Ce vedem la cinema în Iulie 2013

Ce vedem la cinema în luna iulie? 13 filme vor fi lansate de-a lungul lunii iulie în cinematografele din România, care îi vor încânta pe iubitorii de film!

De la ultimul program de cinema am introdus două elemente noi în rubrica Ce vedem la cinema. Este vorba de două pictograme noi care vor apărea în dreptul anumitor filme din această rubrică, alese pentru a evidenția filmele care sunt lansate în format 3D și cele filmelor pe care le recomand personal în luna respectivă să fie vizionate în cinematografe.

Ce vedem la cinema în iulie 2013 Ce vedem la cinema în iulie 2013

Ce vedem la cinema în mai 2013Ce vedem la cinema în mai 2013
1. Despicable Me 2 – 05.07.2013

Citește recenzia noastră »

Steve Carell intră încă o dată în pielea lui Gru, unul dintre cei mai simpatici ticăloși, care a eșuat să cucerească lumea în urmă cu trei ani de zile. Continuarea poveștii acestuia, alături de simpaticii minioni galbeni, pregătiți întotdeauna să producă mici dezastre, îl găsește departe de planurile malefice care l-au făcut cunoscut, ocupându-se să pună pe picioare o afacere cu jeleuri și gemuri și să fie un tată cât mai bun pentru Agnes, Edith și Margo.

Lucrurile se complică atunci când apare în peisaj un nou personaj malefic și misterios, pe care Liga Anti-Răufăcători nu-l pot identifica. Gru, datorită trecutului său, este singurul care poate pune punct noii amenințări la adresa omenirii, motiv pentru care este și recrutat de agenție.

2. The Lone Ranger – 05.07.2013

Johnny Depp reia colaborarea cu regizorul Gore Verbinsky, alături de care s-a consacrat drept Căpitanul Jack Sparrow din primele trei filme ale seriei Pirații din Caraibe și cu care a mai lucrat și în animația Rango (2011).

În The Lone Ranger cei doi încearcă să creeze un personaj la fel de popular ca Jack Sparrow, Johnny Depp intrând în pielea unui amerindian, numit Tonto. Povestea acestuia începe cu un grup de “jandarmi texani” plecat pe urmele unei bande de nelegiuți condusă de Butch Cavendish (interpretat de William Fichtner). Prinși în ambuscadă de cei din urmă, oamenii legii sunt uciși.

Singurul supraviețuitor al atacului este John Reid (interpretat de Armie Hammer), care este găsit de Tonto. Sub noul nume “The Lone Ranger“, Reid, împreună cu Tonto, pornește pe urmele răufăcătorilor pentru răzbunare. Din distribuție mai fac parte Tom Wilkinson, Helena Bonham Carter și James Badge Dale.

3. Byzantium – 05.07.2013

Un film cu vampiri, cu Saoirse Ronan și Gemma Arterton în prim plan. Cele două joacă rolurile lui Eleanor şi Clara, două tinere misterioase, dar foarte sărace, care ajung într-o stațiune veche şi neîngrijită de la malul mării. Pentru a face rost de bani şi a-şi găsi refugiul în această localitate ieftină de pe litoral, tinerele încep să lucreze prin hotelurile decăzute din zonă.

Mai târziu, Clara începe să-şi vândă trupul. După ce-l întâlneşte pe timidul şi singuraticul Noel, care le asigură celor două fete un acoperiş deasupra capului, în vechiul său hotel, Byzantium, Clara transformă locul peste noapte într-un bordel.

Între timp, Eleanor, eterna şcolăriţă, îl întâlneşte pe Frank, un spirit pereche, care o împinge, fără să-şi dea seama de consecinţe, să-i spună adevărul despre viaţa ei. Conform poveştii sale, Clara este mama ei, deşi între ele nu sunt decât câţiva ani diferenţă de vârstă.

Lucrurile devin interesante atunci când Eleanor afirmă că s-a născut în 1804, deși are 16 ani, și că pentru a supraviețui trebuie să bea sânge de om împreună cu mama sa. Oamenii încep să moară în micul orăşel de la malul mării, iar trecutul celor două “tinere” le ajunge din urmă, consecinţe dramatice urmând a se produce.

icon
4. No – 05.07.2013

Filmul este o dramă istorică despre campania electorală din 1988 care a dus la căderea dictaturii lui Augusto Pinochet.

Acțiunea se petrece în Chile unde, la presiunile internaţionale, generalul Augusto Pinochet, şeful dictaturii militare care guvernează ţara, se vede nevoit să organizeze un referendum cu privire la preşedinţia sa. Poporul chilian este chemat la urne pentru a alege între DA şi NU, unde DA înseamnă că mandatul lui Pinochet se prelungeşte cu încă opt ani.

