Ce vedem la cinema în August 2013

Ce-vedem-la-cinema-in-august

O nouă lună, o nouă întrebare: Ce vedem la cinema în august? Dacă în luna iulie am avut parte de 13 filme de unde am putut alege ce să vizionăm în cinematografele din România, în luna august vor avea loc 19 premiere de film în țară.

Cele două pictograme noi în rubrica Ce vedem la cinema vor continua să indice filmele care sunt lansate în format 3D și filmele pe care le recomand personal în luna respectivă să fie vizionate în cinematografele din țară.

Ce vedem la cinema în mai 2013Ce vedem la cinema în mai 2013
1. Turbo – 02.08.2013

După succesul neașteptat de mare al animației The Croods, DreamWorks lansează cel de-al doilea proiect al său din acest an, intitulat Turbo. Prin intermediul acestuia, regizorul David Soren dorește să ne aducă aminte de o lecție de mult timp uitată: pentru cei care îndrăznesc să viseze, lumea poate fi o sursă de încântare, inspiraţie şi împlinire.

Turbo (a cărui voce îi aparține lui Ryan Reynolds) este un melc, care visează să devină cel mai mare pilot de curse din lume. Obsesia lui pentru viteză și pentru toate lucrurile rapide l-au exclus din comunitatea melcilor de grădină și l-au transformat într-o rușine pentru fratele mai mare, precautul melc Chet.

După un accident bizar, în urma căruia dobândeşte capacitatea de a atinge viteze incredibile, lui Turbo i se oferă șansa de a-și îndeplini visul și de a realiza imposibilul: să concureze împotriva celor mai buni piloţi, în cursa Indianapolis 500.

2. RED 2 – 02.08.2013

Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich, Mary-Louise Parker revin în sequel-ul filmului din 2010, RED, acestora alăturându-se alte două nume sonore de la Hollywood: Anthony Hopkins și Catherine Zeta-Jones.

Fostul agent CIA, Frank Moses, face din nou echipă cu gașca lui de spioni ieșiți la pensie pentru a găsi un dispozitiv nuclear portabil. Ca să reușească trebuie să supraviețuiască unei armate de asasini nemiloși, care vor să pună și ei mâna pe această armă de ultimă generație.

Misiunea îi poartă pe Frank, Sarah și Marvin prin Paris, Londra și Moscova, cu șeful serviciilor secrete britanice, Victoria, pe urmele lor, care are ordin să îl asasineze pe Frank. Depășiți numeric și fără să aibă la dispoziție prea multe arme, cei trei vor fi nevoiţi să se bazeze pe intuiție și pe trucurile învățate în vechea școală de spioni, în încercarea de a salva lumea și de a rămâne în viață.

3. This is The End – 09.08.2013

Vă aduceți amine de nebunia de anul trecut legată de sfârșitul lumii, care ar fi trebuit să aibă loc pe 21 decembrie 2012? Seth Rogen nu a uitat de acele momente și a dorit să realizeze un film împreună cu câțiva prieteni de la Hollywood, prin intermediul căreia să ne prezinte cum ar reacționa anumite vedete în timpul pretinsei apocalipse a anului trecut.

Seth Rogen, Rihanna, Emma Watson, Jonah Hill, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson, Michael Cera
și alte celebrități își vor juca propriile roluri în această comedie, care pornește de la o petrecere dată acasă la James Franco.

icon
4. The Conjuring – 09.08.2013

Sub cârma regizorului James Wan, responsabil pentru Saw (2004) și Insidous (2010) – două filme foarte bune ale genului horror, The Conjuring promite să fie cel mai bun film al aceluiaşi gen, pe care-l vom vedea în acest an în cinematografe.

Purtând ștampila “Based on a True Story“, filmul prezintă povestea a doi specialişti în paranormal, Ed şi Lorraine Warren, care sunt chemaţi de familia Perron, terorizată de prezenţa unor spirite întunecate la ferma lor. Forţaţi să confrunte puternicul demon, cei doi au de-a face cu cel mai terifiant caz din carierele lor.

icon
5. Un episod din viaţa unui culegător de fier vechi – 09.08.2013

Câştigător în acest an la Berlin la categoriile: Ursul de Argint – Marele Premiu al Juriului, Ursul de Argint pentru cel mai bun actor (Nazif Mujić) și Premiul Juriului Ecumenic, filmul bosniac Epizoda u zivotu beraca zeljeza ajunge în cinematografele din ţara noastră, distribuit de Transilvania Film.

