CONCURS: Ce vedem la cinema în Decembrie 2013

Sărbătorile de iarnă se apropie rapid, motiv pentru care marii producători de la Hollywood și din Europa au pregătit câteva surprize frumoase cinefililor pentru această perioadă minunată a anului!

În cadrul rubricii “Ce vedem la cinema” urmează să prezentăm cele 12 filme care vor fi lansate în luna decembrie în cinematografele românești, urmând ca fiecare dintre voi să aleagă filmul sau filmele pe care le veți urmări alături de cei dragi sub efectele magiei de Crăciun.

Ce vedem la cinema în decembrie 2013

Vă aduc aminte de cele două pictograme ale rubricii noastre, prin care vă indicăm care filme sunt lansate în format 3D și care sunt filmele pe care le recomand personal în această lună pentru a fi vizionate în cinematografe!

1. Homefront – 06.12.2013
Citește cronica noastră>>

Phil Broker este un fost agent sub acoperire al diviziei antidrog şi, în același timp, un om dedicat familiei sale. Pentru a scăpa de trecutul violent, Broker se mută împreună cu fiica lui într-un orăşel, aparent liniştit, în care legea este stabilită în funcție de nevoile unui mic cartel de droguri.

În momentul în care viața fiicei sale este amenințată, Broker este obligat să intervină în mica afacere a orașului și să-l oprească pe șeful grupării, Gator Bodine, un redneck cu probleme psihice.

2. Blancanieves – 06.12.2013

Filmul este o adaptare a basmului Fraţilor Grimm, Albă ca Zăpada, și în același timp un omagiu adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa. Acțiunea este plasată pe coastele Andalusiei, în anii 1920, unde Albă ca Zăpada este Carmen, fiica unui faimos toreador, aceasta trăind împreună cu mama sa vitregă, Encarna.

În ciuda tuturor necazurilor create de Encarna, Carmen ajunge să se alăture unei trupe de pitici toreadori și să-și urmeze visul: acela de a-i călca pe urme tatălui său.

Ce vedem la cinema decembrie 2013

3. Inside Llewyn Davis – 06.12.2013

Povestea filmului se axează pe viața lui Llewyn Davis, o legendă a muzicii folk a anilor ’60 din New York, care devine mentorul unui cântăreț aspirant pe nume Jim, interpretat de Justin Timberlake. Davis nu este tocmai un model de urmat, fiind certat cu familia sa, fără un domiciliu stabil și cu multe alte probleme, aspecte ce sunt observate și de către soția lui Jim, interpretată de Carey Mulligan.

Protagonistul filmului este creionat după chipul și asemănarea artistului Dave van Ronk, ale cărui experiențe de viață au fost prezentate în memoriile publicate post-mortem: “The Mayor of MacDougal Street“.

4. Saving Santa – 06.12.2013

Crăciunul și darurile copiilor sunt puse în pericol, în momentul în care Polul Nord este atacat, iar Moș Crăciun este răpit. În aceste situație delicată salvarea acestei sărbători magice va depinde de un elf mic și pufos, pe nume Bernard, care va trebui să folosească arma secretă a Moșului: un glob pentru întoarcerea în timp.

5. Ek Tha Tiger – 06.12.2013

Tiger este cel mai bun spion al Indiei, ofiţer în agenţia indiană pentru servicii secrete, RAW. Noua lui misiune are loc la Dublin, în Irlanda, unde trebuie să urmărească un om de știință de origine indiană, suspectat că vinde secrete de stat Ministerului Apărării din Pakistan.

Planul său este să se împrietenească cu menajera omului de știință, pe nume Zoya, alături de care ajunge să descopere ce înseamnă dragostea. Dar în momentul în care relația lor este descoperită de către agenții pakistanezi, viețile celor doi tineri sunt puse în pericol.

