Ce vedem la cinema în Ianuarie 2015

Începerea unui nou an calendaristic ne oferă un motiv suficient de puternic pentru a da restart contorului cinematografic și pentru a spera la o serie cât mai lungă de filme fascinante, cu un gram de originalitate și imprevizibilitate, astfel încât peste 12 luni să putem declara că lista filmelor preferate a fiecăruia dintre noi a suferit modificări.

Ce-vedem-la-cinema-in-martie

În prima lună din 2015 vom avea parte de 17 producții noi ce vor fi lansate în cinematografele din țară. Lista va fi dominată de genul biografic, urmat îndeaproape de filmele de acțiune și de ultimele proiecte ale studio-ului Disney. Rubrica “Ce vedem la cinema” va continua să prezinte în mod egal fiecare dintre aceste filme, urmând ca la final să alegeți ceea ce doriți să vizionați la cinema.

Cele trei pictograme pe care le veți vedea în dreptul anumitor filme din rubrica Ce vedem la cinema, reflectă care sunt filmele ce vor putea fi vizionate la cinematograful IMAX, care sunt propriile mele recomandări și care sunt filmele lansate în formatul 3D.

Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014
1. Into the Woods – 02 ianuarie 2015

Poveștile fraților Grimm reprezintă o partea frumoasă a copilăriei fiecăruia dintre noi, și o sursă importantă de inspirație pentru scenariștii care lucrează pentru Disney. În ultimii ani clasicele povești pentru copii au suferit transformări pentru a atrage atenția publicului “matur” (de exemplu Snow White and the Huntsman sau Hansel & Gretel: Witch Hunters), iar acest trend pare că va continua și în 2015.

Into the Woods reprezintă un musical populat de personajele create de frații Grimm, care reușește să îmbine povestea Scufiței Roșie, a Cenușăresei, a lui Raspunzel sau a lui Jack și vrejul de fasole cu povestea unui băcan și a soției sale care doresc să-și întemeieze o familie, dar nu reușesc datorită unui blestem aruncat de o vrăjitoare. Distribuția filmului cuprinde nume mari precum: Johnny Depp, Emily Blunt, Meryl Streep, Chris Pine și Anna Kendrick, motiv pentru care un eventual succes al filmului nu ar fi surprinzător.

Ce vedem la cinema în februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
2. Seventh Son – 02 ianuarie 2015

Citește cronica noastră aici »

După ce a fost amânat în repetaturi rânduri, Seventh Son ajunge în cinematografe în primele zile ale noului an. Inspirat din seria de cărți Cronicile Wardstone, ajunsă la 14 titluri până în prezent și scrisă de Joseph Delaney, filmul îl va introduce pe Thomas Ward – al șaptele fiu al unui al șaptelea fiu, ajuns în ucenicia Vraciului din Comitatul în care locuiește. Destinul lui Tom și al Vraciului este de a înfrunta duhurile, vrăjitoarele și celelalte creaturi întunecate care pun în pericol viața locuitorilor din Comitat, iar acest lucru necesită întotdeauna sacrificii greu de realizat.

Din nefericire, încă de la vizionarea trailerului, fanii cărților (printre care mă număr și eu) pot rămâne dezamăgiți de adaptarea cinematografică realizată. Personajele par să fi suferit schimbări majore, motiv pentru care linia narativă nu își poate urma cursul firesc, creionat de Joseph Delaney în ultimii 15 ani de zile.

3. Astérix: Le domaine des dieux – 02 ianuarie 2015

Este anul 50 î.Hr. și regiunea Galia se află sub ocupaţia Imperiului Roman, cu excepția unui mic sat care se opune din răsputeri invadatorilor. Văzând că nu reușește cu forța armată să iasă triumfător, Iulius Caesar decide să schimbe tactica și poruncește construirea, la marginea satului, unui complex rezidențial de lux, în care vor locui cetățenii înstăriți ai Imperiului și care va trebui să-i seducă pe Gali.

Dacă vor reuşi Galii să reziste tentaţiei luxului şi confortului roman, vom afla alături de Asterix şi Obelix pe 2 ianuarie 2015 urmărind Astérix: Le domaine des dieux.

