Ce vedem în luna august în cinematografe?

A trecut și luna iulie, lună în care am putut viziona în cinematografele românești trei din cele mai așteptate filme ale anului (The Dark Knight Rises, Ice Age 4 și The Amazing Spiderman); dar și două comedii interesante (TED și Seeking a Friend for the End of the World). Chiar dacă o parte din filme ne-au dezamagit, pe când altele ne-au întrecut așteptările, un lucru este cert: Românii au mers la cinematografe în luna iulie, depășindu-se pragul de 600.000 de bilete vândute în ultimele 4 săptămâni!

Luna august nu se lasă mai prejos oferindu-ne o gamă variată de filme din care putem să le alegem pe cele care ne vor ajuta să ne relaxăm preț de câteva ore. Poate filmele nu au același renume, dar cu siguranță sunt cel puțin 1-2 filme pe placul fiecăruia. :D

Începem cu un film destinat exclusiv sexului frumos și anume Magic Mike. Mike (interpretat de Channing Tatum) este tipul clasic al omului ce dorește să trăiască visul american, ziua fiind omul bun la toate, de la pus acoperişuri la crearea unor piese de mobilier. Dar când vine noaptea el devine Meseriașul Mike, vedeta clubului de striptease Xquisite, tipul pe care îl chemi la ultima petrecere a prietenei tale înainte ca ea să se căsătorească pentru a încinge atmosfera!

Mike nu este singurul striper din film, acesta descoperind un nou talent, căruia îi spune Kid (Alex Pettyfer), un puşti de 19 ani pe care îl ia sub aripa sa şi începe să-l iniţieze în arta dansului, “for women, money and a good time“. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată când Mike o întâlnește pe sora ucenicului său, de care se îndrăgostește și pentru care ar renunța la viața sa de noapte.

Așadar domnișoarele și doamnele nu trebuie să aștepte următorul 8 martie pentru a vedea un spectacol de striptease masculin, deoarece pe 3 august Magic Mike vine și în cinematografele românești!

Pe 10 august avem parte de două filme de acțiune, un sequel și un remake. Sequelul The Bourne Legacy este cel de-al patrulea film al francizei Bourne, ce este bazată pe seria de nouă romane cu spioni scrise de Robert Ludlum și Eric Van Lustbader. Spre deosebire de primele trei părți ale francizei în care l-am putut vedea pe Matt Damon în pielea super-agentului CIA Jason Bourne, de data aceasta el nu va mai apărea în film, cu toate că pe tot parcursul poveștii se menţionează foarte des numele personajului său.

În cea de-a patra parte îl vom cunoaște pe Aaron Cross, interpretat de Jeremy Renner, un alt agent CIA ce prezintă aceleași aptitudini remarcabile ca ale lui Jason Bourne. Acesta este pus în aceeași situație ca și Bourne, aceea de a lupta pentru supraviețuire în urma deciziei celor din conducerea Agenției de a-l anihila pentru a șterge toate urmele programului care l-a creat.

Consider că Jeremy Renner este o alegere excepțională pentru această continuare, fiind capabil, alături de Rachel Weisz (soția lui Daniel Craig, actualul agent 007), să ofere o gură de aer proaspăt francizei aflate într-un ușor de declin și să satisfacă dorința lui Matt Damon de a lua o pauză cu personajul său apreciat de un număr impresionat de fani.

Al doilea film ce-l putem vedea începând cu 10 august este remake-ul celebrului film din 1990 al lui Arnold Schwarzenegger, Total Recall. În acest remake rolul lui Schwarzenegger va fi interpretat de Colin Farrel care va fi ajutat de Kate Beckinsale și de Jessica Biel să ducă filmul la nivelul capodoperei de acum 22 de ani.

Filmul are în centrul poveștii o companie denumită Rekall, companie care îţi transformă visele în amintiri reale. Astfel poți evada din propria lume, alegând să fii tot ceea ce ai visat: un excentric milionar, o vedetă a sportului sau chiar președintele unei țări. Douglas Quaid (Colin Farrel) dorește să aibă amintirile unui super-spion, fiind nemulțumit de viața pe care o duce.

Procedura de inserare a amintirilor sfârşeşte prost, iar Quaid se va trezi vânat de autorităţi. Dintr-o dată, Quaid nu mai poate avea încredere în nimeni deoarece este prins la granița dintre realitate și fantezie, fiind nevoit să-și descopere adevărata identitate și propriul destin.

Pe 17 august apare în cinematografe singura animație din luna august, Brave. Animația este produsă de Pixar, companie ce ne-a încântat în ultimii 15 ani cu filme animate precum Toy Story, Finding Nemo, Cars, Ratatouille, Wall-E și Up foarte apreciate de persoane de toate vârstele.

Brave spune povestea încăpăţânatei prinţese Merida, fiica Regelui Fergus şi a Reginei Elinor, o arcaşă iscusită şi o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce îşi doreşte. Ea sfidează obiceiurile stabilite cu multă vreme în urmă de către regii scoțieni, dorind să-și croiască propriul destin diferit de cel de a fi o lady, pentru a cărui mână să se bată tinerii prinți.

