Ce vedem la cinema în mai 2013

Luna mai reprezintă, pentru industria cinematografică. începutul perioadei în care vor fi lansate cele mai mari blockbustere de la Hollywood! Deoarece anul 2013 nu reprezintă excepția de la regulă, luna aceasta vor fi lansate în cinematografe o parte dintre cele mai așteptate filme ale anului (Star Trek: Into Darkness, The Great Gatsby, The Hangover 3, Fast & Furious 6) alături de alte 12 filme cel puțin la fel de interesante.

Ce vedem la cinema în mai 2013

Am introdus două elemente noi în rubrica Ce vedem la cinema care sper să vă placă. Am ales două pictograme noi care vor apărea în dreptul anumitor filme din această rubrică. Prima pictogramă va apărea pentru a evidenția filmele care sunt lansate în format 3D, iar a doua pictogramă va apărea în dreptul filmelor pe care eu, personal, le recomand în luna respectivă să fie vizionate în cinematografe.

Ce vedem la cinema în mai 2013 Ce vedem la cinema în mai 2013

1. Pain & Gain – 03.05.2013

Citește aici review »

Povestea din Pain & Gain este insipirată dintr-un articol publicat în anul 1999 de cotidianul Miami New Times, un articol despre trei prieteni, culturiști, care urmărec să se îmbogățească punând la cale un plan ce include răpirea unui afacerist, falsificarea unor acte, foarte multe violențe și chiar uciderea unor persoane.

Nu vorbim despre un plan bine pus la punct, perfect, ci despre unul care datorită adaptabilității celor trei (Daniel, Paul și Adrian), a imprevizibilului și naivității poliției, ajunge să fie dus până la capăt. Cu toate acestea, lucrurile încep să se complice atunci când detectivul particular Ed Du Bois începe să cerceteze faptele celor trei.

icon
2. Dans la maison – 03.05.2013

Dans la Maison reprezintă ecranizarea romanului “The Boy In The Last Row” scrisă de Juan Mayorga, o poveste despre un adolescent capabil să-i corupă şi să-i manipuleze pe toţi din jurul său.

Un elev cu talent de scriitor, Claude Garcia descrie într-o temă de casă cum a manipulat un coleg să îi permită acces în casa sa cu pretextul de a-l ajuta la teme, urmărind, de fapt, să cutreiere prin camerele locuinţei de burghezi şi să-i cunoască pe părinţii colegului său. Profesorul său este fascinant de creația lui Claude, redescoperind plăcerea de a preda materia unui elev strălucit într-o clasă unde majoritatea sunt preocupați mai mult de propriile telefoane mobile decât de școală.

Pe parcursul lecţiilor particulare dintre cei doi, profesorul Germain începe să se întrebe care este linia dintre ficţiunea scrisă şi realitate, linia devenind din ce în ce mai subţire pe parcursul poveștii și dispărând în totalitate atunci când însuși profesorul apare ca și personaj în scrierea acestui tânăr.

3. 4,3,2,1 – 03.05.2013

Un thriller cu tinerele actrițe de la Hollywood: Emma Roberts, Ophelia Lovibond, Tamsin Egerton și Shanika Warren-Markland care reușește, după trei ani de la prima sa premieră, să găsească drumul spre cinematografele din România.

Cele patru prietene pornesc în cea mai mare și periculoasă aventură a vieții lor atunci când întâlnesc câțiva băieţi răi ce sunt implicați în furtul unor diamante…

4. Hummingbird – 10.05.2013

Citește review aici »

Jason Statham revine în cinematografe în filmul regizat de Steven Knight, Hummingbird. Acesta îl interpretează pe Joey, un fost soldat din Forţele Speciale, care suferă de Sindromul Stresului Post-Traumatic și a ajuns să trăiască pe străzile din Londra.

Într-o lume plină de infractori, Joey trebuie să se confrunte cu greșelile trecutului, transformându-se într-un Înger Răzbunător atunci când destinul îi dă șansa să-şi asume identitatea altei persoane. Hummingbird este un film de acțiune interesant, care cuprinde un umor și o viziune britanică ciudată asupra a ceea ce înseamnă “redemption“, motiv pentru care acesta poate fi greu de apreciat de către cinefili.

5. The Big Wedding – 10.05.2013

Chiar dacă nu mai formează un cuplu de foarte mult timp, Don şi Ellie Griffin (Robert De Niro și Diane Keaton) sunt forţaţi de împrejurări să pozeze din nou într-o familie fericită. Toată această şaradă a fost pusă la cale în momentul în care, la nunta fiului lor adoptiv, decide să fie prezentă, din senin, și mama biologică a tânărului. Astfel, timp de 24 de ore membrii familiei Griffin vor fi puși în situații jenante și comice, cărora trebuie să le facă față pentru ca nunta să nu se transforme într-un dezastru.

Alături de Robert De Niro și Diane Keaton, din distribuția filmului mai fac parte Amanda Seyfried, Katherine Heigl, Susan Sarandon și Robin Williams.

