Ce vedem la cinema în Martie 2014

După doar două luni din noul an putem observa că românii sunt din ce în ce mai tentați să meargă la cinema pentru a viziona un film, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure. The Wolf of Wall Street este foarte aproape să atingă 300.000 de bilete vândute, iar The Legend of Hercules și Pompeii 3D au avut parte de debuturi mult mai puternice decât am putut anticipa.

Ce vedem la cinema în Martie 2014

Iar această lună promite să scoată din nou cinefilii în oraș pentru a vedea cel puțin trei dintre cele 13 premiere ale lunii martie. 300: Rise of an Empire, Need for Speed și Noah sunt capetele de afiș, dar este posibil ca Dallas Buyers Club să fie starul acestei perioade.

La fel ca la ultimele ediții de Ce vedem la cinema, filmele prezentate în acest articol vor fi însoțite de cele trei pictograme menite să indice: filmele ce vor fi lansate în format IMAX, pe care le recomand în mod personal, sau care se vor lansa în format 3D.

Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014

Ce vedem la cinema în februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
1. 300: Rise of an Empire – 07.03.2014

După o pauză de opt ani, Zack Snyder își îndeplinește promisiunea și readuce în cinematografe confruntarea dintre Imperiul Persan, condus de regele Xerxes, și poporul grec. De această dată, eroul principal va fi Themistocles, un comandant atenian al cărui vis este de a vedea Grecia unificată.

În fața amenințării persane, atât pe mare cât și pe uscat, Themistocles este nevoit să apeleze la rațiunea și curajul grecilor pentru a ieși învingător într-o luptă ce pare a fi din start pierdută. Noul film, ale cărui evenimente se petrec concomitent cu bătălia lui Leonidas de la Termopile, se va concentra pe Lupta de la Artemisium (480 î.H.), ca și eveniment istoric.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
2. Dallas Buyers Club – 07.03.2014

Citește cronica noastră»

Filmul prezintă povestea lui Ron Woodroof, un cowboy și un electrician obișnuit să trăiască de pe o zi pe alta în SUA anilor 1980. În momentul în care este diagnosticat pozitiv cu HIV și află că are mai puțin de 30 de zile de trăit, Ron refuză să-și accepte condamnarea la moarte. Motiv pentru care, acesta ajunge să se documenteze despre tratamente alternative care lipsesc din sistemul de sănătate din SUA și datorită cărora cei diagnosticați cu HIV vor putea primi o nouă șansă.

Odată descoperite, Ron ajunge să distribuie medicamentele neautorizate de statul american printr-un “Club al cumpărătorilor”, pe care-l înființează împreună cu un transsexual pe nume Rayon. Prin această inițiativă, cei doi ajung să lupte pentru dreptul la demnitate, educație și dreptul de a fi acceptați de către societate în calitate de purtători ai virusului HIV.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
3. The Broken Circle Breakdown – 07.03.2014

Citește cronica noastră»

Cine a spus că personalitățile opuse sunt atrase una de cealaltă a avut mare dreptate. Așa se-ntâmplă și cu Elise și Didier, care ajung să se îndrăgostească la prima vedere în ciuda diferențelor dintre ei.

Ea deține un salon de tatuaje, el cântă la banjo într-o trupă. Lui Didier îi place să vorbească, lui Elise să asculte. El este un ateu convins, ea o credincioasă și o femeie cu picioarele pe pământ. Dar toată această atracție puternică este pusă la încercare atunci când fiica lor se-mbolnăvește grav la vârsta de șase ani, cei doi reacționând în mod diferit.

4. Closer to the Moon – 07.03.2014

Bucureşti, 1959. Un jaf spectaculos are loc asupra unei furgonete a Băncii Naţionale. Dar de ce ai da o asemenea lovitură într-un regim politic şi economic care limitează drastic utilitatea banilor? Autorii: patru bărbaţi şi o femeie, toţi membrii ai Partidului Comunist, cu funcții importante și care sunt departe de orice lipsuri materiale.

O lună mai târziu aceștia sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte; dar în aşteptarea execuţiei sunt “invitaţi” să realizeze o reconstituire cinematografică a faptei lor, menită să devină un film educativ şi de propagandă, destinat cetățenilor unei țări cu un regim comunist!

Ce vedem la cinema februarie 2014
5. Need for Speed – 14.03.2014

Tobey Marshall, un pasionat al curselor de maşini de stradă este înșelat de propriul partener și ajunge în închisoare. După ispășirea pedepsei, pentru a se răzbuna, Tobey se înscrie în cea mai periculoasă cursă ilegală, aceasta având loc pe întregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii.