Atunci când prinţesa cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-şi îndeplini dorinţa, un blestem cumplit se abate asupra familiei regale. Merida, văzând că dorința nu i-a fost îndeplinită așa cum și-a imaginat, trebuie să dea dovadă de curaj şi să-şi folosească talentele şi resursele pentru a dezlega blestemul înainte să fie prea târziu. Pe măsură ce se luptă cu puternica vrajă, Merida devine o eroină şi învaţă semnificaţia curajului adevărat.

Pixar ne-a oferit întotdeauna învățăminte de aur prin intermediul filmelor sale, iar de data aceasta ne promite că după vizionarea acestui film ne vom pune întrebarea: “If you had the chance to change your fate…would you?“.

Tot pe 17 august se lansează și noul film al lui Adam Sandler, That’s My Boy. Deși ultimele sale filme nu s-au ridicat la nivelul comediilor cu care ne-a obșnuit actorul la începutul carierei sale, studiourile continuă să-l plătească regește pentru fiecare film pe care-l produce.

În That’s My Boy, Adam Sandler o întâlneste pe iubirea vieții sale în liceu. Problema este că cea care i-a furat inima îi este profesoară, și cu toate că genul acesta de iubiri se sfârșesc la fel de brusc precum au început: fără a se întâmpla ceva, în cazul lui Adam se ajunge chiar la consumarea iubirii în patul profesoarei.

După ce o lasă pe profesoară însărcinată, iar relația lor este descoperită, profesoara intră la închisoare, iar adolescentului (în vârstă de 14 ani) îi este încredințată custodia propriului copil. Deși încearcă să fie un tată bun, personajul lui Adam Sandler (Donny) eșuează, acest lucru ducând la o ruptură între tată și fiu.

După 30 de ani, Donny are probleme cu Fiscul aflându-se în pragul de a intra la închisoare dacă nu-și achită datoriile către stat. Singura salvare poate deveni de la fiul său (Andy Samberg) care a ajuns să fie un investitor de succes care lucrează pe Wall Street. Dacă relația dintre cei doi poate fi refăcută după atâția ani în care nu și-au vorbit, puteți afla începând cu 17 august.

Pe 24 august este lansată o nouă comedie, una cu extratereștrii de această dată, intitulată The Watch. Filmul poate fi considerat o parodie a filmelor Alien, District 9, MIB și Avatar datorită referințelor care se fac pe parcursul acțiunii.

Evan (Ben Stiller) este bărbatul cu spirit civic, Bob (Vince Vaughn) este familistul iubitor de distracţii, Franklin (Jonah Hill) este cel dur şi imprevizibil, iar Jamarcus (Richard Ayoade) este proaspătul divorţat în căutarea iubirii. Împreună formează Paza Cartierului în care locuiesc.

În urma unei patrule cu mașina prin cartier aceștia se intersectează cu unul din extratereștrii care par a dori să invadeze cartierul în care cei patru locuiesc. Fiind unica lor șansă de a dovedi că sunt capabili de a face munca poliției, aceștia încep propria investigație pentru a descoperi și elimina ființele ce nu aparțin locului.

Pe 31 august avem parte de ultimele două filme ale lunii, The Expendables 2 și To Rome With Love. Primul film, The Expendables, a produs un mare șoc cinefililor care erau fani ai filmelor de acțiune din anii ’80-’90, reunind în distribuția filmului actori precum Sylvester Stallone, Jet Li, Jason Statham, Dolph Lundgren, Mickey Rourke și Steve Austin. Filmul a reprezentat un succes, dar i-a lipsit o parte din actorii emblematici ai filmelor de acțiune.

The Expendables 2 promite să repare acea ‘greșeală’ aducându-i în distribuție alături de actorii din primul film pe greii din industrie: Bruce Willis, Jean Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger și pe CHUCK NORRIS. Dacă primii trei vor fi băieții răi ai filmului, Chuck Norris se va alătura lui Jet Li, Sylvester Stallone și lui Jason Statham pentru a-i opri.

Singura mențiune pe care aș face-o la acest film ar fi că lipsește Steven Seagal. Ar fi fost interesat sa văd o luptă între Steven Seagal și Chuck Norris, fiind tentat să pariez totuși pe primul dintre ei. Despre scenariu nu știu prea multe, dar este cert faptul că este singura șansă de a-i vedea pe toți acești actori (deși la vârste destul de înaintate) în cadrul unui singur film!

To Rome with Love este ultimul film al lunii, o comedie romantică bazată pe scenariul aceluiași om care este și regizor: Woody Allen. Mai mult decât atât, Woody Allen face parte și din distribuția de actori alături de Jesse Eisenberg, Ellen Page, Alec Baldwin și Penelope Cruz.

Filmul se bazează pe celebra zicală “Toate drumurile duc la Roma”, loc unde întâlnesc (în film) un arhitect de renume care îşi retrăieşte tinereţea, un localnic din clasa mijlocie care se trezeşte brusc că devine cea mai mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr din provincie care e atras în întâlniri romantice separate şi un director de operă care se chinuie să aducă pe scenă un cântăreţ a cărui meserie nu are nicio legătură cu opera – e antreprenor de pompe funebre.

Aparent personajele nu au nicio legătură una cu cealaltă, dar destinele lor se intersectează în unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii oferindu-ne astfel o poveste de vis ce poartă semnătura celebrului Woody Allen.

Cu o serie atât de numeroasă de filme şi cu o astfel de diversitate, este imposibil să nu mergi în această lună la cinema. Aşa că îţi pot ura doar: Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.