Ce vedem la cinema în Februarie 2014

Luna februarie este declarată pe bună dreptate “luna dragostei”, iar acest lucru se reflectă și în programul cinematografelor din România! Mai mult de jumătate dintre filmele care se vor lansa în această lună au ca temă principală iubirea, indiferent dacă ea se manifestă în mod tradițional, Shakespearian, față de literatură, faţă de altă formă de artă, ori faţă de o Inteligență Artificială.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014

La fel ca la ultimele ediții de “Ce vedem la cinema”, filmele prezentate în acest articol vor fi însoțite de cele trei pictograme menite să indice: filmelece vor fi lansate în format IMAX, pe care le recomand în mod personal, sau care se vor lansa în format 3D.

Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
1. Nymphomaniac Volume II – 07.02.2014

Citește cronica noastră aici»

Cea de-a doua parte a filmului Nymphomaniac, un alt proiect controversat al regizorului danez Lars von Trier, a fost pe-aproape să fie interzis în cinematografele din România în urma ratingului Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Din fericire, la insistențele distribuitorului filmului în România și a cinefililor, s-a revenit asupra deciziei și vom putea vedea sfârșitul poveștii lui Joe, o femeie de 50 de ani care s-a autodiagnosticat drept nimfomană. Dacă în prima parte am aflat despre viața sexuală a lui Joe în adolescență, în cea de-a doua parte vor fi prezentate aventurile acesteia odată ajunsă la vârsta maturității.

Ce vedem la cinema în februarie 2014
2. RoboCop – 07.02.2014

După o pauză de 20 de ani, RoboCop revine în atenția fanilor lui Alex Murphy cu un reboot care pare a fi promițător. Acțiunea se petrece în anul 2029, perioadă în care războaiele sunt câștigate cu ajutorul dronelor, iar succesul acestora impune instalarea acestui tip de securitate și la nivel național.

Alex Murphy este unul dintre puținii polițiști care mai fac tot ce le stă în putință pentru a salva orașul Detroit de valul de crime și corupție ce a pus stăpânire pe acesta. Dar în urma unui incident, șansele polițistului de a supraviețui sunt minime, moment în care cea mai mare întreprindere specializată în robotică decide să testeze un program pilot. Ofițerul Murphy supraviețuiește, dar cu prețul de a duce un stil de viață diferit față de cel cu care era obișnuit până în acel moment.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
3. Her – 07.02.2014

Plasată în orașul Los Angeles, cândva în viitor, povestea filmului Her îl are drept protagonist pe Theodore, un bărbat sensibil, care își câștigă existența scriind scrisori personale pentru alți oameni. Cu inima frântă după un lung mariaj ce a eșuat, Theodore găsește alinare și compasiune într-un nou sistem de operare pe calculator, construit pentru o mai bună interacțiune cu utilizatorul.

Vocea blândă, simpatică și pătrunzătoare a lui “Samantha” îi redă încrederea de sine lui Theodore, iar pe măsură ce dorințele acestuia cresc, relația lor de prietenie se transformă într-o veritabilă poveste de dragoste.

4. Ultimul Zburător – 07.02.2014

Prima trilogie românească a genului fantasy debutează cu filmul Ultimul Zburător, un basm modern despre un demon de o frumusețe răpitoare, care tulbură mințile fetelor tinere, făcându-le să tânjească după iubire.

Plasată în anul 2012, o perioadă în care oamenii nu mai cred în basme, povestea este centrată în jurul lui Zanoni, Ultimul Zburător, un personaj misterios care seară de seară oferă tinerelor fete momente de neuitat. Într-una dintre aceste seri, Zanoni ajunge la concertul unei fete pe nume Eliza, o frumoasă tânără de 22 ani, aflată la debutul în industria muzicală și care are sprijinul prietenul ei, fiul patronului unui important trust media.

Eliza îi va schimba radical percepția Zburătorului despre iubire și propria existență, iar acesta, la rândul lui, îi va oferi posibilitatea tinerei fete să se auto-cunoască, să-și înfrunte temerile și să să-și redescopere trecutul.

5. The Monuments Men – 14.02.2014

În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, una dintre obiectivele armatei lui Adolf Hitler a fost de a descoperi cele mai valoroase comori artistice din Europa. O parte dintre acestea urma să intre în posesia Germaniei naziste, iar cealaltă parte urma a fi distrusă. Pentru a preveni o asemenea pierdere, a mii de ani de cultură, o grupare formată din șapte directori de muzee, curatori și istorici ai artei de origine americană și britanică ajung în Europa.

