Ce Vedem la Cinema în Februarie 2015

Luna februarie este de multe ori declarată “luna dragostei” sau “luna îndrăgostiților” din motive mai mult decât evidente. Cafenelele, ceainăriile și restaurantele sunt, de regulă, aglomerate în zilele de 14 și 24 februarie, iar cinematografele doresc să aibă parte de un tratament asemănător.

Din acest motiv, în această lună majoritatea filmelor lansate în cinematografe vor aborda tema iubirii, sub o formă sau alta. Iubiri interzise, dragoste părintească, pasiune pentru artă, trădări în dragoste și noi începuturi din punct de vedere emoțional își vor face simțite prezența timp de patru săptămâni în sălile de cinema.

Ce Vedem la Cinema în Februarie 2015

Cele trei pictograme pe care le veți vedea în dreptul anumitor filme din rubrica “Ce vedem la cinema”, reflectă care sunt filmele ce vor putea fi vizionate la cinematograful IMAX, care sunt propriile mele recomandări și care sunt filmele lansate în formatul 3D.

Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014
1. Boyhood – 06 februarie 2015

Boyhood este un proiect cinematografic inedit, prin care regizorul Richard Linklater urmărește dezvoltarea din punct de vedere fizic și emoțional a lui Mason, un puști în vârstă de șapte ani. Drama acestuia începe în școala primară, atunci când părinții lui divorțează, iar sora îi dă mari bătăi de cap, și se încheie odată cu plecarea la colegiu.

Timp de 12 ani regizorul și actorii din distribuție au filmat pentru Boyhood, realizând o călătorie emoțională și naturală de-a lungul timpului, de la copilărie până la maturitate.

Ce vedem la cinema în februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014

2. Jupiter Ascending – 06 februarie 2015

La naşterea lui Jupiter Jones, semnele au arătat că destinul ei va fi unul măreţ. Acum ajunsă la maturitate, Jupiter visează des la stele și la secretele pe care acestea le pot ascunde, dar întotdeauna este adusă la realitate de slujba ei de femeie de serviciu.

Numai când Caine, un fost soldat modificat genetic, ajunge pe Pământ pentru a o găsi, Jupiter începe să întrevadă destinul ce i s-a hărăzit: semnătura ei genetică o face următoarea pe lista unei extraordinare moşteniri în stare să readucă echilibrul în cosmos.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014

3. Whiplash – 06 februarie 2015

Andrew Neiman e un baterist de jazz, care, la 19 ani, visează să devină cel mai bun din domeniul său. Este ambițios și motivat pentru a se ridica la nivelul elitei naționale a muzicienilor proveniţi din Conservatorul de muzică.

După ce într-o seară Terence Fletcher, un dirijor renumit atât pentru talentul său pedagogic cât şi pentru metoda sa ciudată de predare, îl aude pe Andrew exersând la tobe, tânărul primește invitația de a face parte din orchestra maestrului. Sub îndrumarea noului profesor, Andrew va înțelege cu adevărat expresia “Arta cere sacrificii!”.

4. Le meraviglie – 06 februarie 2015

Le meraviglie spune povestea unei familii multietnice de apicultori din zilele noastre, care încearcă să supravieţuiască în timpul crizei economice. Gelsomina, cea mai mare dintre cele patru surori, este moştenitoarea desemnată a unui “regat” ciudat, construit de tatăl lor pentru a le proteja de “sfârşitul lumii”.

Însă regulile stricte, care până acum au ţinut familia unită, sunt pe cale de a fi încălcate. Una dintre cauze ar fi sosirea lui Martin în căminul lor, un tânăr infractor care face parte dintr-un program de reabilitare pentru tineri.

Ce vedem la cinema februarie 2014

5. The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – 06 februarie 2015

Citește cronica noastră »

Piratul Burger Beard caută cu disperare ultima pagină dintr-o carte magică, ce face ca orice plan malefic scris în ea să devină realitate. Faptele piratului pun în pericol întregul oraş Bikini Bottom, iar SpongeBob şi prietenii săi sunt cei care îl vor înfrunta.

