însoțit de un ghid de discuție și analiză, dedicat atât elevilor, cât și profesorilor care pot continua dezbaterile din sălile de proiecție și la școală, în orele de dirigenție. Pe parcursul acestui an, liceenii sunt invitați în spații culturale precum Institutul Cervantes, sau Institutul Cultural Italian, Biblioteca Națională, Cinema Elvira Popescu.

Pentru mai multe detalii, poți vizita site-ul oficial al proiectului Cinema-Edu și site-ul Asociației Culturale Macondo.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.