O misiune ce pare a fi imposibilă, dat fiind faptul că aceste obiecte de artă se aflau în spatele liniilor inamice, dar pentru care gruparea The Monuments Men este dispusă să sacrifice tot, inclusiv propriile vieți.

6. Vampire Academy – 14.02.2014

Citiți cronica noastră aici»

Seria de șase romane scrisă de Richelle Mead și intitulată Vampire Academy, debutează în acest an pe marile ecrane de Sf. Valentin. Cu această ocazie vom cunoaşte un loc secret și misterios, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, o instituție de învățământ denumită Academia Sf. Vladimir, numai potrivită pentru a fi educați moroii (vampirii vii și muritori) și dhampirii (rezultatul interacțiunii dintre un moroi și un om).

În cadrul Academiei, studenţii sunt pregătiți pentru a se apăra de atacurile sângeroase ale strigoilor, cea de-a treia specie de vampiri și cea mai înspăimântătoare dintre aceştia. Una dintre studentele acestei Academii, Rose Hathway (dhampir) se pregătește pentru a deveni garda de corp a celei mai bună prietene de-ale ei, prințesa moroilor, pe nume Lisa Dragomir.

Pe lângă antrenamentele fizice dure și epuizante, Rose trebuie să facă față și comploturilor puse la cale în interiorul Academiei, dar și unei idile tăinuită și interzisă.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
7. Endless Love – 14.02.2014

Citește cronica noastră aici»

Un alt fel de poveste de dragoste, diferită de iubirea faţă de artă, de cea virtuală, de cea din lumea vampirilor sau faţă de cea din imaginația lui Lars von Trier, vom descoperi în filmul Endless Love! O poveste desprinsă din lumea reală și din textele scrise de William Shakespeare, plină de naivitate și puritate.

O poveste clasică, despre doi tineri care, provenind din medii diferite, ajung să descopere unul în celălalt ce-nseamnă a fi liber și a te îndrăgosti. Jade și David sunt numele protagoniștilor acestei povești de dragoste, care nu poate exista fără sacrificii, părinții celor doi opunându-se relaţiei dintre cei doi și făcând orice pentru a-i putea despărți.

8. Winter’s Tale – 14.02.2014

O nouă poveste de dragoste descoperim și în Winter’s Tale, dar diferită prin faptul că punctul de abordare al acesteia este reîncarnarea.

Este anul 1916, o perioadă în care tropotul cailor străbătea zgomotos străzile lungi și pietruite din New York. Peter Lake, un hoț obișnuit ajunge să pătrundă în casa lui Beverly Penn, o tânără fată aflată pe patul de moarte din cauza turbeculozei. Iubirea ce se înfiripă între cei doi îi oferă fetei clipe de alinare a durerii înainte ca aceasta să se stingă din viață din cauza necruțătoarei boli.

Aproape 100 de ani mai târziu, Peter se trezește pe străzile unui New York plin de clădiri zgârie-nori, iar destinul face ca acesta să-și reîntâlnească jumătatea, determinându-l să facă tot ce-i stă în putință pentru a nu o pierde și a doua oară.

Ce vedem la cinema februarie 2014
9. The Lego Movie – 14.02.2014

În oraşul unde totul este fantastic, plin de entuziasm şi zâmbete, Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, pare să fie cel mai fericit locuitor. Fără a se remarca prin calităţi excepţionale, Emmet ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte, din greşeală, titlurile de „Persoană Extraordinară” şi „Salvatorul Planetei”.

Astfel, acesta este nevoit să pornească într-o călătorie pentru a opri distrugerea omenirii. Cu toate că este complet nepregătit pentru această misiune, mai mulţi supereroi îndrăgiţi îi vor sări în ajutor lui Emmet.

Ce vedem la cinema februarie 2014Ce vedem la cinema în februarie 2014
10. Pompeii – 21.02.2014

Kit Harington interpretează rolul unui sclav pe nume Milo, al cărui vis este de a-și cumpăra libertatea într-o bună zi și de a se căsători cu fiica stăpânului său. Dar acest vis este departe de a fi îndeplinit, în special după ce fata pe care o iubește este promisă unui senator roman corupt, iar el este vândut unui alt dominus.

