Ce vedem la cinema în Noiembrie 2014

Ne apropiem cu pași rapizi de sfârșitul anului 2014, motiv pentru care multe producții cinematografice se înghesuie pentru lansarea în cinematografe. Luna trecută, după o perioadă lungă de blockbustere și filme “ușor de digerat”, producțiile cu scenarii bine puse la punct și subiecte interesante au revenit în prim-plan. Iar luna noiembrie va continua să facă același lucru!

Cele trei pictograme pe care le veți vedea în dreptul anumitor filme din rubrica Ce vedem la cinema, reflectă care sunt filmele ce vor putea fi vizionate la cinematograful IMAX, care sunt propriile mele recomandări și care sunt filmele lansate în formatul 3D.

Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014

Ce vedem la cinema în Februarie 2014Ce vedem la cinema în februarie 2014
1. Interstellar – 07.11.2014

În prima săptămână din luna noiembrie va fi lansat unul dintre cele mai așteptate filme ale anului: Interstellar. După ce a reușit să definitiveze un stil propriu și să atragă un număr important de fani, Christopher Nolan revine cu o nouă provocare, atât pentru sine cât și pentru cinefili.

În Interstellar supraviețuirea rasei umane pe Terra este pusă în pericol, motiv pentru care un grup de exploratori este nevoit să depășească limitele spațiului și să pornească într-o călătorie interstelară.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
2. Stations of the Cross – 07.11.2014

Maria este o tânără de 14 ani, crescută într-o comunitate de creștini fundamentaliști. Deși are un trai obișnuit pentru tinerii de vârsta ei din lumea modernă, inima ei Îi aparţine în totalitate lui Iisus. Vrea să-L urmeze, să devină o sfântă şi să meargă în Rai – la fel cum s-a întâmplat cu toţi acei copii fără de păcat de care i s-a tot vorbit.

Din acest motiv, Maria decide să parcurgă toate cele 14 stadii pe care le-a parcurs şi Iisus în drumul spre Golgota, urmând ca la sfârșitul călătoriei visul să i se împlinească. Nimic nu o poate abate de la acest drum, nici măcar Christian, un băiat de la şcoală, care i-ar fi putut fi prieten sau chiar mai mult într-o altă viață.

3. Stag – 07.11.2014

Finnoàn este un metrosexual convins, căruia nu-i plac petrecerile burlacilor, dar care este dispus să participe la a lui de dragul logodnicei sale. Viitoarea sa mireasă, Ruth, îl convinge pe Davin, cavalerul de onoare, să meargă cu mirele și prietenii lui într-o mică aventură înainte de nuntă.

Finnoàn acceptă să meargă, dar face tot ce-i stă în putință pentru a-l împiedica pe fratele lui Ruth, un mascul alpha, să li se alăture. Cunoscut sub numele de „The Machine”, fratele miresei reușește să schimbe planurile micului grup și să-i ducă pe toți într-o emoționantă și hilară călătorie de auto-descoperire, în sălbăticia zonelor muntoase specifice Irlandei.

4. Magic in the Moonlight – 14.11.2014

O familie bogată de britanici îşi petrece vara alături de o tânără care se ocupă de spiritism şi care pare că vrea să profite de naivitatea gazdelor. Un prieten apropiat al familiei cere ajutorul lui Stanley Crowford, un personaj capabil să demaște escrocii din domeniul spiritismului.

Însă, cu timpul, bărbatul ajunge să fie fermecat de magia Coastei de Azur și de şarmul natural al tinerei care îl determină să redescopere magia vieţii. Un film de dragoste, care poartă semnătura maestrului Woody Allen și care propune în rolurile principale pe Emma Stone și pe Colin Firth.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
5. The Good Lie – 14.11.2014

Mamere şi Theo sunt fiii conducătorului unui sat din sudul Sudanului. După ce un grup înarmat din nord le atacă satul, distrugându-le casele şi omorându-le părinţii, fiul cel mare, Theo, este obligat să-şi asume rolul de lider. El va conduce spre libertate grupul de copii, supravieţuitori ai masacrului, printre care se afla şi sora sa, Abital.

Drumul către tabăra de refugiați Kakuma, din Kenya, este plin de pericole. Dar pe parcursul propriei misiuni de supraviețuire, reușesc să întâlnească și să se împrietenească cu alți copii fugari.

La 13 ani după evenimentele menționate, acestor copii, deveniți adulți între timp, li se oferă şansa de a părăsi tabăra şi de a se stabili în SUA. Ajunși în Kansas City, Missouri, aceștia sunt nevoiți să se acomodeze la tehnologiile și necesitățile secolului XXI, întrerupătorul electric și telefonul mobil fiind noutăţi absolute pentru ei.

6. Eliza Graves (Stonehearst Asylum) – 14.11.2014

Când Edward soseşte la azilul Stonehearst pentru a se angaja ca doctor-asistent, tânărul medic este întâmpinat cu căldură de către doctorul Lamb, administratorul azilului, şi de echipa sa care este compusă, printre alţii, din Finn şi o fascinantă femeie pe nume Eliza Graves.

Edward este intrigat de metodele moderne ale lui Lamb până în momentul când o serie de evenimente neobişnuite îl vor conduce la o descoperire macabră, care va ridica vălul de pe utopia lui Lamb, relevând faptul că nimeni nu este cine sau ce pare a fi.

