Ce vedem la cinema în Martie 2013

A sosit primăvara, iar odată cu ea și un impresionant număr de filme autohtone și hollywoodiene ce vor avea premiera în cinematografele din România. Mai precis, 21 de filme invită publicul larg la cinema in martie 2013.

Ce vedem la cinema in Martie 2013

O gamă atât de variată, încât este greu să găsești un argument solid pentru care să nu vrei să mergi la cinematograf în această perioadă.

1. Parker – 01.03.2013

Parker (Jason Statham) este hoţ experimentat, cu un cod de etică foarte clar stabilit: nu fură de la oameni care nu îşi permit luxul şi nu îi răneşte pe cei care nu merită. La ultimul jaf, echipa lui îl trădează furându-i toate lucrurile de valoare şi lasându-l aproape mort în pustietate.

Hotărât să se răzbune, Parker îi urmăreşte până în Palm Beach, unde aceştia plănuiesc să dea cea mai mare lovitură de care s-a auzit vreodata. Sub identitatea unui texan bogat, bărbatul se asociază cu frumoasa şi ambiţioasa Leslie (Jennifer Lopez), care este mai mult decât dispusă în a-l ajuta să dejoace planurile foştilor coechipieri.

2. Killing Time – 01.03.2013

Un film românesc cu Florin Piersic Jr. în calitate de regizor, scenarist și actor principal. Killing Time o adaptare a stilului neconfundabil al lui Quentin Tarantino pe plaiurile românești (înjurături avem cu siguranță, dar nu sunt atât de sigur în ceea ce privește sângele).

Doi asasini plătiți își așteaptă următoarea victimă într-un apartament gol. Orele se scurg. Încetul cu încetul, ei încep să-și piardă răbdarea, dar și cumpătul. Nu trece prea mult timp până când spiritele se încing atât de tare încât e posibil ca sângele să fie vărsat. Activitatea de a pierde timpul se dovedește a avea potențial mortal.

3. Hitchcock – 01.03.2013

Producția Hitchcock ne prezintă povestea din culisele unuia dintre cele mai mari filme din istorie, Psycho. În cadrul acesteia se va pune accentul atât pe povestea de dragoste dintre unul dintre cei mai faimoşi regizori din toate timpurile, Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins), şi partenera sa, Alma Reville (Helen Mirren), cât și pe compromisurile realizate de Hitchcock în timpul turnării filmului.

4. Mama – 01.03.2013

Review aici»

Cu cinci ani în urmă, Victoria şi Lilly au dispărut fără urmă din casa lor. De atunci, unchiul lor, Lucas le-a căutat cu înverşunare împreună cu iubita lui, Annabel. După ce le găsesc izolate într-o cabană în ruine şi le aduc acasă, cei doi încep să se întrebe dacă fetele sunt singurele pe care le-au primit în căminul lor.

Pe măsură ce Annabel încearcă să le reobişnuiască pe fetiţe cu viaţa normală, ea devine tot mai convinsă că în casă sălăşluie o prezenţă supranaturală diabolică. Oare fetele suferă de stres posttraumatic, sau o fantomă vine mereu să le viziteze? Cum au reuşit ele să supravieţuiască atâţia ani singure, în pădure? Încercând să găsească răspunsul la aceste întrebări, Annabel descoperă că şoaptele de noapte bună pe care fetele le aud seara vin de pe buzele unei creaturi care vrea să ucidă.

5. I Give It a Year – 01.03.2013

De la prima lor întâlnire, la o petrecere, ambiţioasa Nat, broker, şi Josh, scriitor în devenire, sunt în al nouălea cer de fericire, în ciuda tuturor diferenţelor care i-ar putea despărţi. Josh este un gânditor, iar Nat este o întreprinzătoare, dar scânteia dintre ei este imposibil de tăgăduit.Nunta lor este împlinirea unui vis , dar nimeni — nici familia, nici prietenii şi nici măcar preotul care oficiază căsătoria — nu crede că mariajul lor va dura. Fosta prietenă a lui Josh, Chloe, şi frumuşelul client al lui Nat, americanul Guy, ar putea constitui alternative destul de atrăgătoare.

6. Oz: the Great and Powerful – 08.03.2013

Noua producție cinematografică a companiei Disney este un prequel al Vrăjitorului din Oz, denumit Oz: The Great and Powerful. Cuprinzând o parte din echipa care a lucrat la ultimul film Alice in Wonderland și cu Sam Raimi (trilogia Spiderman) în rolul de regizor, filmul ne va arăta cum “vrăjitorul” a ajuns să conducă ținutul Oz.

