Ce ne aduce 2012-le lumii cinematografice (II)

Luna ianuarie tocmai a trecut, o lună în care filmul preferat al românilor a fost Sherlock Holmes: A Game of Shadows (cu peste 200.000 de spectatori în doar ultimele 4 săptămâni)şi care este urmată de februarie – perioada filmelor nominalizate la premiile Oscar, BAFTA şi Globurile de Aur. Totodată este şi luna filmelor ce au scenarii bazate pe romane best-seller.

Începem, aşadar, cu ziua de 3 februarie când va avea loc o confruntare între principalul favorit la premiile Oscar de anul acesta, The Descedants şi principalul favorit al premiilor BAFTATinker, Tailor, Soldier, Spy.

Primul film îl are în rolul principal pe George Clooney care îl interpretează pe Matt King, un avocat bogat şi căsătorit, care trăieşte în Honolulu şi care este tatăl a două fete. După ce soţia acestuia suferă un accident nautic şi rămâne imobilizată la pat, fiind ţinuta în viaţă de aparatele medicale, Matt află că legătura dintre el şi fetele sale nu este una puternică. Pe măsură ce situaţia soţiei se agravează, Matt King încearcă să restabilească o conexiune cu fiicele sale şi să-şi aleagă priorităţile în viaţă.

Al doilea film – Tinker, Tailor, Soldier, Spy – denumit şi “filmul fără actori de sex feminin“, îi are în rolurile principale pe Gary Oldman, Tom Hardy şi Colin Firth. Gary Oldman îl interpretează pe George Smiley, un veteran în spionaj, aproape pensionat, forţat să reintre în mijlocul acţiunii pentru a depista un agent sovietic infiltrat în mijlocul echipelor MI6 în perioada Razboiului Rece.

Pe 10 februarie avem de ales între comedia romantică One for the money şi ultimul film al lui Steven Spielberg, War Horse.

Primul pare a fi un remake al filmului de acum câţiva ani The Bounty Hunter în care Gerard Butler era un vânător de recompense ce urma să-şi aducă fosta iubită în faţa justiţiei. De data aceasta situaţia s-a inversat oarecum, deoarece Katherin Heigl trebuie să-şi aducă fostul iubit în faţa instanţei de judecată.

War Horse este povestea de prietenie dintre Albert şi calul său, Joey. După izbucnirea Primului Război Mondial, calul lui Albert e vândut cavaleriei britanice. Fiind prea tânăr, Albert nu poate merge la război, dar nici acasă nu mai poate sta, gândindu-se doar la necazurile pe care ar putea să le aibă celui mai bun prieten. Aşa că într-o zi, băiatul porneşte într-o misiune de ajutor pentru a-şi elibera calul.

17 februarie este ziua in care doi agenţi CIA, buni prieteni, concurează între ei pentru inima frumoasei Reese Witherspoon, în filmul This means war. O comedie tipică pentru acest gen de scenariu, singurul element nou fiind folosirea resurselor CIA pentru a câştiga o fată.

În acelaşi weekend avem parte de o altă poveste CIA, Safe House. De această dată nu este vorba de o comedie romantică, ci de un film de acţiune în care Ryan Reynolds, un tânăr agent, trebuie să-l păzească pe Denzel Washington, un deţinut misterios, în timp ce acesta este transportat către o locaţie sigură.

Luna se încheie cu patru filme în weekendul din 24-26 februarie: The Artist, The Vow, The Grey şi The Ghost Rider 2.

The Artist îşi propune să aducă un omagiu epocii de aur a filmului mut şi alb-negru. Jean Dujardin a reuşit performanţa de a fi nominalizat la categoria de cel mai bun actor în rol principal la toate festivităţile importante de premiere din domeniu. Este un lucru atipic pentru zilele noastre, ca un astfel de film să ajungă să fie luat în serios.

The Vow spune povestea reală a unui cuplu ce se căsătoreşte spontan într-un muzeu. După ce aceştia suferă un accident de maşină, soţia rămâne cu probleme grave de pierdere a memoriei, nerecunoscându-şi soţul aflat pe patul de spital. Deoarece fostul ei iubit încearcă să profite de această situaţie pentru a-i reintra în viaţa personală, acesta începe să-şi curteze soţia la fel ca la începutul relaţiei lor.

Dacă vreţi să vedeţi o poveste de supravieţuire, atunci trebuie să vedeţi filmul The Grey cu Liam Neeson. Un grup de petrolişti se prăbuşesc cu avionul în regiunea de tundră din Alaska, în timp ce se întorceau spre casă. Fiind forţaţi să se confrunte cu gerul crunt, lipsa de provizii şi o haită flămândă de lupi pentru a supravieţui, aceştia trebuie să ţina la distanţă haita de animale sălbatice folosindu-se de toate abilităţile şi cunoştinţele pe care le deţin.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance continuă povestea cascadorului Johnny Blaze devenit nemuritor după ce şi-a vândut, în zadar, sufletul Satanei pentru a-şi vindeca tatăl de cancerul pulmonar de care suferea. Majoritatea scenelor din film au fost filmate în România, printre locaţii numărându-se Sibiu, Transfăgărăşan, sau Castelul Hunianzilor din Hunedoara.

Aşadar şi în luna aceasta avem parte de filme pentru toate gusturile, urmând ca fiecare să-şi aleagă pelicula sau peliculele pentru care să meargă la cinematograf.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.