6. Fifty Shades of Grey – 13 februarie 2015

În 2011 scriitoarea britanică Erika Leonard, care se semnează cu pseudonimul E.L. James, a dat frâu liber fanteziilor erotice odată cu publicarea romanului Fifty Shades of Grey. În acest an, de Sf. Valentin, ecranizarea romanului va fi lansată în cinematografe, oferind celor lipsiți de inspirație o idee bună pentru sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților.

Filmul îi are ca protagoniști pe Anastasia Steele, o studentă la filologie, și pe Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes. Aceștia se întâlnesc în urma unui interviu pe care Anastasia îl ia tânărului magnat, în timpul căruia atracția dintre cei doi înflorește. Ea este o fire mai retrasă, introvertită, el genul de bărbat obișnuit să obțină ceea ce-și dorește. Chimia dintre cei doi nu poate fi negată, dar gusturile erotice neobișnuite ale lui Christian Grey o pot îndepărta pe Anastasia.

7. Wish I Was Here – 13 februarie 2015

O dramă cu o ușoară tentă de umor, în care personajul principal, Aidan, trebuie să depășească răscrucea apărută în viața sa. Ușile par a-i fi trântite în fața ori de câte ori încearcă să treacă prin ele, iar visele din adolescență par a nu avea sorți de izbândă. Din aceste motive, Aidan va face schimbări drastice în privința stilului său de viață, schimbări ce vor afecta întreaga familie a acestuia.

8. Kingsman: The Secret Service – 13 februarie 2015

Regizorului Matthew Vaughn pare a fi fan al revistelor de benzi desenate, acesta realizând în ultimii ani două producții care au la bază o asemenea sursă (Kick, X-Men First Class). În acest an vine rândul revistei The Secret Service să beneficieze de același tratament și să prezinte povestea unui puști debusolat, care ajunge să fie recrutat de un agent MI6 pentru a-l transforma într-un superspion.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014

9. Stockholm – 13 februarie 2015

Citește cronica noastră »

Stockholm este o producție spaniolă despre noul cod moral al tinerilor și despre relațiile amoroase moderne. Este un film intim despre un el și o ea, care ajung să se cunoască la o petrecere și să poarte conversații lungi și intense până în zorii zilei.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014

10. Big Eyes – 20 februarie 2015

“Ochii sunt oglinda sufletului” spune o veche zicală. În anii ’50, Walter Keane își folosea abilitățile de comerciant pentru a vinde tablouri neobișnuite, portrete de copii cu ochi supradimensionați și ușor întunecați. Curând, acesta a devenit o celebritate în Statele Unite ale Americii, iar numele său a fost rapid asociat acestui gen de pictură.

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când soția sa, Margaret Keane, susține public că ea este adevăratul artist al familiei și autorul picturilor vândute de soțul ei. Lupta pentru drepturile de autor ajunge în fața instanței, unde are loc unul dintre cele mai faimoase procese ale justiției americane.

11. White God – 20 februarie 2015

White God / Orașul câinilor este o fabulă inspirată dintr-un proiect de lege al Guvernului din Ungaria, care a dorit să impoziteze pe stăpânii de câini în funcție de rasa canină pe care o are animalul: rasele autohtone erau scutite de impozit, câinii cu pedigree beneficiau de taxe mai mici, iar pentru câinii vagabonzi trebuia să plătești o taxă mult mai mare.

În film, tatăl lui Lili, o fetiță de 13 ani, eliberează câinele familiei pe străzi din cauza taxei impuse de autorități. Fetița nu este de acord cu decizia luată și pornește în căutarea prietenului ei cel mai bun, fiind convinsă că dragostea poate învinge orice obstacol.

12. The Woman in Black 2: Angel of Death – 20 februarie 2015

Din cauza bombardamentelor din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, profesoarele Eve Parkins şi Jean Hogg sunt nevoite să îşi evacueze elevii în Crythin Gifford, un sătuc aflat la mică distanţă de oraş. Aceştia se cazează în aceeaşi casă, în care, în urmă cu 40 de ani, Arthur Kipps (din prima parte) a investigat primul său caz supranatural. În foarte scurt timp, Eve realizează şi ea că locuinţa este bântuită.

