Cinci filme noi prezente la Les Films de Cannes à Bucarest (2013)

La începutul acestei luni v-am anunțat că în perioada 25-31 octombrie cinematografele CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu din București vor găzdui cea de-a IV-a ediție a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest!

Cinci filme noi prezente la Les Films de Cannes à Bucarest (2013)

Astăzi vă prezentăm alte cinci filme care vor face parte din programul “Les Films de Cannes à Bucarest” în acest an și pentru care biletele au fost deja puse în vânzare:

1. “Only God Forgives” (2013)

În regia lui Nicolas Winding Refn și cu Ryan Gosling în rolul principal, “Only God Forgives” va fi proiectat în premieră, în cinematografele din România, la Les Films de Cannes à Bucarest.

Cinci filme noi prezente la Les Films de Cannes à Bucarest (2013)

Continuând cu stilul filmului “Drive” (2011), Ryan Gosling îl interpretează pe Julian, un bărbat enigmatic din Bangkok, unde conduce un club thailandez de box și servește drept acoperire pentru operațiunile cu droguri ale familiei sale.

În urmarea uciderii fratelui său, Billy, mama lor vine în oraș cu planuri de răzbunare și îl constrânge pe Julian să îl găsească pe criminal și să-și răzbune fratele. Legăturile cu lumea interlopă îl conduc pe acesta la Îngerul Răzbunării, un polițist pensionat care nu pare să acționeze conform legii, ci după propriile reguli.

“Only God Forgives” poate fi vizionat la:

• Cinema Studio – Luni, 28 octombrie, ora 20:30.
• CinemaPRO – Vineri, 25 octombrie, ora 18:30.

2. “A Touch of Sin” (2013)

Jia Zhangke este unul dintre cei mai apreciați regizori asiatici în acest moment, fiind selecționat de trei ori pentru competiția oficială de la Cannes. Anul acesta filmul său, “A Touch of Sin”, a obținut premiul pentru scenariu și vine la București în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Cinci filme noi prezente la Les Films de Cannes à Bucarest (2013)

Prin acest film, Jia Zhangke dorește să atragă atenția asupra violențelor ce au avut loc în ultimii ani în China, fapt ce rezultă și din declarația sa din acest an de la Festivalul de la Cannes: „China se schimbă rapid, într-o direcție care o face să pară mai prosperă. Însă foarte mulți oameni se confruntă cu crize individuale din cauza prăpastiei din ce în ce mai mari dintre bogați și săraci. E clar vă violența e cel mai la îndemână mod prin care cei slabi își pot recâștiga demnitatea”.

O dramă în patru acte, în care un miner se revoltă împotriva corupției liderilor unui satul, un muncitor întors acasă de Anul Nou descoperă cât de periculoasă este o armă de foc, o recepționistă frumoasă a unui salon de spa este pusă într-o situație delicată atunci când un client bogat încearcă să abuzeze de ea, iar un tânăr muncitor dintr-o fabrică schimbă locurile de muncă în căutarea unui trai mai bun.

“A Touch of Sin” va rula în următoarele cinematografe:

• Cinema Studio – Marți, 29 octombrie, ora 18:30.
• Cinema Elvira Popescu – Miercuri, 30 octombrie, ora 20:30.

3. “L’Inconnu du lac” (2013)

Adus în premieră la Les Films de Cannes à Bucarest, “L’Inconnu du lac”, în regia lui Alain Guiraudie, a creat un mic scandal pe Coasta de Azur din cauza scenelor explicite de sex.

Cinci filme noi prezente la Les Films de Cannes à Bucarest (2013)

Thriller-ul erotic este plasat undeva în sudul Franței, într-un loc în care comunitățile de homosexuali se întâlnesc în fiecare an. Într-un loc ascuns pe malul unui lac, un loc al bărbaților, Franck (interpretat de Pierre Deladonchamps) se îndrăgostește de Michel (Christophe Paou), un bărbat frumos, puternic și periculos.