Povestea aparţine unei familii de rromi, care trăieşte departe de centrele urbane din Bosnia-Herţegovina. Tatăl, Nazif, adună metalul din maşinile scoase din uz şi îl vinde la fier vechi. Mama, Senada, face curat în casă, găteşte, coace şi are grijă de cele două fetiţe. Într-o zi ea simte o durere ascuţită în abdomen care o forțează să meargă la spital unde i se spune că s-a întâmplat ceva cu fătul din pântece, riscă să facă septicemie şi trebuie operată cât mai repede. Dar Senada nu are asigurare medicală…

6. Kick-Ass 2 – 16.08.2013

După succesul din 2010, Kick-Ass, Hit Girl şi Red Mist revin pe marile ecrane, fiind gata de acţiune în Kick-Ass 2!

Supereroii amatori din filmul lansat în 2010, Hit Girl şi Kick-Ass, încearcă să ducă o viaţă normală de adolescenţi ca Mindy şi Dave. Dar pentru că simt că destinul lor este altul, cei doi liceeni înfiinţează prima echipă de supereroi din lume.

Din nefericire, Mindy este prinsă de tatăl său adoptiv că acţionează drept Hit Girl, fiind nevoită să se retragă și să petreacă timpul cu colegele sale de liceu. Fără Mindy alături, Dave îşi unește forţele cu echipa Justiţia Eternă (Justice League în varianta amatorilor), condusă de un fost mafiot pocăit, colonelul Stars and Stripes.

Chiar când supereroii amatori au început să se facă remarcaţi pe stradă, cel mai mare ticălos din lume, The Motherfucker, şi-a adunat propria gaşcă de superrăufăcători şi a realizat un plan care să-i facă pe Kick-Ass şi pe Hit Girl să plătească pentru ce i-au făcut tatălui său.

icon
7. Elysium – 16.08.2013

Jodie Foster și Matt Damon sunt în anul 2159, atunci când există două clase sociale: cei foarte bogaţi, care locuiesc pe o staţie spaţială imaculată şi construită de mâna omului – denumită Elysium, şi restul oamenilor, care trăiesc pe o planetă Pământ suprapopulată şi aflată în ruină.

Secretara de stat Rhodes, un oficial dur al Guvernului, nu se dă în lături de la nimic pentru a înăspri legile împotriva imigraţiei şi pentru a conserva stilul luxos de viaţă al cetăţenilor de pe Elysium. Asta nu îi împiedică, însă, pe oamenii de pe Terra să încerce să pătrundă în Elysium, prin orice mijloace posibile.

Atunci când ghinionistul Max este prins la ananghie, acceptă să pornească într-o misiune descurajatoare, care, dacă va fi încununată de succes, nu numai că îi va salva lui viaţa, dar va aduce egalitate între cele două lumi aflate la poli diferiţi.

icon
8. Passion – 16.08.2013

Noomi Rapace și Rachel McAdams joacă în Passion, un remake al producției franceze Crime d’Amour, ultima regizată de Alain Corneau înainte de moartea sa din 2010.

Christine este directoarea executivă a unei firme cu profil agricol din Franţa, o femeie nemiloasă, ingenioasă şi diabolică. O femeie care nu face compromisuri şi care adoră să-şi implice angajaţii într-un joc de-a şoarecele şi pisica, seducându-i şi şantajându-i, dezvoltând astfel o relaţie apropiată cu Isabelle.

Cele două femei împart acelaşi amant, contabilul Philippe, care este dominat în dormitor de ambele partenere de sex. Atunci când un coleg o învaţă pe Isabelle cum să iasă în avantaj în faţa Christinei, raportul de forţe se inversează, femeia matură apelând la un truc murdar pentru a-și umili angajata. În zilele care urmează, Christine şi Isabelle plănuiesc acte de răzbunare una împotriva celeilalte, conflictul luând amploare.

9. The Bling Ring – 16.08.2013

Un grup de adolescenţi obsedaţi de celebrităţi se folosesc de internet pentru a afla pe unde îşi petrec timpul vedetele lor preferate care locuiesc în California. Când acestea lipsesc de acasă, tinerii intră fraudulos în locuinţe şi-şi fac de cap în condiţii de lux.

Grupul devine faimos după ce dă spargeri şi fură haine şi bijuterii create de designeri celebri din casele unor vedete, precum Lindsay Lohan, Paris Hilton, Audrina Patridge, Megan Fox, Miranda Kerr. Emma Watson face parte din distribuția ce va prezenta în cinematografe cele întâmplate în urmă cu patru-cinci ani.