Povestea începe cu alungarea lui Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu principii etice discutabile, din Kansas. Acesta ajunge datorită unei tornade pe Tărâmul lui Oz, un loc plin de viaţă și în care are impresia că ar putea deveni faimos şi s-ar putea îmbogăţi. Însă, la scurt timp, ajunge să cunoască trei vrăjitoare de-ale locului, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams), care se-ndoiesc că acesta este marele vrăjitor pe care îl aşteptau cu toţii.

Magicianul ajunge să fie implicat în problemele ținutului şi ale locuitorilor săi, fiind pus în situația de a-și folosi talentul şi farmecele pentru a deosebi binele de rău, o călătorie în urma căreia Oscar devine “Grozavul şi Puternicul Magician din Oz“.

7. Poziția copilului – 08.03.2013

De ziua mamei puteți viziona la cinematografe filmul românesc Poziția Copilului, distins în acest an cu premiul Ursul de Aur la festivalul de film de la Berlin. Cu o distribuție formată din actori români foarte talentați precum Bogdan Dumitrache, Luminița Gheorghiu, Mimi Brănescu și Florin Zamfirescu și sub regia lui Călin Peter Netzer, filmul dorește să vorbească despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor.

Cornelia, personajul principal, este o mamă care nu vrea să accepte că fiul ei e un bărbat în toată firea, iar atunci când fiul său, în vârstă de 32 de ani, ucide un băieţel din culpă, într-un accident de maşină, face tot posibilul să evite ca acesta să fie acuzat de crimă şi să să ajungă la închisoare. Astfel, mama ajunge să-și sufoce fiul adult, nelăsându-l să aibă control și responsabilitate pentru viața și faptele sale.

8. Snitch – 08.03.2013

Un film plin de acțiune cu The Rock ca actor principal, un film despre care se spune că este inspirat din fapte reale (mai nou toate filmele de la Hollywood sunt bazate pe povești reale…). Pelicula prezintă povestea unui tată al cărui fiu este acuzat pe nedrept de trafic de droguri, primind astfel o pedeapsă de 10 ani de închisoare. Pentru a demonstra nevinovăția fiului său, tatăl (The Rock) ajunge să încheie un pact cu poliţia, fiind de acord să lucreze ca agent sub acoperire într-un cartel de droguri.

9. Stand Up Guys – 08.03.2013

Un film care-i aduce împreună pe marele ecran legende ale Hollywood-ului precum Al Pacino, Alan Arkin și Cristopher Walken. Val este proaspăt ieşit din puşcărie, unde îşi petrecuse ultimii 28 de ani, pedeapsă la care fusese condamnat și pentrul faptul că a refuzat să-și denunţe complicii la infracțiunile săvârșite. La ieșirea din închisoare, Val este așteptat de cel mai bun prieten al său, Doc, urmând ca aceștia să se-ntâlnească și cu Hirsch.

Deşi s-au scurs atâţia ani, prietenia dintre ei a rămas la fel de puternică şi, împreună, îşi amintesc cu nostalgie de vremea lor de glorie. În ciuda faptului că sunt de mult trecuţi de prima tinereţe, forţa şi priceperea le-au rămas intacte. În încercarea lor disperată, poate și ridicolă, de a recupera anii de glorie pierduți, caracterizați prin droguri şi sex, cei trei amici provoacă haos şi distrugere pe oriunde trec.

10. Gambit – 15.03.2013

O comedie cu o distribuție formată din Colin Firth, Alan Rickman și Cameron Diaz, ce prezintă povestea lui Harry Dean, un hoţ a cărui inventivitate ar face pe oricine invidios. Acesta pune ochii pe o nepreţuită statuie, proprietatea lui Shahbandar, cel mai bogat om din lume. Pentru a-l ajuta la elaborarea ingeniosului plan, Harry îi cere ajutorul lui Nicole, o femeie superbă, care seamănă foarte bine cu soţia decedată a lui Shahbandar. Deși iniţial Harry n-ar ezita s-o sacrifice pe Nicole pentru atingerea scopului său, ulterior acesta ajunge să se îndrăgostească de ea, iar planul lui are de suferit.

11. Warm Bodies – 15.03.2013

În urma unei epidemii devastatoare, aproape toți locuitorii planetei sunt transformați în zombi însetați de sânge. Niciun loc nu mai e sigur, iar micul grup de supraviețuitori este nevoit să se ascundă mereu și să caute noi metode de apărare în fața atacurilor imprevizibilelor creaturi.