Liderii opoziţiei, adepţi ai votului NU, găsesc un tânăr şi ambiţios publicitar, Rene Saavedra, pe care îl conving să le gândească strategia de campanie. Fără prea mari şanse de reuşită, cu resurse limitate şi cu oamenii dictatorului Pinochet supraveghindu-le fiecare mişcare, Saavedra şi echipa sa reuşesc să elaboreze un plan îndrăzneţ pe baza căruia să încerce să câştige scrutinul şi să elibereze poporul chilian de sub dictatura militară a lui Pinochet.

Ce vedem la cinema în mai 2013
5. Pacific Rim – 12.07.2013

Citește recenzia noastră aici »

Când legiuni de creaturi monstruoase extraterestre, numite Kaiju (din limba japoneză, Bestie Uriașă), încep să răsară din adâncul oceanelor, izbucneşte un război care curmă milioane de vieţi şi epuizează resursele umanităţii. Pentru a face faţă uriaşilor Kaiju, a fost creat un tip special de armă: roboţi giganţi, numiţi Jaeger (din limba germană, Vânător), care sunt controlaţi simultan de doi piloţi ale căror minţi sunt sincronizate printr-un pasaj neural numit Drift. Dar, pe măsură ce inamicii capătă putere cu fiecare atac, chiar şi roboţii Jaeger sunt lipsiţi de apărare în faţa nemiloşilor Kaiju.

În pragul înfrângerii, ultimele forţe apărătoare ale umanităţii sunt nevoite să ceară ajutorul a două persoane greu de asimilat noțiunii de erou – un fost pilot căzut în dizgraţie (Charlie Hunnam) şi un novice (Rinko Kikuchi) – care, în echipă, conduc un robot Jaeger ce pare depăşit de situație. Împreună sunt ultima şansă a omenirii în faţa apocalipsei!

Acesta este ultimul proiect la care a lucrat regizorul Guillermo del Toro, nominalizat la Oscar pentru filmul El laberinto del fauno (2006). Punându-și speranțele în calitatea efectelor speciale și a pasiunii cinefililor pentru scenariile apocaliptice, regizorul mexican dorește să creeze din Pacific Rim o franciză de succes.

6. The Heat – 12.07.2013

Shannon este o poliţistă atipică, al cărei limbaj este foarte acid și căreia îi sare atât de repede ţandăra, încât nimeni nu vrea să fie partenerul ei pe teren. Însă, pentru a prinde un periculos traficant de droguri, Shannon este nevoită să facă echipă cu un agent FBI – sofisticata şi aroganta Sarah. Sarah şi Shannon sunt atât de diferite, încât colaborarea le va genera scântei și le va arunca într-o mulțime de situații neprevăzute.

Rolurile principale din comedia The Heat sunt interpretate de două actrițe nominalizate la premiile Oscar, Sandra Bullock și Melissa McCarthy.

icon
7. Lore – 12.07.2013

În mai 1945, după moartea führerului Adolf Hitler şi capitularea Germaniei naziste, adolescentei Hannelore Dressler i se cere să adune bijuteriile din casă, în vreme ce tatăl şi mama ei, Peter şi Asti Dressler, distrug dovezile ce l-ar putea incrimina pe patriarhul familiei ca fiind ofiţer SS. După ce Peter se întoarce pe front şi este presupus mort, soţia lui Asti se predă trupelor aliate şi o îndeamnă pe Lore să îi conducă pe fraţii mai mici Liesel, Jürgen, Günther şi Peter spre casa bunicii din apropiere de Hamburg.

Devotată ideologiei naziste şi îndoctrinată de părinţii ei să îi considere pe evrei cei mai mari duşmani ai rasei ariene pure, Lore îşi vede puse la grea încercare convingerile politice şi sociale în momentul în care destinul o forţează să accepte sprijinul lui Tomas, un tânăr evreu refugiat, extrem de misterios. În decursul unei călătorii care o poartă prin Germania devastată de război, Lore trebuie să învețe să aibă încredere într-o persoană față de care a fost educată să simtă exact opusul pentru a putea supraviețui.

Ce vedem la cinema în mai 2013
8. R.I.P.D. – 19.07.2013

Filmul pare o copie a francizei Men in Black, în care rolurile principale le sunt distribuite lui Jeff Bridges şi Ryan Reynolds. Aceștia interpretează doi poliţişti morţi, recrutați în “viața de apoi” de Rest In Peace Department, a căror sarcină este de a prinde şi a duce înapoi la locul lor sufletele diabolice şi distructive care au fugit din faţa Judecăţii de Apoi şi care nu vor să părăsească Pământul în linişte şi pace.

Şeriful Roycephus “Roy” Pulsifer (Jeff Bridges) e genul de om care le ştie pe toate, obişnuit să mânuiască pistolul singur, nu în echipă. Are un stil unic, mereu pus pe poante şi ironii, dar e cel mai bun din departament şi ştie absolut toate şmecheriile cu care îi poate prinde pe diabolicii care fug din faţa Judecăţii de Apoi.