Ce vedem la cinema în mai 2013
10. Percy Jackson: Sea of Monsters – 23.08.2013

Percy Jackson: Sea of Monsters este cea de-a doua adaptare a celebrei serii de cărți pentru copii: Percy Jackson & the Olympians, scrisă de Rick Riordan. Prima carte din serie, Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief, a fost adaptată pe marile ecrane în urmă cu trei ani și, deși nu a avut succesul așteptat în cinematografele de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, producătorii au fost dispuși să-ncerce în continuare să atingă succesul lui Harry Potter.

În cea de-a doua carte, Percy Jackson, un băiat de 12 ani care află că este fiul lui Poseidon și, implicit, un semi-zeu, trebuie să se aventureze în Triunghiul Bermudelor, în căutarea unui obiect magic care poate salva de furia lui Cronos casa lui și a prietenilor săi semi-zei.

Ce vedem la cinema în mai 2013
11. The Smurfs 2 – 23.08.2013

Un alt sequel, de data aceasta a animației blockbuster The Smurfs (2011), în care vrăjitorul cel rău, Gargamel, creează nişte fiinţe care seamănă cu ştrumfii, dar care sunt rele şi se numesc Obraznicii. El speră ca acestea să-l ajute să obţină controlul asupra poţiunii magice a ştrumfilor.

Dar când află că numai un ştrumf adevărat poate să-i ofere ceea ce-și doreşte, Gargamel o răpeşte pe Ştrumfiţă şi o duce în capitala Franţei, unde, datorită admirației din partea a milioane de parizieni, este considerat un mare vrăjitor.

Numai Papa, Clumsy, Grouchy şi Vanity pot să revină în lumea oamenilor ca să-i găsească pe prietenii lor, Patrick şi Grace Winslow, pentru ca împreună s-o salveze pe Ştrumpfiţă! Dacă aceasta, care a fost întotdeauna diferită faţă de ceilalţi ştrumfi, va lega o relaţie cu obrăznicăturile Vexy şi Hackus, sau dacă ștrumfii vor reuşi s-o convingă că numai dragostea lor este reală, vom afla începând cu 23 august în cinematografele din țară.

12. Girl Most Likely – 23.08.2013

Imogene era cândva o tânără scenaristă din New York cu potenţial şi talent, căreia i se prezicea o carieră înfloritoare. Însă, după ce a intrat într-o criză de identitate şi şi-a pierdut încrederea în sine, potenţialul ei s-a pierdut. Iubitul ei o părăseşte, dar Imogene nu vrea să accepte asta şi îşi foloseşte talentul ei dramatic pentru a organiza o sinucidere falsă, crezând că astfel va recâştiga simpatia lui.

Planurile îi sunt date peste cap atunci când ajunge la spital, iar medicii o vor externa doar dacă familia o va ține sub observație. Cea care este chemată să o externeze e Zelda, mama ei, de care se îndepărtase în ultimii ani şi care devenise dependentă de jocurile de noroc. Imogene se vede nevoită să plece din New York, din cercul său de prieteni şi să se mute cu Zelda în Jersey.

În loc de anturajul obișnuit, Imogene va interacţiona cu fratele ei, cu mama, cu iubitul mamei, un mincinos compulsiv care pretinde că e agent CIA şi cu un tânăr simpatic, luat drept chiriaş de Zelda în fosta cameră a lui Imogene. Toţi aceştia o vor ajuta, însă, să realizeze care este rostul ei pe lume.

13. Jobs – 23.08.2013

E nevoie de un singur om pentru pornirea unei revoluții: Steve Jobs. Jobs sau Omul care a schimbat lumea este povestea extraordinară a lui Steve Jobs, inovatorul emblematic şi antreprenorul desăvârșit care a făcut imposibilul. Filmul spune povestea inspirațională, și totodată tulburătoare, a omului care a trasat viitorul tehnologiei și a schimbat lumea pentru totdeauna.

Astfel sună prezentarea filmului în care Ashton Kutcher îl interpretează pe Steve Jobs, creierul produselor Apple și al altor invenții, cel care a decedat în urmă cu doi ani.

icon
14. Sunt o babă comunistă – 23.08.2013

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită, se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea și Ana Ularu fac parte din distribuție, filmul fiind realizat de MediaPro Pictures.

15. We’re the Millers – 30.08.2013

Jennifer Aniston, Emma Roberts, Ed Helms și Jason Sudeikis formează o familie în We’re the Millers. David (Jason Sudeiks) e un traficant de droguri care vrea să se retragă din periculoasa ocupaţie, însă nu vrea să renunţe dacă nu e bogat. El plănuieşte să dea lovitura cu un transport imens de marijuana din Mexic în Statele Unite.