În vara anului 79 d.H., Milo se află la bordul unei nave ce se îndreaptă spre Napoli, departe de persoana iubită și prietenul său cel mai bun. Atunci când erupe vulcanul Vezuviu, Milo este determinat să se-ntoarcă și să-i salveze pe cei doi pe care i-a lăsat în urmă.

11. Prince Avalanche – 21.02.2014

Alvin şi Lance îşi petrec vara anului 1988 vopsind marcajele unui interminabil şi pustiu drum de ţară. Lance, o fire activă și sociabilă, suportă cu greu izolarea şi faptul că se află atât de departe de petreceri şi fete. Nu la fel stau lucrurile cu seriosul și rigidul Alvin, care scrie scrisori pline de pasiune iubitei sale, sora mai mare a lui Lance.

Cei doi ajung să se rătăcească prin pădure într-o maşină mică, să se contrazică, să se certe și apoi să se împace. O călătorie pe parcursul căreia cei doi vor afla unul despre celălalt mai multe lucruri decât şi-ar fi dorit. O călătorie ce va da naștere unei prietenii surprinzătoare între cei doi.

12. 3 Days to Kill – 21.02.2014

Citește cronica noastră aici »

Kevin Costner interpretează rolul lui Ethan Runner, un agent al Serviciilor Secrete specializat în dejucarea planurilor celor mai periculoși răufăcători. Intenționând să renunțe la carieră, pentru a putea să se reapropie de propria fiică și soție, viața lui Ethan este pusă în pericol atunci când este forțat să accepte o ultimă misiune: descoperirea identității unui terorist care intenționează să ucidă mii de persoane.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
13. Like Father, Like Son – 21.02.2014

Un important om de afaceri află că fiul său a fost înlocuit la naștere cu un alt copil. La aflarea veștii, acesta este pus în fața unei decizii importante: să își caute adevăratul fiu sau să-l accepte pe cel pe care l-a crescut ca și pe propriul său fiu.

14. Non-Stop – 28.02.2014

Bill Marks, interpretat de Liam Neeson, este polițistul de serviciu de la bordul unei aeronave cu ruta New York – Londra. În timpul zborului, acesta primește o serie de sms-uri prin care este anunțat că la fiecare 20 de minute câte o persoană aflată la bordul aeronavei va fi omorâtă dacă nu se va realiza un transfer de 150 de milioane de dolari.

Dar toți cei care au urmărit seria Taken și nu numai, cunosc faptul că Liam Neeson nu răspunde răufăcătorilor atunci când aceștia îl amenință.

15. The Bag Man – 28.02.2014

Jack, protagonistul filmului, este un tip care a fost urmărit toată viața de ghinion, dar care are un suflet bun, motiv pentru care un important om al mafiei îl angajează pentru o sarcină simplă. Dar pe cât de simplă pare a fi sarcina dată, pe atât de dubios sună: Jack trebuie să-și aștepte șeful într-o camera cu numărul 13 al unui motel izolat.

Dar odată ce îşi începe misiunea, diverse personaje “suspecte” apar în aceeași cameră, toate având aceeași sarcină. Fără a ști ce se-ntâmplă cu adevărat, Jack dorește să ducă la bun sfârșit slujba primită, chiar dacă noaptea se anunţă a fi una sângeroasă.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014

16. The Book Thief – 28.02.2014

Citește cronica noastră aici»

Ecranizarea romanului de succes cu acelaşi nume, scris de Markus Zusak, ne-o prezintă pe Liesel, o tânără fată, de origine evreiască, rămasă orfană și care ajunge în grija unui cuplu de nemți deschis la minte.

Chiar dacă acțiunea are loc la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, părinții adoptivi îşi fac timp să o înveţe pe Liesel să citească şi să descopere lumea prin intermediul cărţilor. Curajul şi personalitatea puternică a tinerei fete îi vor fi alimentate de influența noilor părinţi, care au propriile valori morale, încălcând regulile stabilite de regimul nazist.

The Book Thief încearcă să ne prezinte o poveste optimistă, care înfățișează contrastul dintre inocență (ilustrată de personajul Liesel) și tirania care a marcat acea perioadă a istoriei omenirii.

În concluzie, nu mai puțin de 16 filme vor fi lansate în cinematografele românești în această lună și o bună parte dintre acestea sunt numai bune pentru a petrece o zi frumoasă de 14 sau 24 februarie. Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.