Nick Walker (Ryan Reynolds) este un poliţist dur, care ştie cum funcționează sistemul, omorât la datorie. Aflat la Judecata de Apoi, Nick este pus să aleagă între a servi 100 de ani în serviciul R.I.P.D. sau de a ajunge în Iad.

Pentru că vrea să-l găsească pe cel care l-a ucis, dar şi pentru că vrea să se întoarcă pe Pământ, la soţia lui iubită, convins că poate încălca regulamentul care interzice reunirea cu cei vii, Nick alege prima variantă, alăturându-se forţelor care vânează sufletele diabolice rătăcite pe Pământ.

9. White House Down – 19.07.2013

Polițistul John Cale află că nu a fost acceptat să facă parte din Serviciul Secret însărcinat cu protejarea Președintelui Statelor Unite, James Sawyer. Nevrând să-și dezamăgească fiica cu această veste, o duce într-un tur al Casei Albe, însă, chiar atunci, complexul este atacat de un grup paramilitar. Cu Guvernul pus la pâmânt în acest haos și fără prea mult timp la dispoziție, Cale trebuie să-l salveze pe președinte, pe fiica lui și nu în ultimul rând, țara.

Filmul este regizat de Roland Emmerich, care este cunoscut pentru filmele Stargate (1994), Independence Day (1996), The Day After Tomorrow (2004) și 2012 (2009). Rolurile principale le-au revenit lui Channing Tatum, Jamie Foxx și Maggie Gyllenhaal.

icon
10. La migliore offerta (The Best Offer) – 19.07.2013

Virgil Oldman (interpretat de Geoffrey Rush) este un colecționar de tablouri de artă, care și-a trăit toată viața în lux, fără să fi avut vreodată sentimente de dragoste pentru o femeie. Până într-o zi, când primește un telefon de la Claire (Sylvia Hoeks), o tânără moștenitoare a unei familii bogate, care dorește să facă o evaluare a obiectelor de artă pe care le-a moștenit. Virgil este de acord să evalueze faimoasa colecție, totodată simțindu-se atras de misterioasa Claire.

Ce vedem la cinema în mai 2013
11. The Wolverine – 26.07.2013

Hugh Jackman intră din nou în pielea lui Logan aka Wolverine, într-o continuare indirectă a evenimentelor prezentate în X-Men Origins: Wolverine (2009). De această dată, Wolverine va explora una dintre cele mai iconice povești din benzile desenate care îl au drept protagonist pe cel mai iubit dintre X-men, atunci când Logan călătorește în Japonia.

Numărul creat de Chris Claremont și Frank Miller în 1982, îl surprinde pe Logan în Japonia, fără a avea vreo amintire legată de trecutul său, îndrăgostit de o femeie care face parte dintr-o familie influentă, dar care este promisă spre căsătorie altui bărbat. Violența se dezlănțuie atunci când Logan trebuie să îl înfrunte pe Silver Samurai, un mutant care are abilitatea de a încărca obiectele cu un câmp tahionic care poate tăia orice aliaj, inclusiv fictivul adamantiu din care sunt făcute oasele lui Wolverine.

12. Grown Ups 2 – 26.07.2013

Dupa ce s-a distrat de minune în urmă cu trei veri, Lenny (Adam Sandler) se decide că vrea să se mute, împreună cu familia, în oraşul natal. În aşa fel, copiii lui vor creşte împreună cu prietenii tatălui său şi cu copiii acestora, având aceeaşi copilărie fericită ca și cea a lui Lenny.

Dar undeva între bătăuşii noi, bătăuşii vechi, şoferii de autobuz schizofrenici, poliţiştii beţi şi fostele prietene psihopate, Lenny îşi dă seama că uneori, nebunia marilor oraşe te urmăreşte oriunde ai fi. De data asta, adulţii sunt cei care vor învăţa lecţii de la copiii lor într-o zi plină de surprize: ultima zi de şcoală.

Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Salma Hayek, Maya Rudolph, Maria Bello şi Nick Swardson revin în sequel-ul comediei din 2010, acestora alăturându-se și nume noi precum Taylor Lautner.

icon
13. Kapringen (A Hijacking) – 26.07.2013

Nava de transport marfă, MV Rozen, se îndreaptă către portul de destinaţie când este acostată şi capturată de piraţi în Oceanul Indian. Printre oamenii de la bord se află bucătarul Mikkel şi inginerul Jan, ce sunt luaţi ostatici alături de ceilalţi marinari, într-un cinic joc pe viaţă şi pe moarte. Răscumpărarea e de milioane de dolari, iar între directorul companiei şi piraţii somalezi izbucneşte un adevărat război psihologic.

De la animații până la filme science fiction, de la comedii până la thrillere, luna iulie pregătește 13 filme care vă vor încânta. Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.