Ce vedem la cinema în Aprilie 2013

Ce vedem la Cinema în Aprilie 2013

Luna aprilie a anului 2013 este luna în care te poți lăuda că locuiești în România! De ce? Pentru că două dintre cele mai așteptate filme ale anului, Oblivion și Iron Man 3, vor fi lansate în cinematografele din țara noastră cu o săptămână înainte de premieriile din Statele Unite ale Americii!

Aceste două filme, alături de alte zece, promit ore bune de relaxare în fața marilor ecrane în prima lună cu adevărat a primăverii, din acest an.

1. Olympus Has Fallen05.04.2013

Mike Banning (Gerard Butler) este un fost agent secret care a lucrat ca gardă personală a preşedintelui Statelor Unite ale Americii, dar care a căzut în dizgraţie în urma unui accident de circulație. După acel accident, Banning s-a simţit vinovat de moartea victimelor şi a renunţat să mai lucreze ca agent de teren, resemnându-se cu munca de birou.

Totul până într-o zi când Președintele este luat ostatic de teroriști, chiar în Casa Albă, al cărei cod secret este Olympus. În această situație, singura speranţă de salvare a celui mai important om în stat este Banning, care se află în interiorul Casei Albe. Alături de Gerard Butler, fac parte din distribuție Morgan Freeman și Aaron Eckhart.

2. Spring Breakers05.04.2013

Patru adolescente sexy, prietene din copilărie, îşi doresc să plece într-o vacanţă de primăvară de neuitat. Pentru a obţine banii necesari, ele jefuiesc un fast-food, iar după o petrecere deocheată într-o cameră de hotel, fetele sunt arestate.

Mahmure şi îmbrăcate doar în costumele de baie, cele patru prietene apar în faţa judecătorului, care le eliberează în mod neaşteptat ca urmare a cauţiunii depuse de Alien, un gangster local care le ia sub aripa sa ocrotitoare şi le duce în cea mai aventuroasă vacanţă din viaţa lor. Dur în aparenţă, Alien ascunde o latură sensibilă care le cucereşte pe fete, petrecând alături de acesta momente de neuitat.

Distribuția este formată din “fetele cuminți de la DisneySelena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, pe lângă de acestea alăturându-se James Franco cu o imagine cel puțin șocantă.

3. Oblivion – 12.04.2013

Citeşte aici review»

Tom Cruise și Morgan Freeman, sub regia lui Joseph Kosinski (Tron: Legacy), revin pe marile ecrane în 2013 cu un film SF foarte așteptat și care se anunţă a fi unul peste medie, Oblivion. Acțiunea ar loc Într-un viitor îndepărtat, după ce Pământul a fost implicat într-un război dintre omenire și extratereștri.

Jack Harper (Tom Cruise) este unul dintre ultimii reparatori de drone staţionaţi pe Pământ. Parte a unei masive operaţiuni de extracţie de resurse vitale, după decenii de război cu extrem de periculoşii Scavi, misiunea lui Jack se apropie acum de final.

Trăind şi patrulând la sute de metri deasupra pământului, Jack îşi dă viaţa peste cap atunci când întâlneşte o frumoasă străină pe care o salvează din epava unui vehicul spaţial prăbuşit pe Pământ. Sosirea ei declanşează o serie de evenimente care îl forţează pe Jack să pună sub semnul întrebării tot ce ştia până atunci. Din acel moment, soarta omenirii se află în mâinile sale.

4. Beasts of the Southern Wild – 12.04.2013

Tărâmul visurilor sau Beasts of the Southern Wild este povestea lui Hushpuppy, o fetiță de șase ani care locuiește într-o comunitate izolată, separată de civilizație printr-un baraj care îi mărginește universul: Bathtub. Hushpuppy locuieşte doar cu tatăl său, Wink, şi vede lumea ca pe un puzzle imens, format din bucăţi care se potrivesc perfect.

Atunci când o furtună dezlanţuită ameninţă comunitatea în care trăieşte, iar tatăl ei se îmbolnăveşte subit, Hushppupy simte cum ordinea naturală a tot ceea ce iubeşte se destramă în jurul ei. Mica eroină încearcă din răsputeri să restabilească ordinea în oraşul care se scufundă, să-l ajute pe Wink şi să supravieţuiască unei catastrofe de proporţii epice.

Filmul a fost nominalizat în acest an la Premiile Oscar, iar Quvenzhané Wallis (Hushpuppy) a devenit la 9 ani cea mai tânără actriță nominalizată la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal la Oscar!

5. Admission – 12.04.2013

Citeşte aici review»

În fiecare primăvară, elevii din ultimul an de liceu aşteaptă cu nerăbdare scrisorile de acceptare din partea colegiilor la care au aplicat. La Universitatea Princeton, unul dintre ofiţerii responsabili cu admiterea este Portia Nathan (Tina Fey). Când Clarence, superiorul ei, îşi anunţă retragerea la pensie, candidatele cu cele mai multe şanse să-i ia locul sunt Portia şi rivala sa, Corinne (Gloria Reuben). Cele două trebuie să demonstreze că merită promovarea, iar pentru Portia se invește o ocazie bună, trebuind să plece în căutarea de potenţiali candidaţi la colegiu.

Portia se reîntâlneşte cu un fost coleg de clasă, ajuns acum profesor idealist, John Pressman (Paul Rudd), care de curând îi trimisese o scrisoare de recomandare pentru un elev extrem de dotat, dar mai puţin convenţional, Jeremiah (Nat Wolff). Tânărul este posibil a fi fiul pe care Portia l-a dat spre adopţie imediat după naştere, înainte de a termina liceul.