Ce vedem la cinema în mai 2013

6. Trance – 10.05.2013

Simon, un conducător de licitaţii de artă fină, îşi uneşte forţele cu o bandă de infractori pentru a fura o lucrare de artă care valorează milioane de dolari, După ce primeşte o lovitură în cap în timpul jafului, se trezeşte fără să-şi mai amintească unde a ascuns tabloul.

Când ameninţările fizice şi tortura nu dau niciun rezultat, şeful benzii angajează un hipnoterapeut pentru a analiza cele mai întunecate cotloane ale minţii lui Simon. Pe măsură ce aceasta sapă mai adânc în subconştientul distrus al infractorului, miza se măreşte, iar graniţele dintre dorinţă, realitate şi sugestia hipnotică încep să se estompeze şi dispar.

Un thriller foarte interesant din partea regizorului britanic Danny Boyle, cunoscut pentru filmele sale precum 127 Hours (2010), Slumdog Millionaire (2008), Sunshine (2007). Distribuția are în frunte trio-ul format din Rosario Dawson, James McAvoy și Vincent Cassel.

7. Evil Dead – 10.05.2013

Filmul este un remake al peliculei The Evil Dead (1981), în care personajul principal este Mia, o tânără care şi-a pierdut recent mama şi care a avut probleme cu consumul de droguri, luând o supradoză din cauza stresului şi suferinţei provocate de moartea părintelui.

David, fratele înstrăinat al Miei, încearcă să o ajute, motiv pentru care decide să le aducă pe sora şi logodnica lui într-o cabană izolată din pădure pentru a se relaxa cu toţii în compania unui grup de prieteni vechi. Situaţia scapă de sub control atunci când excursioniştii găsesc o carte a morţii şi înregistrările unui arheolog care a tradus-o.

După ce fac greşeala de a asculta casetele arheologului şi de a pronunţa incantaţii magice, tinerii trezesc din starea de letargie spirite rele care le vor poseda rând pe rând trupurile şi minţile, totul transformându-se într-o luptă cu forţele paranormale pentru supravieţuire.

8. Halt auf freier Strecke / Oprit din drum – 10.05.2013

Halt Auf Freier Strecke de Andreas Dresen prezintă realistic, fără sentimentalisme şi cu demnitate moartea cauzată de cancerul la creier. Pacientul, jucat de Milan Peschel, îşi imaginează cum tumoarea lui e un invitat la un talk-show de televiziune, iar alteori un buletin de ştiri radio raportează creşterile cancerului.

Momentele umoristice ale filmului vin din întâmplări ca venirea unui doctor care are de dat două veşti pacientului, ambele proaste, sau din întrebuinţarea bileţelelor lipicioase cu indicaţii spre toaleta din casă sau cu numele celor din familie, lipite de frunţi, pentru a-i uşura viaţa bietului muribund.

Însă, în cea mai mare parte, filmul e despre îngrozitorul proces de decădere fizică şi mentală prin care trece cineva cu cancer la creier înainte de a muri. Soţia, jucată de Steffi Khunert, trece prin sentimente de îngrijorare, inimă frântă şi izbucniri de furie, în timp ce copiii sunt prea mici şi încă prinşi în lumile lor pentru a înţelege exact ce se întâmplă.

9. Zarafa – 10.05.2013

Sub un baobab în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept, care le spune povestea tânărului Maki, care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată, urmând a fi dăruită regelui Franţei drept cadou. Maki refuză să lase să se întâmple aşa ceva și îi promite mamei lui Zarafa că o va aduce pe aceasta înapoi.

Împreună cu un prinţ al deşertului pe nume Hassan şi un căpitan de balon pe nume Malatere, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri deasupra Mării Mediterane şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, unde sosirea primei girafe în Europa este un eveniment senzaţional.

Ce vedem la cinema în mai 2013Ce vedem la cinema în mai 2013

10. Star Trek: Into Darkness – 17.05.2013

Citește review aici »

Regizorul și producătorul JJ Abrams revine cu al doilea episod contemporan din universul Star Trek, după succesul reboot-ului din 2009. Celor din echipajul navei Enterprise format din Chris Pine, Zoe Saldana, Zachary Quinto, John Cho și alții, li se va alătura actorul britanic Benedict Cumberbatch, urmând ca acesta să creeze unul dintre cei mai emblematici “villains” de la Hollywood din ultimii ani.

Echipajul de pe Enterprise, condus de căpitanul Kirk va porni într-o vânătoare de capete, într-o zonă de război, având ca misiune să-l captureze pe Khan pentru acțiunile sale împotriva întregii flote stelare. Un spectacol stelar ce este disponibil în formatul IMAX 3D, în care dragostea va fi pusă la încercare, prieteniile se pot destrăma, iar sacrificii sunt obligatorii pentru protejarea singurei familii a lui Kirk: echipajul său.

icon3d

11. The Great Gatsby – 10.05.2013

Filmul The Great Gatsby reprezintă adaptarea romanului omonim al scriitorului american Francisc Scott Fitzgerald, unde este surprinsă admosfera anilor ’20 și ceea ce pare, la o primă vedere, povestea unor oameni bogați, nefericiți, superficiali care fac excese, înșeală și petrec.

