Cine se trezeşte de dimineaţă… cu siguranţă are treabă!

Cine se trezeşte de dimineaţă... cu siguranţă are treabă!Pentru mine, proverbul “cine se trezeste de dimineață departe ajunge”, chiar are logică. Eu una, urăsc diminețile, iar dacă vreodată mă trezesc mai devreme de 9 este pentru că am de făcut un drum, deci ajung departe.

Anul ăsta, de expemplu, m-am trezit dimineața numai când a fost să plec la mare și chestii de genu’. De fapt, dacă stau bine și mă gândesc, când am plecat la mare m-am trezit la 9 fără 15 minute și nu știu dacă se pune…

Pentru că nu reușesc să mă trezesc la timp, nu am ajuns la doctor de un an. Nu pot să înțeleg de ce medicii de familie au o plăcere să chinuie oameni așa dimineță cu noaptea-n cap. Țin minte, când era mică nu îmi era frică de medic în sine, ci de trezitul dimineața. Pentru că ai mei lucrau, toate programările erau făcute la 7 dimineața. Înțeleg! Atunci era vina alor mei, dar acum, de ce tot la ore de genul asta trebuie să fiu la doctor?

În ciuda faptului că toate clasele primare am învățat dimineața, școala mi-a plăcut. Deși la 8 începeam orele, reușeam totuși să nu mă plâng. Poate pentru că dormeam la prima ora. Și sincer acum, când te trezești la 7 și mergi prin frig (pentru că pe tot timpul anului școlar e frig dimineța) până la școală, cum să nu dormi cu capul pe bancă imediat cum ajungi în clasă, unde e cald și bine?

Prin liceu am avut o perioadă când, dacă ar fi intrat un străin în clasă, la prima oră, ar fi crezut că e în pădurea adormită. Toată lumea era într-o stare de hibernare. Fie că alegeam un colț de bancă, fie că dormeam cu ochii deschiși, nimeni, dar nimeni nu era atent la ce se preda. Ca termen de comparație, gândiți-vă la știrile de pe Realitatea, când arată imagini de la ședințele din parlament: toată lumea doarme.

Cu toate astea, niciodată nu am înțeles de ce trebuie să înceapă orele la 8. Asta a fost și va rămâne una din marile mele dileme: De ce nu puteam să dorm până la opt și să mă duc la școală de la 9? Înțeleg, la grădiniță ești dus ca să ai unde să stai pănă când mami și tati vin de la muncă, deci e normal ca programul să înceapă cât mai dimineață. Dar la școală…

Distribuie:

1 Comentariu

 • Reply 28.October.2011

  Stelian

  In zilele noastre cine se trezeste de dimineata , doarme pe unde apuca
  Se doarme in autobuze , in scoli , in parcuri dar mai ales in Parlament unde intra numai adormiti.
  In parlamentul Pomaniei se fac legile , si tot acolo se incurca.

  De aceea nu se mai gasesc raspunsuri la intrebarile noastre.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.