Cercurile mistice – Nicoleta Tudor

1459182_626266000769811_1453504173_nCercurile mistice“, de Nicoleta Tudor – Editura Ex Libris Universalis

Fascinată fiind de paranormal, lucruri ieşite din comun, vise premonitorii şi alte lucruri din această sferă supranaturală, am primit cu entuziasm propunerea de a citi romanul Cercurile mistice, lansat în luna decembrie a anului trecut.

Lectura a fost una foarte rapidă, cartea fiind mai mult decât uşor de citit. Odată ce intri în poveste, îţi doreşti să afli cât mai repede finalul şi să vezi dacă personajele îşi duc la îndeplinire misiunea asumată.

Drept urmare, am început carte în miezul unei nopţi, iar la două zile distanţă am şi terminat-o de citit.

Despre ce este vorba în Cercurile mistice?

Povestea este cea a Mariei, o adolescentă care se trezeşte peste noapte că deţine harul atât de a citi şi influenţa gândurile oamenilor, cât şi de a vindeca boli, asemeni străbunilor ei. Viaţa ei se schimbă atunci când începe să aibă vise premonitorii şi află povestea care o leagă de soarta tristă a înaintaşilor ei.

Pe lângă toate acestea, întâlnirea cu Matei, un nou coleg de liceu, o dă peste cap şi o face să afle pentru prima dată ce înseamnă dragostea. Dar oare toate aceste sentimente pe care le-a simţit de la prima întâlnire nu sunt decât un deja-vu?

În încercarea de a afla întreaga poveste a familiei ei şi pentru o salva de un blestem legat în urmă cu peste 100 de ani, Maria pleacă împreună cu Matei într-o regiune din Ardeal, unde vor avea parte de aventura vieții lor.

De ce să citeşti Cercurile mistice?

Dacă eşti pasioant de supranatural şi magii negre, misticism şi de vremuri de mult apuse în care vrăjitoarele îşi foloseau puterile pe meleagurile româneşti, atunci sigur te vei bucura din plin de lecturarea romanului Cercurile mistice.

Şi asta pentru că vei avea parte de aventura personajelor principale care se luptă pentru a scăpa de rău, pentru a dezlega un blestem şi pentru a readuce binele atât în propriile familii, cât şi în cele care trăiesc în satele de unde-şi au rădăcinile.

Vei fi surprins să citeşti în paginile cărţii despre şatre de ţigani care îşi duceau traiul prin Ardeal, de personaje care iubeau cu patimă şi care îşi doreau o viaţă liniştită pentru a se bucura de dragostea jumătăţii lor. Pornind de la iubirea neconvenţională dintre cei doi adolescenţi, vei afla prin câte trec aceştia pentru a salva o dragoste ce a dăinuit peste veacuri.

Deşi povestea este una simplă, uneori previzibilă, Cercurile mistice este o carte de care te poţi bucura în cele câteva minute de pauză, sau pe drumul pe care îl ai de parcurs până la liceu/facultate. Te va conduce într-o lume imaginară în care vei uita de probleme şi vei trăi alături de Maria şi Matei, urmărind să vezi care va fi destinul celor doi.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

  • Reply 13.January.2014

    Andreea

    Poate ca dupa ce citesc aceasta carte, viata mi se va parea mult mai simpla si frumoasa.

  • Reply 19.January.2015

    alina

    Chiar mi-a placut aceasta carte. O poveste frumoasa, usor de citit si …mistica. Din cate am inteles urmeaza si o continuare. Stie cineva ceva? Multumesc

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.