Cel de-al doilea concurs de creativitate își anunță câștigătorii

Cel de-al doilea concurs de creativitate își anunță câștigătoriiCel de-al doilea concurs desfăşurat în colaborare cu Caravana Book-Land ne-a furat minute bune până să decidem care sunt cele trei texte ce merită să câștige premiile. Ne-a fost greu să alegem, dar, într-un final, ne-am hotărât!

Așadar, cu felicitările de rigoare, ne așezăm în fața podiumului virtual și spunem:

Ne-a impresionat cu povestioara ei care emană atâta romantism și sensibilitate, încât am hotărât să îi oferim nu doar o carte, ci o librărie întreagă, plină de iubire. Așadar, Premiul I – Librăria iubirii, PAOLA CALVETTI va merge la Crina.

Cand soarele intra timid prin fereastra inchisa, ea statea turceste cu privirea pierduta pe fotoliul din fata ferestrei. Ceasul de pe perete ii amintea cu fiecare secunda ca timpul trece, dar ei nu era de ajuns. Isi dorea ca timpul sa zboare, sa scape de toate gandurile care ii fugeau prin minte cu mii de kilometri pe ora. El dormea linistit, nemiscat, habar nu avea ca fara sa vrea, ei i-a distrus tot basmul care il avea pregatit pentru ei doi, tot destinul lor impreuna.

Niciodata nu a deranjat-o faptul ca el vorbea in somn. Intr-un fel, asta era unul din lucrurile care ii placeau la el, cand o trezea la ore imposibile cu cuvinte fara sens o facea sa se simta in siguranta. Noaptea trecuta, fiecare cuvant spus de el i-a trezit banuielile pe care le avea dintotdeauna.

Stia ca va fi o adevarata provocare sa iasa pe usa fara sa se uite in urma ei. Intreaga omenire nu ar putea intelege ce simtea ea in acel moment. Poza lor de pe masa parea ca se uita la ea si ii rade in fata.

Minutele parca stateau pe loc si tot ce isi dorea era ca el sa se trezeasca. Avea ghiozdanul si geaca langa ea, tenesii in picioare, dar astepta ca el sa o vada plecand.

Premiul II – Noi, ceilalţi, STEPHANE AUDEGUY își trimite cuvintele la party pentru că Iri va fi cea care va avea grijă de ele pe tot parcursul petrecerii. Pentru combinația minunată dintre real și fantastic, nu aveam cum să nu o premiem.

Eram in lumea cuvintelor, unde avea loc un party de despartire. Cuvintele stiau ca tinerii n-or sa le mai foloseasca ca altadata si ca, data fiind natura lor firava or sa moara rand pe rand sau in cel mai bun caz or sa se transforme in noi forme de exprimare – bah, aaa, sau bumtzi bumtzi.

Asa ca in tristetea lor, cuvintele au incercat sa se distreze. pentru ultima oara. nu cu alcool sau cu depravare si cu rebus, poezii si integrame. s-au dat peste cap, au parcurs dexul de la un cap la altul si au incercat sa-si aduca aminte care dintre ele a fost cel mai des folosit de poeti.

N-au ajuns la un consens, dar si-au dat seama ca cel putin in epoca de azi cele mai folosite dintre ele sunt destin, omenire, provocare. Le folosesc specialistii plini de doctorate si politicienii. primii cu ingrijorare, ultimii cu dor de-mbogatire.

Ce amagire! :)

Și, nu în ultimul rând, Premiul III va merge la persoana care este convinsă că destinul poate fi scris în stele, dar care are încrederea că îl poate controla. Pentru toate acestea, Ruxi ne va lua Ghidul xenofobului (austriecii), LOUIS JAMES.

Simplificand, destinul reprezinta nimic fara o provocare.
Totul depinde de tine, de puterea ta de a-ti croi drum printre miliardele de suflete ce alcatuiesc omenirea, caci destinul poate fi scris in stele, insa tot ce asculta stelele porneste din mainile tale.

Acestea fiind spuse, vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm cu texte frumoase la cel de-al treilea concurs ce va începe luni, 12 septembrie, şi care îşi va schimba puţin regulile.

Distribuie:

5 Comentarii

 • Reply 10.September.2011

  Crina

  Wow multumesc mult ! Abia astept sa devorez cartea.

  • Reply 10.September.2011

   Corina Niţescu

   Aşa cum le-am rugat şi pe celelalte câştigătoare, dacă îţi face plăcere, aşteptăm şi o recenzie atunci când termini cartea de citit. :D

 • Reply 11.September.2011

  Ioana

  M-a dat pe spate textul lui Ruxi, intr-adevar jurizarea se face cu ochii inchisi. As zice ca e prin tragere la sorti…
  La premiul 2 e totul fortat, ma rog… gusturile nu se discuta. Mult succes scrierilor pe genunchi!!!

  • Reply 11.September.2011

   Corina Niţescu

   Ioana, un concurs de acest gen va “beneficia” întotdeauna de subiectivitatea juriului. Noi nu am făcut decât să premiem eforturile unor persoane care au creat un text special pentru acest concurs şi pentru a câştiga nişte cărţi.

   Din fericire, pe noi ne-au impresionat toate cele trei texte, astfel că s-au ales şi câştigătoarele.

   Pentru viitor, îţi recomand să alegi calea mai uşoară: un text mai scurt şi la obiect ar putea să îţi fie de ajutor. :)

 • Reply 11.September.2011

  Ioana

  Ma rog, nici daca ar fi asa n-ar fi bine… Ne supunem juriului, avem incotro…

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.