Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

Abia aştept ziua de Crăciun când o să ne strângem cu toţii la masă, o să petrecem timp valoros unii alături de ceilalţi, o să ne veselim şi o să vorbim aşa cum nu o facem în fiecare zi. Ştiu că adesea când ne strângeam la mesele în familie ieşea o distracţie pe cinste, mai ales la sfârşit, atunci când după puţin vin fiert şi/sau ţuică fiartă, toată familia era ve-o voioşie maximă.

Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

Acum s-au mai schimbat lucrurile, nu mai stau atât de mult la mesele în familie, dar şi când ne strângem, atmosfera este la fel de plăcută. Şi chiar de nu sunt alături de familie, prietenii reuşesc să încingă atmosfera şi mai tare. Iar când vine vorba de distracţia de la sfârşit, indiferent de context, alegem să jucăm jocuri inteligente!

Şi iată că pentru anul acesta am găsit câteva opţiuni de nereufuzat! Magazinul Play Smart pune la dispoziţie câteva jocuri mai multe decât atractive. Eu una am făcut o selecţie a jocurilor pe care aş vrea să le încerc anul acesta alături de cei dragi.

Printre favoritele mele se numără jocurile de strategie şi logică care se pot juca în doi sau mai mulţi jucători.

 • Kamisado

  Kamisado se poate juca în două persoane, are grade de dificultate diferite în funcţie de jucători şi are o durată de aproximativ 20 de minute. Scopul jocului este acela de a fi primul care construieşte un turn în partea opusă a tablei de joc. Deşi sună simplu, nu este întocmai aşa. Ai posibilitatea de a-ţi muta turnul doar dacă culoarea pe care acesta stă coincide cu culoarea pătratului unde adversarul tău a mutat turnul său.

  Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

 • Quoridor Mini

  Un joc ce se poate juca în doi, sau până la patru jucători, Quoridor Mini se încadrează în categoria jocurilor de strategie cu reguli incredibil de simple. Nu trebuie decât să ajungi în partea opusă a platoului, parcurgând un labirint. Pentru a câştiga acest joc, trebuie să îţi pui în valoare rapiditatea gândirii şi abulitatea de a crea strategii de joc faţă de unul sau de trei adversari. Timpul în care se termină un joc este de aproximativ 15 minute.

  Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

 • Pylos Classic

  Timp de 15 minute poţi juca alături de un oponent Pylos Classic. Regulile fiind simple, partidele de joc sunt scurte, dar au o strategie subtilă. Prin aşezarea (suprapunerea) bilelor, jucătorii construiesc o piramidă din 30 bile. Scopul jocului este aşezarea bilei din vârful piramidei. Regulile permit economisirea de bile. Câştigător este jucătorul care îşi păstrează în rezervă cele mai multe bile în timpul partidei, reuşind astfel să fie ultimul care pune ultima sau ultimele bile în piramidă.

  Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

 • Cubulus

  Doi-trei jucători pot începe o partidă de 20-30 de minute de Cubulus! Obiectivul jocului este de a fi primul care formează un pătrat de culoarea propriilor. Trebuie să manipulezi cubul astfel încât să observi bine bilele din orice unghi, pentru că atunci când introduci o bilă, se modifică ordinea anterioara a tuturor celorlaltor bile. După ce cubul se umple cu bile, câştigător este cel care reuşeşte să aşeze bilele sale colorate în forma de pătrat. Trebuie să fii atent să nu favorizezi adversarul! Deşi este un joc de familie, car are părţile lui amuzante, este cu totul ieşit din comun!

  Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

 • Marrakech

  Un joc de Marrakech ce ţine 20 de minute poate fi jucat în două, până la patru persoane. În bazarul de covoare din Piaţa Marrakech, situaţia este tensionată, iar în curând va fi desemnat cel mai bun vânzător de covoare. Fiecare vânzător încearcă să aibă cât mai multe covoare vizibile la sfârşitul jocului şi, de asemenea, să impresioneze prin cea mai mare avere. Jucătorul cu cea mai mare avere (contabilizată atât prin numărul de covoare vizibile, cât şi prin suma de bani strânsă de fiecare vânzător) câştigă.

  Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

 • Rok

  Rok este un joc ce poate fi jucat în maxim cinci persoane, şi minim două. Are o durată de 20 de minute, iar scopul fiecărui jucător este de a-şi măsura forţele. Fiecare trage o piatră din sac şi o aşează în faţa sa, cu faţa la vedere: este piatra echilibrului. După aceea fiecare trage la întâmplare un număr de pietre din sac, la semnalul primului jucatorul, cu totii aruncă pietrele înspre centrul mesei. Uremează să se împerecheze cât mai multe pietre înaintea oponenţilor. Dacă un jucător reuşeşte să împerecheze piatra echilibrului a unui alt jucător, atunci primeşte alături de aceasta şi toate pietrele de aceeaşi culoare prezente în comoara sa magică. Jocul se termina când numărul de pietre trase din saculeţ este mai mic sau egal cu numărul jucatorilor. Cel care este cel mai bogat în magie, câştigă partida.

  Ce jocuri Play Smart jucăm de Crăciun alături de familie?

Eu una sper să am parte de o atmosferă de Crăciun cât mai voioasă şi să alegem jocurile care ne pun cât mai mult mintea la contribuţie.

Ţie ce jocuri Play Smart îţi fac cu ochiul?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.