Însă fostul său partener află de intenția lui Tobey și pune o recompensă foarte mare pe capul său, totul devenind și mai periculos. Inspirat din seria de jocuri video, Need for Speed promite să devină un rival de temut pentru franciza de succes Fast & Furious.

Ce vedem la cinema februarie 2014
6. Mr. Peabody & Sherman – 14.03.2014

Dl. Peabody este un afacerist, inventator, cercetător, dublu medaliat la Jocurile Olimpice, un geniu şi… în același timp, un câine. Din momentul în care, “stăpânul” său, Sherman, folosește fără permisiune mașina timpului, istoria urmează a fi alterată odată pentru totdeauna. Astfel, Dl. Peabody este nevoit să apeleze la toate cunoștințele sale, pentru a împiedica acest lucru să se întâmple.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
7. Better Living Through Chemistry – 14.03.2014

Douglas Varney este de profesie farmacist într-un oraş mic, ducând o viață nepalpitantă și prins într-o căsnicie nefericită. Într-o zi, atunci când este nevoit să facă o livrare la domiciliu într-un cartier de bogătaşi, o cunoaşte pe Elizabeth, o femeie căsătorită, care-l seduce imediat.

Ea este cea care-i prezintă lui Douglas lumea plăcerilor oferite de medicamente prescrise. Dar lucrurile scapă de sub control atunci când cei doi plănuiesc să-l ucidă pe soţul lui Elizabeth.

Ce vedem la cinema în februarie 2014
8. Divergent – 21.03.2014

Într-un Chicago distopic, societatea este împărţită în cinci facţiuni separate, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi).

Anual, într-o anumită zi, tinerii de şaisprezece ani trebuie să aleagă facţiunea cărora doresc să se alăture pentru tot restul vieţii. Beatrice, unul dintre acești tineri, face o alegere care va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.

9. The Grand Budapest Hotel – 21.03.2014

The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H, un portar la un mare hotel european în perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul aceluiaşi hotel, care ajung să devină cei mai buni prieteni. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi din epoca renascentistă, dar şi lupta pentru o avere de familie.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014Ce vedem la cinema în februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
10. Noah – 28.03.2014

Una dintre cele mai cunoscute povești ale Bibliei (Arca lui Noe), ajunge în cinematografe la sfârșitul acestei luni cu ajutorul viziunii regizorului Darren Aronofsky. Filmul va reda povestea lui Noe, un luptător experimentat, un vindecător și totodată un clarvăzător, a cărui dorință este de a trăi liniștit alături de propria familie.

Noapte de noapte, în visele lui Noe apare Cel de sus care-i transmite acestuia să construiască o arcă destul de mare pentru familia lui și câte două exemplare din fiecare specie de animal. Aceasta este singura cale prin care omenirea și regnul animal vor putea supraviețui Marelui Potop.

11. Le Grande Bellezza – 28.03.2014

Câștigător al premiului Oscar la categoria de “Cel mai bun film străin”, Le Grande Bellezza spune povestea unui scriitor aflat în pragul bătrâneţii, Jep Gambardella, care își rememorează tinereţea plină de extravaganțe și petreceri mondene. Odată cu trecerea timpului, Jep reuşeşte să privească dincolo de melanjul de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali, chiar şi delincvenţi din Roma şi să descopere un peisaj încântător.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
12. The Pirate Fairy – 28.03.2014

Al cincilea film din seria de animații Tinker Bell va fi lansat în ultimul weekend din luna martie. În noua aventură, Tinker Bell și restul zânelor din Ținutul Fermecat ajung să facă schimb de talente (puteri magice) în încercarea lor de a o opri pe Zarina, zâna-pirat.

13. About Last Night – 28.03.2014

Fiind o readaptare a filmului din 1986, About Last Night dorește să spună povestea relațiilor de dragoste moderne, abordând tema cu umor, romantism și seriozitate. Protagoniștii acestei povești sunt Danny și Debbie, două persoane timide când vine vorba despre relații amoroase, dar a căror chimie îi determină să ajungă în pat din prima seară.

În ciuda cuvintelor descurajante ce vin din partea celor mai apropiați prieteni, Danny și Debbie doresc să aibă o viață de cuplu cât mai fericită. Însă aceștia află că sentimentele lor pure nu sunt de ajuns pentru o asemenea călătorie, iar drumul de la bar până în dormitor şi apoi în lumea reală nu este o soluție potrivită.

Tu ce alegi să vezi la cinema în această lună?

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

1 Comentariu

  • Reply 6.March.2014

    cosmin nicolae

    300, Divergent şi Noe.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.