7. Northmen: A Viking Saga – 14.11.2014

Un grup de războinici vikingi naufragiază pe teritoriul Britanniei, unde jefuiesc și omoară pe oricine le stă în cale. Însă, atunci când un vechi dușman își trimite cei mai buni soldați ai săi pentru a-i vâna, grupul de vikingi va trebui să-și regândească strategia pentru a scăpa cu viață din această situație.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
8. Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? – 14.11.2014

Claude şi Marie Verneuil sunt considerați părinţi de “modă veche”, dorindu-și ca cele patru fiice ale lor să respecte tradițiile catolice. Cu toate acestea, cei doi s-au străduit dintotdeauna să fie deschişi și au acceptat atunci când prima dintre fiicele lor s-a căsătorit cu un musulman, a doua cu un evreu şi cea de-a treia cu un chinez.

Acum este rândul mezinei familiei să facă pasul spre altar, de ea legându-se ultimele speranțe de a avea un ginere catolic. Atunci când fiica le transmite că dorința lor li se va împlini, părinții sunt în extaz. Dar asta, până când ajung să-l cunoască pe logodnicul tinerei, originar din Coasta de Fildeș.

9. The Rewrite – 21.11.2014

The Rewrite spune povestea unui scenarist de la Hollywood care, deşi este câştigător al unui premiu Oscar, se află într-un mare impas profesional. Din acest motiv se hotărăște să plece într-un orășel pentru a preda scrierea creativă la colegiul local. Schimbarea pare să fie de bun augur, deoarece aici își va întâlni jumătatea, o mamă singură care îi frecventează cursurile.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
10. Deux jours, une nuit – 21.11.2014

Marion Cotillard o interpretează pe Sandra, o tânără mamă care află că urmează să rămână fără locul de muncă. Aceasta are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegele să renunţe la bonusurile promise pentru ca ea să-şi poată păstra locul de muncă.

11. Left Behind – 21.11.2014

Cursa 747 se află în zbor spre Londra când, fără nici un fel de avertisment, pasagerii încep să dispară în mod misterios de pe locurile lor. Teroarea şi haosul se răspândesc nu doar printre cei din avion, ci peste tot în lume, căci evenimente neobişnuite se petrec peste tot pe Glob. Un film cu Nicholas Cage care se anunță un serios pretendent la Zmeura de Aur anul viitor.

12. The Hunger Games: Mockingjay (Part 1) – 21.11.2014

Adaptarea cinematografică a seriei de cărți The Hunger Games, scrisă de Suzanne Collins, se apropie de sfârșit. În această lună vom avea ocazia de a vedea la cinema prima parte a ultimului roman, intitulat Mockingjay, urmând ca anul viitor să ne luăm “Adio!” de la Katniss și arcul său.

Lumea utopică creată de conducătorii Panemului este pusă în pericol din cauza revoluției care ar urma să înceapă în toate cele 12 districte. Katniss este imaginea acestei rezistențe împotriva politicii Capitoliului și trebuie să dea dovadă de mult curaj și stăpânire de sine pentru a le oferi celor care cred în ea libertatea după care suspină.

13. Horrible Bosses 2 – 28.11.2014

La trei ani după lansarea primei părți a comediei Horrbile Boses, Jason Sudeikis, Charlie Day și Jason Bateman își reiau rolurile pentru a-și înfiinţa propria companie. Doar că planurile lor de antreprenoriat le sunt date peste cap de un investitor străin (Christopher Waltz). Pentru a rezolva problema, cei trei pun la cale un plan prin care îl vor răpi pe fiul omului de afaceri.

Ce vedem la cinema în februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
14. The Penguins of Madagascar – 28.11.2014

Cei patru pinguini celebri din Madagascar, Skipper, Kowalski, Rico şi Private au parte de primul lor lungmetraj de animație. Înclinația lor spre teoriile conspirative, spionajul internațional și misiunile periculoase îi aduce în aceeași echipă cu North Wind, o organizaţie secretă condusă de agentul Classified. Împreună vor trebui să-l oprească pe Dr. Octavius Brine, o caracatiţă malefică, de la a cuceri întreaga lume.

15. Scurt/4: Istorii de inimă neagră – 28.11.2014

Scurt/4: Istorii de inimă neagră este un conglomerat de patru scurtmetraje, legate între ele prin tema aleasă: diferența dintre viață și moarte. Prima componentă este intitulată O lume nouă și spune povestea unor emigranţi români din Pennsylvania anului 1908, aflați în căutarea unui viitor mai promițător.

Cel de-al doilea scurtmetraj, Trece şi prin perete, o are ca protagonistă pe micuţa Sofia, care nu poate adormi din cauza plânsetelor venite de la vecini. Un tânăr tocmai s-a sinucis iar familia sa este în doliu…

În Kowalski povestea pleacă de la trei bărbaţi, care se întâlnesc seara într-un pub și își pun gând rău unul altuia. Iar ultimul scurtmetraj, Să mori de dragoste rănită, spune o poveste supranaturală despre dragoste şi moarte.

16. Jessabelle – 28.11.2014

Genul horror are și el un reprezentant în luna noiembrie, prin filmul Jessabelle. După ce trece printr-un accident grav de maşină, Jessabelle se întoarce în casa din Louisiana, unde a copilărit. În timp ce îşi recapătă puterile după accident, Jessabelle se înfruntă cu un spirit foarte tulburat, care o aştepta de mult timp acasă şi care, de această dată, nu mai vrea să o lase să mai plece.

Ca o scurtă recapitulare, luna noiembrie vine cu două premiere mult așteptate de cinefili (Interstellar și The Hunger Games: Mockingjay), dar și cu alte câteva filme care ori doresc să impresioneze prin tema aleasă, ori să șocheze publicul (în bine sau în rău) cu scenariul ales către de producători.

Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.