Tocmai într-o astfel de confruntare, Julie, una dintre supraviețuitoare, este salvată de la moarte de R., un zombi neobișnuit de prietenos, în ciuda aspectului înfricoșător. Pe măsură ce se apropie de tânără, R. devine din ce în ce mai uman, dând astfel naștere speranței că există o vindecare pentru toți cei afectați de epidemie.

12. A Farewell to Fools – 15.03.2013

Povestea filmului “Condamnat la viață” este una despre prietenie, umanitate şi sacrificiu, o tragicomedie adaptată după nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici. Din distribuție fac parte atât actori români precum Nicodim Ungureanu, Alexandru Bindea și Gheorghe Vișu, cât și actori străini precum Gerard Depardieu.

Ipu este un soldat francez rămas într-un sat din Transilvania după ce o rană gravă din primul război mondial i-a afectat memoria. Un soldat german este găsit mort la marginea satului de către un băiat de 11 ani. Întrucât nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că vor executa câţiva dintre fruntaşii satului dacă nimeni nu se va preda, elita încearcă să-l convingă pe Ipu, „nebunul satului”, să-şi asume el vina în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase şi a unor recompense.

13. This Must Be the Place – 15.03.2013

Cheyenne (Sean Penn) este un fost rock-star, care, la vârsta de 50 de ani, îşi păstrează înfăţişarea gotică şi trăieşte, dintr-o rentă, la Dublin. Moartea tatălui său, tată cu care întrerupsese orice legătură, îl aduce înapoi la New York, unde descoperă că bătrânul avusese o obsesie: să răzbune umilirea căreia îi căzuse victimă odinioară. Cheyenne decide să îi îndeplinească dorinţa şi porneşte, în ritmul lui propriu, într-o călătorie prin America.

14. Shadow Dancer – 15.03.2013

Un membru activ al IRA (Andrea Riseborough) este arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor. Ea se întoarce în Belfast, la familia sa care este în întregime implicată în operaţiuni IRA, cu diferite grade de violenţă.

Lucrurile se complică încă de la prima misiune. Femeia este presată de autorităţi să livreze informaţii despre operaţiunile IRA, iar “fraţii” din reţea o suspectează de trădare viața fiindu-i pusă în pericol. În tabăra cealaltă, agentul care a racolat-o (Clive Owen) încearcă să-i salveze viaţa, însă acesta se trezeşte prins în jocurile de culise din MI5 care pot duce la sacrificarea sursei sale.

15. Jack the Giant Slayer – 22.03.2013

Personal, filmele de la Hollywood din ultimii ani, care au încercat să ne ofere o nouă perspectivă asupra basmelor ce ne-au încântat atunci când eram mici, mi-au lăsat un gust amar. În această categorie pot include Red Riding Hood (2011), The Snow White and the Huntsman (2012) și Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013), iar acum a venit rândul lui Jack și vrejul de fasole să-și încerce norocul, care nu pare atât de rău la o primă impresie.

Un conflict străvechi este pe cale să reînceapă atunci când fermierul Jack deschide din greşeală un portal prin care uriaşii mitologici pot pătrunde în lumea noastră.Odată ajunse pe pământ, răzbunătoarele creaturi o răpesc pe frumoasa prinţesă Isabelle şi plănuiesc să cucerească întreaga omenire. Tânărul Jack este cel care dorește să conducă misiunea de salvare a acesteia şi să îi învingă pe uriaşi chiar pe tărâmul lor.

16. The Croods – 22.03.2013

O nouă animație a studio-urilor Dreamworks, o animație despre viața de familie din epoca preistorică, frica de necunoscut și adaptabilitatea la acesta. O animație 3D care îi are în distribuție pe Nicholas Cage, Ryan Reynolds și Emma Stone.

Familia Crood trăieşte într-o cavernă, în perioada “Croodacius”. Lumea este plină de creaturi nemaivăzute, ceea ce-i face pe membrii familiei să nu se îndepărteze de casă, dar atunci când un eveniment neprezăvut se petrece, aceștia vor fi obligați să exploreze lumea în care locuiesc.

17. Vehicle 19 – 22.03.2013

Review aici»

Ajuns într-un oraş străin, un deţinut eliberat pe cauţiune închiriază fără să ştie o maşină care-l aruncă într-o cursă infernală atunci când descoperă în portbagaj un „pasager”, o femeie legată de mâini şi de picioare. Pentru că a închiriat maşina care nu trebuia, se trezeşte acum cu toată poliţia pe urmele lui, care vrea cu orice preţ ca femeia din maşină să nu ajungă să depună mărturie într-un caz care implica poliţişti corupţi.