Pentru a putea trece graniţa cu acel transport, trebuie să încropească o familie perfectă, care să pară cât mai normală şi inocentă. El va fi capul de familie, mama va fi o stripteuză de la clubul unde David merge des, fiica mai mare o adolescentă fugită de acasă, iar fiul mai mic, tot un adolescent, dar unul naiv şi lipsit de experienţă.

16. 2 Guns – 30.08.2013

În ultimul an, agentul DEA Bobby Trench (rol interpretat de Denzel Washington) şi ofiţerul forţelor navale americane de informaţii, Marcus Stigman (rol interpretat de Mark Wahlberg), au lucrat sub acoperire ca membri ai aceluiaşi departament de narcotice. Niciunul dintre ei nu a ştiut, însă, că celălalt este un agent federal sub acoperire, astfel că la început au avut încredere unul în celălalt la fel de mult ca şi în criminalii pe care au fost însărcinaţi să-i aresteze.

Atunci când misiunea lor de a se infiltra într-un cartel de droguri mexican şi de a recupera milioane de dolari, a eşuat, Trench şi Stigman au fost aspru criticaţi de către superiorii lor. Acum că toată lumea vrea ca ei să ajungă în închisoare, sau sub pământ, singura lor soluţie este aceea de a face o echipă şi de a se bazeze unul pe celălalt. Din nefericire pentru urmăritorii lor, din cauza că băieţii buni au petrecut ani de zile pretinzând a fi răi, au învăţat şi câteva trucuri de-a lungul timpului.

17. Blue Jasmine – 30.08.2013

Jasmine e ţinută în puf, lux şi răsfăţ de soţul ei, Hal, dar totul se termină brusc când acesta e acuzat de fraudă, iar statul îi confiscă toţi banii drept pedeapsă. Jasmine îşi pierde în acest scandal până şi banii pe care-i avea ea economisiţi aşa că este nevoită să se mute cu sora ei, Ginger, cu care nu a ţinut legătura de-a lungul timpului.

Trecerea de la o clasă socială la alta, de la un stil de viaţă fără griji la coşmaruri şi atacuri de panică, o transformă pe Jasmine. Ea susține că fiecare om poate suporta un număr limitat de traume înainte să o ia razna şi să iasă pe stradă urlând…

Cu Blue Jasmine, Woody Allen se-ntoarce pe meleagurile Statelor Unite ale Americii, pentru a folosi orașul San Francisco drept spațiu de filmare. Regizorul în vârstă de 76 de ani i-a distribuit în ultimul său proiect pe Cate Blanchett, Alec Baldwin și Peter Sarsgaard.

18. The To Do List – 30.08.2013

Brandy Klark a terminat liceul în fruntea colegilor şi vrea ca, înainte de colegiu, să facă uitată imaginea ei de fată cuminte. Pentru aceasta, întocmeşte o listă cu toate “activităţile” pe care le-a ratat în timpul liceului.

Deoarece îşi dă seama că habar n-are cum să abordeze astfel de ocupaţii, Brandy apelează la sfaturile celor mai bune prietene. Dar este nevoie de mult curaj, imaginaţie şi deschidere de minte ca să termine toate activitățile de pe listă până la începerea anului universitar!

Ce vedem la cinema în mai 2013
19. This is Us – 30.08.2013

Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles şi Louis Tomlinson au participat la concursului britanic The X Factor în 2010. Deoarece nu aveau potențialul celorlalți concurenți care au trecut de audiții, cei cinci tineri au fost întrebați dacă doresc să continue împreună ca și trupă.

Au răspuns afirmativ și astfel a luat naștere una dintre cele mai iubite trupe pop din UK, One Direction. Sub îndrumarea lui Simon Cowell, membru al juriului X Factor, One Direction a terminat concursul pe locul al treilea.

Simon Cowell a continuat să creadă în potențialul lor ca și grup și i-a ajutat să scoată primul lor album Up All Night, în 2011, acesta debutând pe primul loc în topul Billboard 200. Melodiile lor, precum What Makes You Beautiful, au cucerit inimile a milioane de fani, iar documentarul This Is Us dorește să facă același lucru prin prezentarea aventurilor celor cinci membril în timpul competiţiei The X Factor, dar şi a ascensiunii lor către celebritatea mondială.

Animații, filme science fiction, comedii, documentare și filme horror vor invada în luna august cinematografele românești oferindu-ne o alternativă bună de a ne petrece timpul liber! Tu ce vei alege?

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.