Filmul va fi reprezentat la Les Films de Cannes à Bucarest de către actorul Christophe Paou, care le va povesti spectatorilor români despre culisele acestei producții și despre reacțiile de după Cannes. Christophe Paou a început cu roluri în seriale de televiziune, cel mai cunoscut fiind “Maigret” (2001), și a continuat cu roluri secundare în producții ca “The Affair of the Necklace” (2001), “Maison de famille” (1999) sau “Le Voyage aux Pyrénées” (2008).

Un alt reprezentant al filmului “L’Inconnu du lac”, la București, va fi reprezentat și producătoarea filmului, Sylvie Pialat, care deține compania Les Films du Worso. Partenera, co-scenarista și producătoarea multora dintre filmele lui Maurice Pialat, aceasta va introduce la București câteva dintre peliculele incluse în retrospectiva dedicată regizorului.

Cu premiul pentru regie la Cannes 2013, “L’Inconnu du lac” va putea fi vizionat la:

• CinemaPRO – Sâmbătă, 26 octombrie, ora 18:30.
• Cinema Elvira Popescu – Duminică, 27 octombrie, ora 20:00.

4. “All is Lost” (2013)

Al doilea lungmetraj al regizorului J. C. Chandor, “All is Lost”, este inclus la rândul său în programul ediției din acest an Les Films de Cannes à Bucarest.

Cinci filme noi prezente la Les Films de Cannes à Bucarest (2013)

Având un singur actor în distribuție, pe Robert Redford, puține replici dar imagini puternic de expresive, “All is Lost” este un film despre curaj și supraviețuire.

Robert Redford interpretează rolul unui om aflat într-o călătorie în Oceanul Indian, al cărui nume nu-l cunoaștem și care se trezește că iacht-ul său de 39 de metri începe să se scufunde, după ce a fost implicat într-o coliziune cu un container de transport lăsat să plutească în largul mării.

Cu echipamentul de navigație și aparatul de radio defecte, misteriosul navigator ajunge să plutească în neștire, înfruntând o furtună violentă. Folosindu-se de propria intuiție și câteva hărți pe care le are la dispoziție pentru a consemna progresele sale, acesta este obligat să se bazeze pe curenții oceanului pentru a-l duce într-o zonă de transport maritim, în speranța că va întâlni o navă trecătoare.

Dar cu soarele din ce în ce mai arzător, rechini ce-i dau târcoale și proviziile scăzând în fiecare zi, marinarul nu vede altceva decât propriul său sfârșit.

“All is Lost” va putea fi vizionat la Les Films de Cannes à Bucarest, ediția 2013, după următorul program:

• Cinema Studio – Luni, 28 octombrie, ora 18:30.
• CinemaPRO – Marți, 29 octombrie, ora 17:00.

5. “Van Gogh” (1991)

În regia lui Maurice Pialat, “Van Gogh” a făcut parte din competiția Cannes în anul 1991. În cele 158 de minute ale sale acțiunea se petrece în anul 1890, prezentându-ne cât mai detaliat ultimele 67 de zile din viața pictorului Vincent Van Gogh.

Cinci filme noi prezente la Les Films de Cannes à Bucarest (2013)

Filmul pune accentul pe relațiile dintre Vincent Van Gogh cu fratele său, Theo, și cu medicul francez Paul Gachet, care l-a tratat pe celebrul pictor în ultimul său an din viață. Nu lipsesc nici scenele dintre Vincent și fiica doctorului, Marguerite Gachet.

“Van Gogh” poate fi vizionat la Cinema Studio – Vineri, 25 octombrie, ora 16:30!

Pentru cele cinci filme prezentate au fost puse în vânzare, prețul unui bilet este de 14 lei și poate fi achiziționat după cum urmează:

• pentru filmele difuzate la Cinema Studiode la casieria cinematografului.
• pentru filmele difuzate la CinemaPROprin accesarea acestui link.
• pentru filmele difuzate la cinematograful Elvira Popescuprin accesarea acestui link.

Les Films de Cannes à Bucarest revine în acest an în perioada 25-31 octombrie cu multe producții cinematografice interesante și invitați speciali. Ne vedem la eveniment!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.