Ce vedem la cinema decembrie 2013Ce vedem la cinema decembrie 2013
6. The Hobbit: The Desolation of Smaug

În cea de-a doua parte a trilogiei The Hobbit, intitulată The Desolation of Smaug, grupul format din Gandalf Cel Sur, hobbit-ul Bilbo Baggins și cei 13 gnomi conduși de Thorin Oakenshield se întreaptă spre Erebor. De aici călătoria lor devine mult mai periculoasă.

Bilbo şi ai săi companioni trebuie să înfrunte multe pericole, printre care pe dragonul Smaug, trezit după o lungă perioadă de hibernare sub bogățiile din Erebor, sau pe Azog şi pe orcii săi supusi care sunt determinaţi să le vină de cap lui Thorin şi companiei sale. Călătoria devine și mai complicată, atunci când în peisaj apar Bard the Bowman şi Legolas. Cum va reuşi Bilbo și compania sa să salveze Erebor-ul din ghearele dragonului, vom afla prin vizionarea filmului The Hobbit: The Desolation of Smaug.

7. Last Vegas – 20.12.2013

Fenomenul The Hangover continuă, de data aceasta cu Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman și Kevin Kline în rolurile principale. Personajele celor patru legende ale actoriei, prieteni din copilărie, ajung să în Las Vegas pentru a-l sărbători pe ultimul burlac al grupului înainte ca acesta să se căsătorească. Dar, odată ajunși în capitala distracțiilor, grupul ajunge să-și dea seama că vârsta nu mai este de partea lor.

Ce vedem la cinema decembrie 2013
8. Walking with Dinosaurs: The 3D Movie – 20.12.2013

Protagonistul filmului este un Pachyrhinosaurus – o rudă străveche a rinocerilor de astăzi – care trebuie să supravieţuiască în lanţul trofic, alături de erbivorii Edmontosaurus şi carnivorii Gorgosaurus, rude ale lui Tyrannosaurus Rex. Walking with Dinosaurs: The 3D Movie este produs de BBC Earth, filmul bazându-se pe mini-seria BBC din 1999 cu acelaşi nume.

Ce vedem la cinema decembrie 2013
9. Populaire – 20.12.2013

Rose Pamphyle este o tânără de 21 de ani, care locuieşte împreună cu morocănosul ei tată și este logodită cu fiul mecanicului local, părând că destinul acesteia va fi să devină soţie şi mamă. Dar Rose își dorește o nouă soartă, şansa fiind de partea ei atunci când, în urma unei vizite în oraşul Lisieux din Normandia, îl cunoaşte pe carismaticul director al unei firme de asigurări, pe nume Louis Échard, care îşi caută o secretară.

Interviul lui Rose este un dezastru, dar datorită vitezei cu care poate să bată la mașină, tânăra primește o șansă fiind nevoită să participe la o competiţie de gen. Louis Échard se proclamă antrenorul lui Rose şi o tratează ca şi cum ar fi o sportivă înscrisă într-un concurs, învăţând-o că trebuie să facă multe sacrificii dacă vrea să-şi atingă ţelul şi să ajungă în vârf.

Scopul nu este ca Rose să devină cea mai rapidă secretară din Franţa, ci din întreaga lume, doar că pasiunea lui Louis pentru sport nu se împacă prea bine cu sentimentele de dragoste pe care începe să le simtă faţă de tânăra protejată.

Ce vedem la cinema decembrie 2013
10. 47 Ronin – 27.12.2013

Citește cronica noastră>>

După ce maestrul lor este obligat să comită seppuku, cei 47 de samurai aflați sub comanda sa jură să se răzbune şi să-şi recâştige onoarea. Goniţi din casele lor şi împrăştiaţi prin tot ţinutul, aceşti ronini (n.r. samurai fără stăpân) sunt nevoiți să apeleze la ajutorul lui Kai, un samurai de rang inferior, pe care odinioară îl repudiaseră.

O lungă aventură în care vor da piept cu bestii mistice, vrăjitori şi alte creaturi fantastice, îi aşteaptă pe cei 47 de samurai şi noul lor conducător.