În această situație, personajul interpretat de Tina Fey este nevoit să-şi reevalueze viaţa personală, dar şi pe cea profesională, pentru că se trezeşte ocolind regulile academice pentru Jeremiah, riscându-şi astfel viitorul profesional pe care îl visase dintotdeauna, descoperind, în schimb, un stil de viaţă surprinzător de plăcut şi o iubire la care nici măcar nu a îndrăznit să viseze.

6. 21 & Over – 12.04.2013

De la scenariștii comediei de succes, The Hangover, vine pe marile ecrane o nouă comedie care se anunță a avea un succes la fel de mare. Jeff Chang este un student eminent care nu a ieșit niciodată din cuvântul părinților. În ziua în care împlinește 21 de ani, Jeff primește o vizită surpriză de la vechii lui prieteni, Casey (Skylar Astin) și Miller (Miles Teller), care vor să-l scoată în oraș la o bere.

Deși a doua zi de dimineață urmează să se prezinte la un interviu important pentru admiterea la Facultatea de Medicină, Jeff cedează insistențelor și iese cu amicii lui în oraș. Insă o seară liniștită se transformă într-un haos total, cu peripeții nebunești și desfrâu fără limite, care îi vor oferi lui Jeff amintiri unice ale majoratului său.

7. Scary Movie 5 – 19.04.2013

După o pauză de şapte ani, franciza parodiilor filmelor de succesor revine! În partea a cincea din Scary Movie vor fi parodiate filme de succes din ultimii ani precum Paranormal Activity (2007), Inception (2010), Black Swan (2010), 127 Hours (2010), Final Destination (2000), Ted (2012), Rise of the Planet of the Apes (2011) sau The Hunger Games (2012).

Anna Faris nu face parte din distribuția noului film, locul ei fiind luat de Ashley Tisdale, alături de aceasta fiind prezenți Charlie Sheen și Lindsay Lohan.

8. Dead Man Down – 19.04.2013

Pelicula îi are în centru atenţiei pe Victor (Colin Farrell), un asasin profesionist, mâna dreaptă a unui mafiot din New York, şi pe Beatrice (Isabelle Huppert), femeia care îl seduce în speranţa că o va ajuta în misiunea ei de răzbunare. Atracţia dintre ei este foarte puternică şi duce la executarea unui plan de acţiune extrem de violent, aproape catartic.

9. The Call – 19.04.2013

Jordan (Halle Berry) lucrează de mulţi ani ca operator ce răspunde apelurilor de urgenţă la 911, dar parcă nu s-a simţit nicicând mai neputincioasă decât atunci când o adolescentă a sunat-o să ceară ajutor, în şoaptă, iar Jordan a auzit sunetul de geam spart şi paşii agresorului care intrase deja în casă. Convorbirea s-a întrerupt, iar Jordan a sunat-o pe fată înapoi, să afle adresa şi să trimită poliţia să o salveze. Doar că sunetul telefonului i-a dat de ştire agresorului unde e victima, iar când Jordan a încercat să-l convingă pe intrus să nu facă nimic ce ar regreta mai târziu, el i-a răspuns “Asta s-a întâmplat deja.”

A doua zi la televizor apare ştirea despre uciderea unei adolescente şi se pare că e vorba de un criminal în serie. Când Jordan află de apelul telefonic al unei alte adolescente care e răpită dintr-o clădire de parcări, închisă în portbagajul unei maşini şi dusă într-un loc necunoscut, e decisă să lupte pentru viaţa fetei.

10. Jagten (Vânătoarea) – 19.04.2013

Povestea se petrece într-un orăşel de provincie, cu puţin timp înainte de Crăciun. Lucas, un tip de 40 de ani, încearcă să-şi pună viaţa în ordine după un divorţ dureros: are o prietenă nouă, un job nou şi ţine legătura cu Marcus, fiul lui adolescent. Însă lucrurile scapă din nou de sub control. O vorbă întâmplătoare, o mică minciună, şi – odată cu zăpada şi cu luminile Crăciunului – minciuna se răspândeşte ca un virus, semănând groază şi neîncredere, până la o isterie colectivă în care Lucas luptă de unul singur pentru viaţa şi demnitatea lui.

11. Mamaia – 19.04.2013

Matilda este o bărânică care ţine piept unui “afacerist” feroce, un rechin imobiliar, care încearcă să pună mâna pe mansarda în care ea locuieşte. Împreună cu cei doi fii ai săi, afaceristul recurge la cele mai josnice metode de evacuare, însă simpatica doamnă nu numai că este foarte hotărâtă, dar este şi foarte creativă în felul în care îşi apără proprietatea. Iar de partea ei se află o tânără plină de surprize, vechi prieteni şi colegi şi o doză foarte mare de noroc. Mamaia este o producție MediaPro Pictures.

12. Iron Man 3 – 26.04.2013

Robert Downey Jr. și Gwyneth Paltrow se întorc în cea de-a treia parte a francizei Iron Man, promițând a deveni primul blockbuster al anului care să confirme așteptările fanilor și pe cele ale producătorilor. Când Tony Stark află că întreaga sa lume a fost distrusă de inamici, pornește într-o călătorie extrem de dificilă, cu scopul de a da de urma celor responsabili. Însă, la fiecare pas al acestei călătorii, rezistența îi va fi testată.

Încolțit, Stark este lăsat între viață și moarte de propriile invenții, fiind nevoit să se bazeze doar pe inteligența și pe instinctele sale pentru a-i proteja pe cei apropiați lui. Pe măsură ce se reface, Stark descoperă și răspunsul la întrebarea care l-a chinuit în secret pentru multa vreme: “Omul face costumul sau costumul îl face pe om?

Acestea sunt cele 12 filme pe care le vom putea vedea în luna aprilie la cinema, în România. Tu pe care le vei alege?

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.