Ce vedem la cinema în februarie 2014
4. Taken 3 – 09 ianuarie 2015

Liam Neeson își reia încă o dată rolul fostului agent Brian Mills, doar că de această dată nimeni nu va mai fi răpit și niciun cetățean albanez nu va mai avea de suferit. [Toate acestea la prima vedere…] După ce și-a apărat de două ori familia, o dată în pe străzile din Paris și o dată în Instanbul, Brian Mills eșuează și își găsește soția omorâtă în propria casă.

Toate indiciile arată că el ar fi comis crima, iar autoritățile sunt decise să-l prindă pe fostul agent secret și să-l pedepsească. Doar că acesta are propriul său plan, de a folosi tot ceea ce a învățat în cariera sa pentru a-l identifica pe adevăratul făptuitor și pentru a-l face să plătească.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
5. Big Eyes – 16 ianuarie 2015

“Ochii sunt oglinda sufletului” spune o veche zicală. În anii ’50, Walter Keane își folosea abilitățile de comerciant pentru a vinde tablouri neobișnuite, portrete de copii cu ochi supradimensionați și ușor întunecați. Curând, acesta a devenit o celebritate în Statele Unite ale Americii, iar numele său a fost rapid asociat acestui gen de pictură.

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când soția sa, Margaret Keane, susține public că ea este adevăratul artist al familiei și autorul picturilor vândute de soțul ei. Lupta pentru drepturile de autor ajunge în fața instanței, unde are loc unul dintre cele mai faimoase procese ale justiției americane.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
6. Birdman – 16 ianuarie 2015

Birdman este unul dintre favoriții acestui an la câștigarea celor mai importante premii ale industriei de film. Protagonistul este Riggan Thomson, un actor celebru pentru interpretarea unui popular supererou, dar care ajunge să dispară ușor ușor din amintirile fanilor. Dar Birdman nu și-a spus ultimul cuvânt, iar Riggan este decis să intre din nou în pielea personajului care l-a consacrat și să le demonstreze celor din jur că vremea nu i-a apus.

7. Winter Sleep – 16 ianuarie 2015

În Winter Sleep, lăsarea iernii îi face prizonieri, sub acelaşi acoperiş, pe Aydin, un fost actor, care conduce un mic hotel în centrul Anatoliei, pe soţia sa Nihal, cu care are o relație furtunoasă, şi pe sora lui, Necla, care suferă din cauza unui divorţ. Pe măsură ce zăpada începe să cadă, hotelul se transformă într-un adăpost, dar şi într-un loc din care nu pot scăpa şi care le alimentează animozitităţile.

8. The Water Diviner – 16 ianuarie 2015

Russell Crowe îl interpretează pe Connor, un fermier australian, celebru pentru ușurința prin care descoperă surse de apă potabilă în deșert. Visul său este de a-și vedea cei trei fii, pe care îi are, stabiliți la casele lor.

Doar că acest vis se năruie în momentul în care băieții săi sunt trimiși pe frontul de luptă de la Gallipoli, de unde nu se mai întorc. Măcinat de cele mai negre gânduri, Connor pleacă în Turcia pentru a afla ce s-a întâmplat cu fii săi.

9. Blackhat – 16 ianuarie 2015

Criminalitatea cibernetică începe să devină, dacă nu a reușit deja, o problemă importantă pentru societatea contemporană. În Blackhat, un atac cibernetic este lansat la scală globală, afectând economia și siguranța cetățenilor în mai multe state.

Autoritățile americane și chineze nu reușesc să dea de urma autorului acestei acțiuni, motiv pentru care ajung să apeleze la Nicholas Hathaway, un hacker condamnat la 15 ani de închisoare. Nicholas va încerca să-și pună în aplicare calitățile care l-au condus în spatele gratiilor, dar acesta lucru nu va fi deloc ușor în fața adversarului pe care trebuie să-l prindă.

Ce vedem la cinema în februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
10. Big Hero 6 – 23 ianuarie 2015

Anul trecut Disney intra în memoria fanilor filmelor de animație cu Frozen, iar anul acesta încearcă să repete performanța cu un robot gonflabil pe post de erou, numit Baymax. Împreună cu stăpânul său, Hiro Hamada, și prietenii săi, Baymax va încerca să salveze orașul San Fransokyo de la catastrofa ce este anunțată.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
11. Unbroken – 23 ianuarie 2015

Angelina Jolie a lăsat pentru moment cariera de actriță și s-a așezat comfortabil în scaunul de regizor. Ultimul său proiect din noua postură este Unbroken, un film biografic despre Louis Zamperini – fost maratonist olimpic şi aviator în Cel De-al Doilea Război Mondial, care a supravieţuit fără mâncare și apă timp de 47 de zile după prăbuşirea avionului său în Oceanul Pacific.