Gatsby, interpretat de Leonardo DiCaprio, este o celebritate locală, un bărbat bogat și misterios, gazda celor mai frumoase petreceri. Pe seama lui circulă tot felul de zvonuri, este bârfit de toată lumea, dar toți vor să fie invitați la petrecerile lui.

Gatsby pare să aibă totul, mai puțin dragostea femeii pe care o iubește, fiind dispus să facă orice pentru a o câștiga pe Daisy (Carey Mulligan). Numai că aceasta este o tânără frumoasă, superficială și frivolă care se complace într-o căsnicie formală, fără a avea un caracter puternic și fără a știi să aprecieze iubirea lui Gatsby, ceea ce face ca deznodământul poveștii să fie unul tragic.

The Great Gatsby este considerată povestea visului american neîmplinit, adusă la viață de regizorul Baz Luhrmann și de mari actori precum Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher, Joel Edgerton și mulți alții.

12. Fast & Furious 6 – 24.05.2013

După ce Dom și Brian au dat lovitura în Rio, unde au distrus un imperiu al drogurilor din acea zonă și au adus 100 de milioane de dolari echipajului, membrii echipei s-au împrăștiat prin toată lumea. Din păcate nu se mai pot întoarce acasă și vor trăi pentru totdeauna fugind din calea legii, motiv pentru care vieţile lor sunt nesatisfăcătoare.

Între timp, Hobbs a dat de urma unei organizații de mercenari extrem de duri și de bine pregătiți. Această reţea se întinde pe teritoriul a 12 țări. Conducătorul acestei reţele e Owen Shaw care are ca ajutor pe nimeni alta decât Letty, fosta iubită a lui lui Dom și pe care acesta o credea moartă. Singura cale de a distruge organizația este de a le aduce în față rivali pe măsura lor, care să le depășească talentele.

Așa că Hobbs îl roagă pe Dom să își reunească echipa în Londra. Răsplata va fi anularea pedepselor pentru întreaga echipă și posibilitatea de a se întoarce acasă și de a-și reîntregi familiile. Oare Hobbs se va ţine de cuvânt? Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez sunt cei care vor tura motoarele în noul film din serie.

icon

13. Hannah Arendt – 24.05.2013

Filmul Hannah Arendt surprinde doar un episod din viața personajului principal omonim: procesul din Ierusalim la care ia parte, în care este judecat Alfred Eichmann, comandantul deportărilor evreilor spre lagăre din Ungaria, Germania, Polonia, Franța. Culmea, Hannah, evreu de origine, ajunge să-l apere pe acest om, stârnind o revoltă feroce în rândul prietenilor, familiei, conaționalilor, etc.

14. Puzzle – 24.05.2013

Adrian Titieni joacă rolul unui executor judecătoresc de 51 de ani, frustrat de existenţa lui solitară şi lipsită de pasiune și care îşi dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el. Deşi are o familie frumoasă şi e căsătorit de mulţi ani cu Lena (Cătălina Mustaţă), realizează că singurul prieten îi este un bătrân scriitor orb (Dan Nuţu), pe care îl cunoaşte atunci când ajunge să îl evacueze din propria locuinţă.

Inspirat de gândirea acestuia, găseşte curajul să treacă dincolo de toate regulile pe care le acceptase în viaţă. Astfel, va regăsi bucuria unei existenţe libere şi pasionante, şi va ajunge să se îndrăgostească de o femeie mult mai tânără decât el (Tünde Skovràn). Pentru ea, va fi gata să sacrifice tot ceea ce construise până atunci: căsătoria, slujba, poziţia socială. Până la urmă, însă, descoperă că din nou a fost doar folosit. La fel ca piesele unui puzzle, toate destinele protagoniştilor se înlănţuiesc.

icon
15. The Hangover Part III – 31.05.2013

După ce a fost considerată o gură de aer proaspăt în 2009 și după un sequel nu tocmai reușit, The Hangover revine cu ultimul capitol din serie, sub regia aceluiași Todd Phillips care a fost prezent încă de la începutul călătoriei personajelor interpretate de Bradley Cooper, Justin Bartha, Ed Helms și Zach Galifianakis.

De data aceasta, Doug, Phil, Alan și Stu nu participă la nicio nuntă, nu se confruntă cu amenințarea unei mari mahmureli după o petrecere a burlacilor și, aparent, nu ar trebui să își facă nicio grijă că lucrurile pot s-o ia din nou razna. Însă exact asta se va întâmpla în finalul trilogiei “The Hangover”.

Cei patru prieteni se vor întoarce în Las Vegas, locul în care l-au uitat pe Doug pe acoperișul hotelului în primul film, vor lua din nou decizii dureros de greșite și îl vor reîntâlni pe Mr. Chow. În cea de-a treia parte povestea se va axa pe Alan, care trece printr-o criză după moartea tatălui său.

Ce vedem la cinema? Avem 15 filme care vor fi lansate de-a lungul lunii mai în cinematografele din România, considerând că o bună parte dintre ele nu trebuie ratate! Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.