Ce vedem la cinema în Aprilie 2014

300: Rise of an Empire, Need for Speed și Noah au reușit să vândă peste 450.000 de bilete în luna martie, o cifră care este cel puțin impresionantă. În luna aprilie, Captain America, Rio 2 și Transcendence vor încerca să atragă și mai mulți spectatori români în cinematografe.

Ce vedem la cinema în Aprilie 2014

Cele trei pictograme pe care le veți vedea în dreptul filmelor din rubrica Ce vedem la cinema, reflectă care sunt filmele ce vor putea fi vizionate la cinematograful IMAX, care sunt propriile mele recomandări și care sunt filmele lansate în formatul 3D.

Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014 Ce vedem la cinema în februarie 2014

Ce vedem la cinema în februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
1. Captain America: The Winter Soldier – 04.04.2014

Un nou capitol din Universul Marvel va ajunge pe marile ecrane în această lună: Captain America – The Winter Soldier. După evenimentele din The Avengers, Steve Rogers (Captain America) se străduieşte să-şi descopere locul în lumea contemporană, un lucru dificil pentru o persoană care a hibernat timp de 70 de ani în Antarctica.

După ce membri grupării S.H.I.E.L.D. sunt atacați, Steve este nevoit să facă echipă cu Natasha Romanoff (Văduva Neagră) pentru a rezolva un mister ce amenință întreaga lume. Alături de Chris Evans și Scarlett Johansson, în Captain America: The Winter Soldier un rol important îi revine și actorului român Sebastian Stan.

2. A Long Way Down – 04.04.2014

A Long Way Down reprezintă ecranizarea romanului omonim scris de Nick Hornby, cunoscut și pentru alte două cărți care au stat la baza altor două filme: High Fidelity (2000) și About a Boy (2002).

De această dată avem parte de povestea emoționantă a patru persoane, care, copleșite de probleme și necazuri, își propun să sară de pe acoperișul aceleiași clădiri în noaptea de Anul Nou. Un prezentator TV căzut în dizgrație, o adolescentă problematică, o mamă singuratică și un tânăr curier de pizza care a renunțat la cariera de muzician pentru o fată, ajung să se-ntâlnească în acest moment delicat al existenței lor.

Cei patru convin să-și amâne planul până de Sf. Valentin, între ei creându-se o legătură puternică de prietenie.

3. Al doilea joc – 04.04.2014

Al doilea joc, regizat de Corneliu Porumboiu, reprezintă un dialog dintre un tată și un fiu despre o partidă de fotbal din istoria fotbalului românesc: FC Steaua-FC Dinamo, din iarna lui 1988. Un derby care s-a jucat pe o ninsoare atât de densă încât jucătorii şi mingea nu puteau fi desluşiți și în care nume importante ale acestui sport erau implicate: Mircea Rednic, Ioan Andone, Silviu Lung, Dan Petrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuş.

Discuţia care îi are ca protagonişti pe Corneliu Porumboiu şi Adrian Porumboiu, arbitru al meciului menţionat, trece peste tema fotbalului românesc, ajungând la politică şi alte amintiri mai mult sau mai puţin fericite.

4. Sabotage – 11.04.2014

Arnold Schwarzenegger este liderul unei echipe de elită din Brigada Antidrog, care se luptă cu cele mai periculoase carteluri de droguri din lume. Noua lor misiune presupune un raid asupra uneia dintre ascunzătorile unui important cartel, dar aceasta se transformă rapid într-un jaf pus la cale chiar de către membrii echipei de intervenție.

După ce ascund 10 milioane de dolari, agenții cred că secretul lor este în siguranţă, dar în momentul în care rând pe rând aceștia sunt asasinați, realizează că și-au făcut duşmani mai puternici decât ar fi crezut.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014Ce vedem la cinema februarie 2014
5. Rio 2 – 11.04.2014

După succesul de acum trei ani, Blu și Jewel se-ntorc cu o nouă aventură, alături de cei trei copii ai lor și prietenii din Rio de Janeiro. În Rio 2, Jewel ia decizia ca copiii săi să-nvețe să trăiască în mediul sălbatic precum păsările libere, motiv pentru care întreaga familie pleacă într-o aventură în pădurea Amazonului.

Noul mediu nu-i prea priește lui Blu, cu toate că încearcă să se adapteze noului stil de viață, iar prin trecerea timpului acesta începe să se teamă că i-ar pierde pe Jewel și pe copii din cauza sălbăticiei.

6. Cocktail – 18.04.2014

Programat inițial pentru o lansare la sfârșitul lunii ianuarie, Cocktail spune povestea Veronicăi şi a lui Meera, care se întâlnesc întâmplător în Londra și la scurt devin bune prietene. Meera este o femeie timidă, care-și revine după o căsnicie nereușită, în care soţul ei i-a cheltuit toate economiile sub pretextul că încerca să construiască pentru amândoi un viitor în capitala Angliei.

Veronica este, în schimb, o femeie alintată, ce nu duce lipsă de nimic, şi o mare petrecăreaţă. Locuind împreună pe perioada verii, cele două fete învaţă una de la cealaltă cum să devină persoane mai bune, doar că lucrurile iau o întorsătură neaşteptată atunci când Meera se îndrăgosteşte de prietenul Veronicăi.

Dacă Meera va lupta pentru dragostea sa, dacă se va sacrifica pentru fericirea prietenei sale, vom afla urmărind filmul Cocktail.

7. Brick Mansions – 25.04.2014

Ultimul film finalizat de actorul american Paul Walker înainte de moartea sa este Brick Mansions, un remake al filmului Banlieue 13 (2004).

Rolul său este cel al unui polițist sub acoperire a cărui misiune este aceea de a prinde un gangster periculos ce deține o bombă periculoasă. Un joc de-a șoarecele și pisica începe între cei doi, după ce personajul lui Paul Walker se infiltrează în grupul gangsterului.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014
8. Jeune & Jolie – 25.04.2014

Filmul prezintă povestea unei tinere dame de companie, în vârstă de 17 ani, care a ales acest drum nu din nevoia de bani, ci din dorința de satisfacție. O poveste spusă în patru acte și patru anotimpuri, care pleacă de la pierderea inocenției, ajunge la distrugerea spiritului și sfârșește prin regăsirea propriei persoane.

Ce vedem la cinema în Februarie 2014Ce vedem la cinema în februarie 2014
9. Transcendence – 25.04.2014

Directorul de imagine care a lucrat alături de Cristopher Nolan la șapte dintre proiectele sale, Wally Pfister, debutează ca regizor cu un un thriller mult așteptat: Transcendence.

Johnny Depp interpretează rolul lui Will Caster, un cercetător cunoscut în domeniul inteligenței artificiale, care are ca scop reunirea într-o singură maşinărie conştiinţa colectivă, cu informaţii din toate domeniile stiintei şi emoţia umană.

Deși experimentele sale controversate l-au făcut celebru, Will Caster a atras şi antipatia extremiştilor anti-tehnologie, care, în urma unei încercări violente de a-l opri, îl aduc mai aproape de îndeplinirea visului său. Întreaga sa conștiință este uploadată într-un sistem informatic care ajunge să-și dorească controlul și puterea supremă.

Deși nu sunt prea multe filme lansate în această lună, sunt sigur că fiecare dintre noi vom găsi cel puțin un film care să ne atragă spre sala de cinema. Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.