Într-un final, acesta ajunge la mal, pe una dintre insulele japoneze, unde este capturat şi încarcerat ca prizonier de război. Vreme de doi ani de zile acesta este torturat de soldații japonezi, fără însă a ceda în fața inamicilor.

12. Mommy – 23 ianuarie 2015

Câștigător a Premiului Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, Mommy ne va arăta drama unei femei văduve, mama unui adolescent în vârstă de 15 ani care suferă de sindromul ADHD. Cei doi sunt forțați să se mute din vechea locuință, să schimbe școala și locul de muncă, iar singurul ajutor pe care-l vor primi vine din partea unei vecine recent mutată în cartier.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
13. American Sniper – 23 ianuarie 2015

În prima lună din 2015 vom avea parte de încă un film biografic, despre cel mai bun lunetist al armatei americane și a dramei prin care acesta a trecut. Chris Kyle este numele soldatului cunoscut pentru acuratețea cu care își dobora inamicii pe frontul de luptă din Irak.

Iscusința sa a ajuns și la urechile inamicilor, care stabilesc și un preț pentru capul său. Încercând să supraviețuiască pericolelor de pe front, Chris se alege cu sindromul PTSD – des întâlnit în rândul soldaților aflați în zone de conflict armat. Odată ajuns acasă, soldatul reușește să-și neglijeze propria soție și proprii copii, închizându-se în sine și gândindu-se la întâmplările macabre la care a fost martor.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
14. The Imitation Game – 30 ianuarie 2015

Tot în categoria filmelor biografice este inclus și The Imitation Game, cu Benedict Cumberbatch și Keira Knightley în rolurile principale. De această dată, vom cunoaște povestea lui Alan Turing, matematicianul britanic care a reușit să spargă codul Enigma în Cel De-al Doilea Război Mondial și să contribuie decisiv la stabilirea deznodământului din 1945.

15. The Wedding Ringer – 30 ianuarie 2015

Atunci când urmează să faci pasul important de a te căsători, îți dorești ca toți prietenii să-ți fie alături. Dar ce faci dacă nu ai pe nimeni care să-ți fie cavaler de onoare? În această situație se află Doug, care, în mai puțin de două săptămâni, urmează să se căsătorească cu fata visurilor sale.

Deoarece nu a găsit pe nimeni care să accepte să-i fie cavaler de onoare, Doug apelează la compania Best Man Inc., specializată în acest domeniu. Doar că odată ce l-ai angajat pe Jimmy Callahan să-ți fie alături în ziua nunții, cu siguranță te vei alege cu momente imposibil de uitat.

16. Wild Card – 30 ianuarie 2015

Las Vegas, Crăciun se aproprie, iar o tânără fată este lăsată să moară la un colț de stradă. Plină de sânge și vânătăi, Holly ajunge la spital unde singurul lucru pe care-l poate rosti este “Nick”…

Nick este unul dintre amicii săi, fost soldat și un mare fan al jocurilor de noroc. Își câștigă existența din fraude puse la cale de oameni bogați ce doresc să-și impresioneze prietenele sau prietenii ori care doresc să li se asigure pază personală. Nick sare în ajutorul lui Holly și o va ajuta pe aceasta să obțină răzbunarea ce și-o dorește, dar acest lucru le va pune viața în pericol amândurora.

17. Ek Villain – 30 ianuarie 2015

Încheiem programul primei luni din 2015 cu un film indian: Ek Villain. Guru, protagonistul peliculei, pleacă în căutarea celui care i-a ucis persoana iubită, fiind determinat să facă tot ce-i stă în putință pentru a-l vedea cum plătește pentru fapta sa.

Acestea sunt cele 17 filme ce vor fi lansate de-a lungul lunii ianuarie și care vă vor îndemna să le urmăriți din scaunele comfortabile ale cinematografelor din România. La final de articol, vă doresc să aveți parte de un an plin de împliniri și filme memorabile! :)

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.