Ce vedem la cinema decembrie 2013Ce vedem la cinema decembrie 2013
11. Frozen – 27.12.2013

O profeție malefică pune stăpânire peste un întreg regat, cufundându-l într-o iarnă veșnică. Salvarea trebuie să vină din partea unei tinere visătoare, Anna, care va porni împreună cu Kristoff, un alpinist, în căutarea Crăiesei Zăpezii, aceasta fiind singura în putere să rupă blestemul.

Călătoria celor doi, într-un peisaj asemănător cu muntele Everest, este plină de pericole care pot îmbrăca forma unor troli sau altor ființe magice periculoase. Dar aceste obstacole nu-i vor împiedica pe Anna și pe Kristoff să salveze regatul de la înghețul veșnic.

Ce vedem la cinema decembrie 2013
12. The Secret Life of Walter Mitty – 27.12.2013

Walter Mitty e un bărbat timid, chinuit de șeful său, protejat peste măsură de către mama sa și cu o imaginaţie hiperactivă. El lucrează ca editor foto la o revistă celebră şi visează adesea cu ochii deschişi despre ce s-ar întâmpla dacă ar fi un super-erou. În momentul în care un negativ de fotografii dispare, Walter porneşte în aventura vieții sale.

CONCURS pentru pasionaţii de filme!

În încheiere vă propun să participaţi la un mic concurs! Ce trebuie să faceţi? Lasaţi un comentariu la acest articol până pe 29 decembrie, ora 23:30, în care să ne spuneți care este filmul care v-a impresionat/plăcut foarte mult dintre cele care s-au lansat luna asta în cinematografele din România. Recomandă-ne cel mai bun film al lunii decembrie şi poţi câştiga un DVD Blu-ray cu filmul Iron Man 3.

Condiţiile de participare sunt următoarele: Fiecare participant trebuie să îşi lase date clare de contact (prenume, nume şi adresă de email), să răspundă strict la întrebarea noastră, să nu lase mai multe comentarii şi să ne scrie pâna duminică, 29 decembrie, ora 23:30.

Câştigătorul va fi ales de către redactorii AmDoar18Ani.ro pe baza implicării în recomandarea celui mai bun film al lunii decembrie. Ne dorim să citim comentarii pertinente despre noile filme din cinematografe. Cel care va primi de la noi DVD-ul Blu-ray cu filmul Iron Man 3, va fi contactat prin email pe data de 30 decembrie, iar după confirmare va fi afişat şi pe site.

Ne rezervăm dreptul de a nu păstra în competiţie comentariile care nu se încadrează în tema concursului, care sunt postate după data de încheiere a înscrierii, precum şi cele care nu au datele de contact valide.

Mult succes şi vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

3 Comentarii

 • Reply 6.December.2013

  Angelica

  Numai concursuri cool aveți ;) …iată că m-ați „păcălit” să particip și de data aceasta :). Așadar răspunsul meu:

  Eu sunt pentru The Secret Life/ Walter Mitty. De ce? Poate pentru că îmi place să cred că omenirea trece printr-o perioadă în care fiecare suflet are nevoie să aibă parte de aventura vieții personale, care scoate tot ce e mai bun din noi, și la capătul căreia ne descoperim mai luminoși și împliniți tocmai în urma provocărilor care în primii pași păreau de neatins.

 • Reply 13.December.2013

  Mircea MOŢĂŢĂIANU

  Alegerea mea este : Hobbit – The Desolation of Smaug, pentru ca se potriveste cel mai bine cu perioada aceasta,universul este ca de basm,povestea pentru toate varstele iar Smaug….ei bine, e Smaug…
  Cheers!

 • Reply 31.December.2013

  Corina Niţescu

  Anunţăm cu entuziasm că Mircea MOŢĂŢĂIANU este câştigătorul acestui concurs.

  Să te bucuri de DVD-ul Blu-ray al filmului Iron Man 3 şi să fii în continuare cu ochii pe noile apariţii cinematografice ale anului care vine!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.