Cu cât vor sta mai mult în casă, cu atât vor fi mai atraşi în terifiantul trecut a foştilor locatari, iar maleficul spirit care le dă târcoale va fi mai aproape să pună stăpânire pe sufletele copiilor. Cu ajutorul pilotului Jeremy Irvine, profesoarele încearcă să îi protejeze pe cei mici şi să afle adevărul despre Femeia în Negru.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014

13. The Theory of Everything – 20 februarie 2015

Citește cronica noastră »

The Theory of Everything descrie viaţa şi cariera celui mai cunoscut fizician contemporan, Stephen Hawkings, conform informațiilor cuprinse în volumul de memorii „Travelling to Infinity: My Life with Stephen”, scris de Jane Wilde, soţia fizicianului.

Stephen Hawkins a fost diagnosticat la 21 de ani cu o boală gravă, degenerativă, iar doctorii i-au spus că mai are de trăit doar doi, trei ani. Cu toate stea, el a ajuns la 73 de ani în prezent, devenind pe parcurs şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge (funcţie ocupată cândva şi de Isaac Newton) şi unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă ai zilelor noastre.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014

14. De ce eu? – 27 februarie 2015

Cristian este un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente.

Ancheta are însă implicaţii la nivel înalt, lucru care zdruncină încrederea tânărului magistrat în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

15. The Boy Next Door – 27 februarie 2015

Claire Peterson, o mamă recent divorțată, încearcă să-și refacă viața și să se concentreze pe creșterea fiului ei și pe cariera de profesor. Dar în momentul în care îl întâlnește pe Noah, tânărul său vecin și elev la liceul unde aceasta predă, Claire cedează tentației de a o lua de la capăt și pe plan sentimental.

Mica aventură se transformă însă într-un joc periculos, dictat de  tânărul vecin care nu pare a vrea să renunțe la pasiunea pentru profesoara sa.

16. Shaun the Sheep – 27 februarie 2015

Vă aduceți aminte de scurtmetrajele de animație cu Shaun the Sheep produse de BBC? Dacă da, atunci poate veți fi bucuroși să aflați că studio-ul Aardman Animations a pregătit pentru sfârșitul lunii februarie un lungmetraj care o va avea pe neastâmpărata oaie în prim-plan.

17. The Lazarus Effect – 27 februarie 2015

Filmul prezintă încercările unui grup de studenţi dornici să descopere secretele creierului uman. Însă, atunci când Zoe, unul dintre cercetători, îşi pierde accidental viaţa, colegii folosesc un ser revoluţionar ce reuşeşte să o readucă printre cei vii. Dar Zoe nu mai este aceeași persoană pe care aceștia o cunoșteau, tinerii fiind nevoiţi să lupte din răsputeri pentru a izola „creatura”.

Ce vedem la cinema în februarie 2014

18. Focus – 27 februarie 2015

Nicky Spurgeon este un maestru al escrocheriilor și este obișnuit să ducă un stil de viață luxos. Dar toate acestea se vor schimba atunci când ajunge să o întâlnească pe frumoasa Jess, o novice ambiţioasă în arta înşelăciunii. După ce-i destăinuie câteva dintre secretele meseriei, Nicky alege să rupă relaţia şi să dispară fără urmă.

Trei ani mai târziu, cei doi se reîntâlnesc în Buenos Aires, unde află că au în comun aceeaşi ţintă şi scopul de a da o ultimă lovitură care să le asigure retragerea în plină glorie. Dacă cei doi vor lucra din nou împreună și vor împărţi prada, sau vor prefera să acționeze fiecare pe cont propriu, vom afla în Focus pe 27 februarie!

Lista filmelor ce vor avea premiera în luna februarie se încheie aici. Cu speranța că veți găsi filmele pe care doriți să le vizionați în următoarea perioadă în cinematografe, vă urez vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.