18. Domestic – 22.03.2013

Filmul Domestic, a cărei regie este semnată de Adrian Sitaru, este o poveste despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viața. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le stilul de viață.

Filmul urmăreşte povestea a trei personaje principale – Domnul Lazăr (48 de ani, profesor şi actualul preşedinte al asociaţiei de locatari a blocului său), Domnul Mihăeş (40 de ani, taximetrist) şi Toni (un tip de 25 de ani) – şi a animalelor lor, toți forţaţi să locuiască împreună în aceeaşi comunitate a blocului. Fiecare dintre cele trei personaje completează povestea celuilalt, influenţând-o într-o anumită măsură.

19. G.I. Joe: Retaliation – 29.03.2013

Review aici»

Căpitanul Duke Hauser și echipa G.I. Joe sunt atacați în timpul nopții la baza operativă de către trupele de asalt ale armatei S.U.A. Acestea iau prin surprindere soldatii G.I. Joe care credeau că asistă la un antrenament nocturn și reușesc să-i elimine aproape pe toți. Singurii rămași în viață, căpitanul Duke Hauser ,Roadblock și Lady Jayne hotărăsc să ceară ajutorul experimentatului veteran Joe, pentru a face față noului inamic al omenirii, cel care a dat ordinul pentru ca gruparea G.I. Joe să fie distrusă, nimeni altul decât președintele Statelor Unite ale Americii.

Fierfly și Zartan, pun la cale un plan de cucerire și control al lumii cu ajutorul organizației Cobra. Cei care se vor opune vor fi distruși fără milă de arsenalul nuclear pe care aceștia îl dețin în dotare. Misiunea ultimilor agenti G.I.Joe rămași în viață va fi una aproape imposibilă, deoarece au fost declarați inamici ai statului și sunt vânați pentru a fi eliminați, însă dorința lor de răzbunare, curajul, tehnologia avansată pe care o dețin și abilitățile fizice ieșite din comun sunt atuurile prin care doresc să își doboare adversarii și să expuna adevărul întregii lumi.

20. The Host – 29.03.2013

The Host este un film care la bază romanul SF, omonim, scris de Stephenie Meyer (autoarea seriei de cărți Twilight). Acțiunea este plasată într-un viitor utopic, în care protagonista Melanie Stryder (Saoirse Ronan) trăiește într-o lume în care extratereștrii pun stăpânire pe corpurile umane.

Planeta Terra a fost invadată de un inamic invizibil, iar oamenii devin gazde pentru aceşti invadatori. În timp ce corpurile lor rămân intacte şi îşi continuă vieţile, aparent neschimbate, minţile le sunt luate de către aceste entități. Melanie este una dintre puținele persoane rămase neinvadate, iar în momentul în care este capturată, nu renunță ușor la mintea, emoțiile, trăirile și mai ales la iubirea ei pentru Jared (Max Irons).

21. Stoker – 29.03.2013

Stoker este probabil cel mai așteptat film al lunii pentru mine, o poveste thriller plină de mister, dramă și cu elemente de groază. Scenariul filmului a fost scris de Wentworth Miller, care a devenit faimos datorită rolului jucat în serialul de succes Prison Break, Michael Scofield. În ultimii ani, Wentworth Miller a lăsat actoria deoparte și a început să scrie scenarii de film.

India Stoker (Mia Wasikowska) nu a fost pregătită să-şi piardă tatăl şi cel mai bun prieten Richard într-un accident auto. Singurătatea din casa lor, pacea din micul orăşel liniştit, şi lucruri nespuse sunt brusc întrerupte de sosirea unchiului Charlie (Matthew Goode), despre care nici nu ştia că există.

Când Charlie se mută împreună cu ea şi cu mama ei instabilă din punct de vedere emoţional, Evie (Nicole Kidman), India crede că golul lăsat de moartea tatălui ei va fi în sfârşit umplut de o rudă de-a lui. La puţin timp după sosirea unchiului, India începe să suspecteze că acest misterios și fermecător bărbat are intenţii ascunse. Cu toate acestea, în loc de un sentiment de frică, aceasta se îndrăgosteşte nebuneşte de Charlie.

Acestea sunt cele 21 de filme ce vor fi lansate în această lună în cinematografele din țară. Vizionare plăcută! :D

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.